به گزارش خبرنگار ایرنا شهرستان ایذه با وجود قرار گرفتن در میان دریاچه چندین سد بزرگ، با معضل آب و برق روبه رو است و این موارد نارضایتی شهروندان ایذهای را از وضعیت موجود در پی داشته است.
سد های كارون سه و چهار و سد شهید عباسپور در اطراف شهرستان ایذه بنا شدند و برای احداث آنان چندین جوان ایذهای جان خود را از دست دادند تا روند احداث این پروژهها متوقف نشود، اما تنها نتیجه این سدسازی ها برای شهرستان ایذه، تغییر اقلیم و گرم شدن بیش از پیش هوا بوده است.
انتقال آب از پشت دریاچه كارون سه برای تامین آب شرب مردم ایذه یكی از وعده های انتخاباتی است كه چندین نماینده با توسل به آن، به كرسی مجلس شورای اسلامی رسیدند؛ تاكنون 2بار این پروژه توسط مقامات كشوری كلنگ زنی شد اما این كلنگها تاكنون به آب نرسیده است و شهرستان ایذه در حسرت تامین آب است.
آب شهرستان ایذه بیش از 2 دهه است كه به صورت جیره بندی در اختیار مردم قرار میگیرد اما در سالیان اخیر این مشكل، شدت یافته و برخی محلات شهرستان ایذه آب شرب مصرفی خود را نه از لولههای آب، بلكه از تانكرهای حمل آب سیار تهیه میكنند.
بخش هایی از محلات سرقنات، شهرك جانبازان، حافظ جنوبی، محمد رسول ا... و سعید عبدالمجید كیانی در شهر ایذه با مشكل كمبود و قطعی آب دست و پنجه نرم میكنند.
رضا محمدی ساكن محله سرقنات ایذه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: آب مصرفی خود را از تانكرهای حمل آب تهیه میكنیم و لولههای شبكه آب در عمل استفادهای برای ما ندارند.
وی افزود: در دمای بالای 40 درجه سانتیگراد ایذه، ما از ابتدایی ترین امكانات زندگی محرومیم و مسئولان تنها با وعده به دنبال شانه خالی كردن از این مشكلات هستند.
محمد حسین سعیدی دیگر شهروند ایذهای نیز با بیان اینكه ما كاربرد سدهای اطراف ایذه را متوجه نشدهایم، گفت: پسرم از من میپرسد وقتی این دریاچهها در كنار ما هستند چرا ما بی آبیم؟ اما پاسخ را به مسئولان واگذار میكنم.
وی افزود: برق كه دایم قطع میشود؛ آب هم نداریم؛ هوا هم یا بسیار گرم است یا گرد و خاك مهمان ماست؛ آیا خانواده مسئولان نیز حاضرند در چنین وضعیتی زندگی كنند؟
سرپرست اداره آبفا ایذه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: ما در طول شبانه روز حدود 30 هزار متر مكعب تولید آب داریم، با وجود كم بودن این میزان، با مدیریت می توان بحران آب ایذه را سپری كرد.
حسین خواجوی افزود: قطعی بدون برنامه برق، تولید آب را نیز با مشكل جدی رو به رو، و باعث میشود همان میزان تولید آب را نیز نداشته باشیم، این امر باعث میشود به نحو صحیح خدمت رسانی به مردم انجام نشود.
وی با درخواست از اداره برق ایذه برای هماهنگی ساعات خاموشی گفت: باید این خاموشیها به نحوی انجام شود كه مناطقی كه برق چاههای تامین آب شهرستان ایذه قرار گرفته اند، با خاموشی روبه رو نشوند.
وی ادامه داد:مناطقی مانند شهرك جانبازان، خیابان محمد رسول ا... و شهید عبدالمجید كیانی ایذه به دلیل اینكه در سطح بالاتری از شهر قرار گرفته اند، مشكلات بیشتری دارند.
سرپرست اداره آبفا ایذه گفت: از مردم و ادارات شهر ایذه میخواهیم با صرفه جویی در مصرف برق و آب، به بهبود كیفیت خدمت رسانی كمك كنند.
شهرستان ایذه با حدود 220 هزار نفر جمعیت در شرق استان خوزستان قرار دارد.، فاصله مركز این شهرستان تا اهواز 183 كیلومتر است.
ایذه دارای 40 هزار اشتراك آب شرب است كه آب آنها از 14 چاه عمیق در این شهرستان تامین میشود.
پروژه در دست احداث آبرسانی به شمال شرق خوزستان از دریاچه سد كارون سه در بالادست شهر ایذه، با احداث آبگیر و احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 11.1 مترمكعب در ثانیه و نیز احداث سه تونل به قطر 3.7 متر درمجموع به طول پنج هزار و 700 متر و ساخت یك باب تصفیه خانه، نیاز آب شرب 735 هزار نفر مردم هفت شهر و 689 روستای ایذه، باغملك، هفتكل، رامهرمز، صیدون، قلعه تل و میداوود در شرق و شمال شرق خوزستان را برای مدت 30 سال تامین خواهد كرد.
9434/ 6037
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱
اهواز - ایرنا - كمبود و قطعی آب در برخی مناطق ایذه، باعث شده كه بعضی از مردم این شهر در گرمای طاقتفرسای تابستان، آب مورد نیاز خود را از تانكرهای آب سیار تهیه كنند.