قم- ايرنا- جلسه ستاد آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان عصر پنجشنبه با حضور سيد مهدي صادقي استاندار قم و اعضاي ستاد برگزار و بر عقيم سازي كود پرندگان با هدف جلوگيري از شيوع ويروس بيماري آنفلوانزا تاكيد شد.

به گزارش ايرنا، مسئول ستاد مبارزه با آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان سازمان دامپزشكي در اين جلسه گفت: چند جلسه در مورد بي خطرسازي و حمل و نقل كود مرغداران برگزار شده و نظرات مختلفي در اين رابطه وجود دارد.
كريم قانعي افزود: كميته ويژه اي در اتحاديه مرغداران ميهن كشور تشكيل شده تا نظرات مختلف بررسي شود و بايد تا به ثمر رسيدن پيشنهادات، نگهداري صحيح كود در مرغداري بايد رعايت شود.
وي اضافه كرد: بايد كود را به نحوي نگهداري نمود تا علاوه بر باز نبودن سطح آن، امكان نشستن پرندگان روي آن و جابه جا شدن كود كه از عوامل انتشار بيماري است، جلوگيري شود.
وي با بيان اين كه سال گذشته 12 استان درگير بيماري آنفلوانزا بودند، گفت: كميته هاي ويژه اي با نمايندگان نيروي انتظامي و قوه قضاييه برگزار خواهد شد و اين دستگاه ها براي جلوگيري و محدود كردن انتقال كود توجيه مي شوند.
وي افزود: خسارت مرغداري هايي كه تمام اصول بهداشتي را رعايت كرده بودند و مورد تاييد بود به صورت كامل پرداخت خواهد شد.

* فرماندار قم در اين جلسه گفت: با توجه به اين كه بخشي از درآمد مرغداري ها از طريق فروش كود تامين مي شود، بايد براي با اقدامات كارشناسي، مشكل عقيم سازي كودهاي مرغداري هايي كه مبتلا به ويروس آنفلوانزا شده اند، حل شود.
رضا سيار افزود: بايد سيلوهايي درون مرغداري ها براي نگهداري كود احداث شود تا بتوان جلوي انتقال بيماري را به وسيله كودهايي كه در مرغداري ها نگهداري مي شود، گرفته شود.
وي تصريح كرد: در حال حاضر كنترل نقل و انتقال كود كه منشا آلودگي هاست مهم تر از توليد مرغ و تخم مرغ است.
وي خاطرنشان كرد: در سال هاي اخير بيشترين درگيري استان به واسطه ويروس آنفلوانزا ناشي از انتقال كود مرغ از ساير استان ها بوده است.

* مديركل دامپزشكي قم نيز در اين جلسه گفت: آخرين كانون مربوط به بيماري آنفلوانزاي پرندگان در استان مربوط به اوايل ارديبهشت ماه مي باشد و بيش از دو ماه است كانوني از اين بيماري در استان مشاهده نشده است.
مهدي رفيعي محمدي افزود: در حال حاضر 22 واحد مرغ تخمگذار با ظرفيت 892 هزار و 240 قطعه، هشت واحد پولت با ظرفيت 668 هزار قطعه و 79 واحد گوشتي نيز با ظرفيت يك ميليون و 700 هزار قطعه مرغ فعال است.
وي اضافه كرد: سال گذشته 53 پرونده قضايي در رابطه با آنفلوانزاي پرندگان تشكيل شد كه 36 مورد آن مربوط به پرورش غيرمجاز طيور بوده است و 10 واحد نيز از سوي اداره نظارت اماكن نيروي انتظامي پلمپ شد.
وي بيان كرد: محل نگهداري كود در تمام مرغداري ها بايد محصور و پوشيده باشد و امكان دسترسي و نفوذ پرنده ها به آن نباشد تا خطري براي شيوع بيماري نباشد.
رفيعي افزود: ايجاد مراكز مجاز براي خشك كردن كودها با هدف بي خطر كردن آن ها در مرحله كارشناسي است و اميدواريم با تامين زيرساخت ها، كود مرغداري ها عقيم سازي شود.
وي اضافه كرد: با برگزاري كلاس هاي آموزشي مرغداران را آگاه نموده ايم تا اجازه ندهند كودهايشان حمل و به مكان هاي ديگر منتقل شود.
وي همچنين تاكيد كرد: مشكلي در تامين واكسن مورد نياز مرغداري هاي استان نداريم.

* رئيس اتحاديه تعاوني ‌هاي مرغداران قم در اين جلسه از بي توجهي به مشكلاتشان گلايه كرد و گفت: مرغداران ضررهاي مالي بسياري متحمل شده اند و از مسئولان توقع ما را ياري نمايند.
محمد خداپرست افزود: اگر امسال نيز ضررهايي به واسطه بيماري آنفلوانزا به مرغداران وارد شود، صنعت مرغداري استان فلج مي شود.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان از نيمه آذرماه تا نيمه اسفندماه سال گذشته در قم شيوع پيدا كرد و حدود 165 واحد از 620 واحد مرغداري گوشتي و تخم گذار در اين استان درگير آن شدند و هفت ميليون و 775 هزار قطعه طيور معدوم سازي شد.
استان قم از نظر پرورش پولت (جوجه يكروزه ) با ظرفيت پرورش سالانه 2 ميليون و 900 هزار قطعه رتبه چهارم را در كشور داراست و از نظر پرورش مرغ تخمگذار با ظرفيت هشت ميليون و 200 هزار قطعه مرغ تخم گذار و توليد 68.5 هزار تن تخم مرغ در سال رتبه ششم را داراست.
اين استان ظرفيت پرورش پنج ميليون و 700 هزار قطعه مرغ گوشتي و توليد 36.5 هزار تن گوشت مرغ در سال را داراست.
دومين جلسه ستاد آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در سال جاري با حضور مسئولان ذيربط در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداري قم برگزار شد.
/2085/ 6133/