تهران- ایرنا- دهم تیرماه جاری هفت نفر از افرادی كه برای شنا به یكی از استخرهای محله «یاخچی آباد»پایتخت رفته بودند با برانكارد اورژانس راهی بیمارستان شدند.

خبری كه اورژانس در اختیار ایرنا گذاشت این بود: استنشاق گاز كلر استخری در محله یاخچی آباد هفت نفر را به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان كرد.
یاخچی آباد یكی از محلات جنوبی تهران است.
در خبر اولیه اطلاعات و جزییات بیشتری نبود اما پیگیری های خبرنگار ایرنا استان تهران در این زمینه ادامه یافت تا اینكه بررسی ها نشان داد برخی استخرداران سودجو به جای تخلیه بموقع آب استخر و آبگیری مجدد، از كلر بیشتری استفاده می كنند تا ارزان تر پایشان بیافتد كه چنین حوادث خطرناكی را هم به همراه دارد.
علت، خیلی ساده است؛ این استخرداران به جای اینكه در مهلت تعیین شده و مقرر آب استخر را تخلیه و آب تازه جایگزین كنند، میزان استفاده از كلر را به منظور ضدعفونی كردن آب بالا می برند تا هزینه هایشان كاهش یابد.
اینكه چطور می شود یك استخردار چنین جسارتی به خودش بدهد كه در قبال مقداری ارزش ریالی سود بیشتر اینچنین با سلامت و جان مردم بازی كند، هیچ پاسخی ندارد جز ضعف نظارت ها و نیز مجازات هایی كه بازدارنده نیست.
متولیان اداره كل ورزش و جوانان استان تهران البته می گویند كه مستمر نظارت و حتی آمارهایی هم ارایه می كنند.

براساس اطلاعاتی كه خبرنگار ایرنا از دست اندركاران امور استخرهاگرفته سال هاست صاحبان استخرهای سطح شهر برای ضدعفونی كردن آب از ماده ای به نام كلر استفاده می كنند و موظفند هر چندروز یكبار این عمل (كلرزنی) را انجام دهند و میزان كلر در آب را درحد دو تا سه ppm (واحدی برای سنجش غلظت مواد) نگه دارند.
گفته می شود میزان استفاده از آب(تعداد استفاده افراد برای شنا) نیز در مدت زمان انجام كلرزنی نقش دارد و هرچه استفاده بیشتر شود در مدت زمان كوتاهتری باید كلرزنی انجام شود.
متولیان امور استخرها می گویند: براساس استاندارد،علاوه بر كلرزنی باید به طور متوسط هر 15 روز یكبار آب استخرهای عمومی تخلیه و آب جدید جایگزین شود. به عنوان مثال برای یك استخر با حجم معینی از آب به طول 25 و عرض 12.5متر، می بایست 45 كیلوگرم كلر هرسه روز یكبار اضافه شود.

بر اساس آنچه كه گفته شد برخی سودجویان برای صرفه جویی و تخلیه نكردن آب استخرها، باهدف كاهش هزینه هایشان، به جای جایگزینی آب در موعد مقرر، اقدام به كلرزنی بیش از حد می كنند كه این امر موجب تنگی نفس، سوزش چشم و وارد شدن باكتری های مضر به بدن شناگران می شود و حتی می تواند به مرگ انسان ها بیانجامد.

یكی از مالكان استخرهای شهر تهران درگفت وگو با خبرنگار ایرنا می گوید: با توجه به حضور زیاد مراجعه به استخرها در تابستان، برخی استخرداران به جای تخلیه آب در زمان معین، از حجم بالای كلر برای ازبین بردن آلودگی های آب استفاده می كنند.

تعداد كل استخرهای شنا در شهر تهران با احتساب استخرهای شهرداری، اداره كل ورزش و جوانان استان تهران و نیز استخرهای خصوصی حدود 600 استخر اعلام شده است.
340 استخر به شهرداری تعلق دارد، استخرهای دولتی نیز بین 80 تا 100 مورد تخمین زده می شود؛ مابقی استخرها، خصوصی اداره می شوند كه رقم قابل توجهی را در بر می گیرد و نظارت جدی و نیز مجازات بازدارنده را طلب می كند.

در دانشنامه ویكی پدیا آمده است: كُلُر (انگلیسی: Chlorine) عنصر شیمیایی و اكسیدكننده قوی است كه برای سفیدسازی پارچه‌ها و به عنوان ضد عفونی‌كننده رایج در استخرهای شنا مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای بوی بسیار بد، خفه‌كننده و بسیار سمی است.
پرواضح است كه نحوه و میزان استفاده از این ماده سمی بدون لحاظ استانداردها و نكات ایمنی باشد جان انسان ها را به خطر می اندازد.

**استخر یاخچی آباد، خصوصی بوده است
تلاش خبرنگار ایرنا برای كسب اطلاع از مجازات مالكان استخری كه در یاخچی آباد هفت نفر را هفته جاری روانه بیمارستان كرده بود به نتیجه مشخصی نرسید اما مسئولان اداره كل ورزش و جوانان گفتند كه پرونده آن به مراجع قانونی ارجاع می یابد و به احتمال زیاد پلمپ می شود.
گزارش شده كه این استخر در یاخچی آباد متعلق به بخش خصوصی بوده است.

**اداره كل ورزش: نظارت مستمر داریم
خبرنگار ایرنا استان تهران برای كسب اطلاعات مربوط به نحوه نظارت بر فعالیت استخرها و ابزارهای تنبیهی و مجازات متخلفان این عرصه موفق شد با معاون توسعه امور ورزش اداره كل ورزش و جوانان استان تهران مصاحبه كند.
این مقام مسئول گفت:با شروع طرح غنی سازی اوقات فراغت جوانان در تابستان، به تمامی مالكان استخرها هشدار داده شد تا نكات بهداشتی ازجمله منع استفاده بی رویه از كلر را در دستور كار قراردهند.
«ابوالفضل ملاجعفری» در گفت و گو با خبرنگار ایرناتاكید كرد:بازرسی و سركشی از اماكن ورزشی استان تهران بویژه استخرها به صورت مستمر انجام می شود.
به گفته وی، تنها در خرداد ماه سال جاری، یك هزار مجموعه دولتی و خصوصی ازجمله استخرها نظارت شده است.
وی با اشاره به اینكه در ایام تابستان تفریحات آبی یكی از پر مخاطب ترین ورزش ها برای خانواده ها به شمار می رود خاطر نشان كرد:پیش از تابستان جلسه ای با مالكان استخرهای فعال برگزار و نكات ایمنی و بهداشتی تذكر داده شد.
وی ادامه داد: باتوجه به حجم بالای مراجعان به استخرها در تابستان، مالكان نباید به جای جایگزینی آب، استفاده بی رویه از كلر را در دستور كار قرار هند.
معاون توسعه امور ورزش اداره كل ورزش و جوانان استان تهران خاطر نشان كرد: به تمامی مالكان استخرهای خصوصی و دولتی هشدار داده شده كه در صورت استفاده بی رویه از كلر، بشدت با آنها برخورد قانونی می شود و پلمپ مجموعه نیز انجام خواهد شد.
تلاش خبرنگار ایرنا برای احصای آمار استخرداران متخلف و نیز نحوه برخوردها و مجازات آنها ادامه خواهد داشت.
گزارش از : امین كمالی فر
تهرام/7247/ 1008