دمشق - ایرنا - نهاد موسوم به 'دیدبان حقوق بشر' سوریه اعلام كرد كه ارتش و نیروهای مسلح این كشور پس از تسلط بر چند منطقه در مرز اردن، حدود 70 درصد استان 'درعا' را به كنترل خود درآوردند.

به گزارش ایرنا، این نهاد وابسته به مخالفان سوری روز شنبه در جدیدترین گزارش خود افزود كه پیشروی ارتش سوریه با سرعت در دو بخش شرقی و غربی استان درعا ادامه دارد.
ارتش و نیروهای مسلح سوریه دیروز بر گذرگاه 'نصیب' در جنوب شرق استان درعا و در مرزهای مشترك با اردن مسلط شده است.
مرز سوریه با اردن میان شهرك نصیب در استان درعا و شهرك 'جابر' در استان 'مفرق' اردن قرار دارد.
گذرگاه نصیب به دلیل عبور كالاها و محصولات اردن، لبنان، سوریه و كشورهای عربی حوزه خلیج فارس، از فعال ترین گذرگاه های مرزی سوریه و اردن بود.
پیش از آغاز بحران سوریه روزانه حدود 6 هزار و 300 دستگاه كامیون از هر طرف این گذرگاه عبور می كرد.
اردن در ماه های اخیر به خاطر افزایش مشكلات اقتصادی و بسته شدن گذرگاه نصیب در هشت سال گذشته، همواره خواستار بازگشایی این گذرگاه بوده است.
ارتش و نیروهای مسلح سوریه همچنین دو روز قبل، چهار نقطه مرزی با كشور اردن را از وجود تروریست ها پاكسازی كردند.
ارتش سوریه 9 نقطه و پاسگاه مرزی از مرزهای اداری استان درعا با اردن را پاكسازی كرد.
پیشروی های ارتش سوریه در استان درعا در جنوب این كشور همچنان با سرعت و برخلاف پیش بینی های اولیه ادامه دارد.
ارتش سوریه عملیاتی را از دو هفته قبل از سه محور 'البستان'، 'پدافند هوایی' (حران) و 'صما الهنیدات' علیه تروریست ها در شرق استان درعا آغاز كرد.
پس از آزاد سازی مناطق اشغالی غوطه شرقی و غوطه غربی در استان 'دمشق'، اكنون همه نگاه ها متوجه استان درعا شده كه در جنوب سوریه در مجاورت مرز اردن و بلندی های اشغالی جولان سوریه قرار دارد.
بر اساس برخی آمارها بیش از 360 هزار تروریست از 101 كشور جهان در قالب بیش از 100 گروه تروریستی در بحران سازی در سوریه حضور داشته اند، ولی برای دستیابی در اهداف خود شكست خوردند و جز ویرانی و كشتار بی ترحم مردم بی دفاع، دستاوردی نداشتند.
این گروه های تروریستی از كشورهای مختلفی از جمله عربستان، امارات و آمریكا تامین مالی و نظامی می شوند. در عین حال به دلیل اختلافات اهداف این كشورها در سوریه، گروه های تروریستی در اكثر مواقع با یكدیگر درگیر می شوند و غیرنظامیان را هدف قرار می دهند.
خاورم**8005**1651