رشت - ايرنا - مديركل دامپزشكي گيلان در باره احتمال شيوع بيماري خطرناك و كشنده تب خونريزي دهنده كريمه كنگو هشدار داد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومي اداره كل دامپزشكي استان گيلان به ايرنا ، دكتر سهراب عاقبتي اظهار داشت : عموم مردم بويژه آن دسته از اصنافي كه با دام سر و كار دارند، نسبت به ابتلا به بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه كنگو آگاه باشند.
وي افزود : تب خونريزي دهنده كريمه كنگو از جمله بيماري هاي مشترك بين انسان و دام است كه نشانه مشهودي در دام هاي آلوده ندارد؛ كساني كه با دام سر و كاردارند، بيشتر در معرض بيماري هستند، مشاغلي مثل كارگران كشتارگاه، قصابان، كشاورزان، چوپانان، دامداران، زنان خانه دار، دامپزشكان، پزشكان و مشاغل وابسته بيمارستاني به ترتيب بيشتر از ديگر رده هاي شغلي جامعه در معرض خطر هستند.
عاقبتي تصريح كرد : معمولا در فصول گرم سال يعني از ميانه بهار تا اواسط پاييز كه بيشترين احتمال حضور كنه هاي ناقل در طبيعت وجود دارد، پرخطرترين زمان براي ابتلا به اين بيماري است و با توجه به احتمال شيوع بيماري تب كريمه كنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعاليت مخزن اين بيماري (كنه ها)، ضروري است شهروندان با پيشگيري از رفتارهاي مخاطره آميز مراقب سلامتي خود باشند .
وي خاطرنشان كرد : براي پيشگيري از شيوع اين بيماري مردم بايد از خريد گوشت هاي بدون مهر دامپزشكي خودداري كنند
، از ذبح دام در خارج از كشتارگاه ها خودداري شود ، كارگران كشتارگاهها از وسايل حفاظت فردي استفاده كنند، از مصرف گوشت تازه خودداري شود (گوشت خريداري شده بايد به مدت حداقل 24 ساعت در يخچال 0 تا 4 درجه سانتي گراد، نگهداري و سپس مصرف شود) ، از مصرف جگر به صورت تازه (جگر خريداري شده بايد به مدت حداقل 48 ساعت در يخچال 0 تا 4 درجه سانتي گراد، نگهداري و سپس مصرف شود) ، هنگام خرد كردن گوشت در مراكز عرضه و نيز منازل از دستكش استفاده شود، منازل و اصطبل‌هاي روستايي جهت كاهش جمعيت كنه‌ها سمپاشي شود، از جدا و له كردن (كشتن) كنه ها توسط شيردوشان، دامداران و كودكان خودداري شود، از پشم چيني دام ها بدون استفاده از تجهيزات، لوازم ايمني و حفاظت كننده خودداري شود و از استراحت در مراتع و كوهستان ها بدون استفاده از زيرانداز و وسايل ايمن خودداري شود.
دكتر سهراب عاقبتي اظهار داشت: كنه‌ها از مهم‌ترين عوامل انتقال اين بيماري هستند كه از طريق گزش، دام آلوده شده و با مصرف گوشت آلوده و يا تماس مستقيم با دام موجب انتقال اين بيماري به انسان مي‌شوند.
وي اين بيماري مهلك را از بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان عنوان و تصريح كرد: اين بيماري هيچگونه علائم باليني در جمعيت دامي نداشته و زماني كه در جامعه انساني بروز مي‌نمايد از طريق انجام آزمايشات سرولوژي قابل تشخيص است.
مدير كل دامپزشكي گيلان با تاكيد بر لزوم ارتقاي سطح آگاهي و اطلاعات مردم نسبت به اين بيماري خطرناك، گفت: تمام تلاش ما بر اين است كه بتوانيم با انجام مصاحبه با رسانه هاي گروهي و برگزاري كلاس ترويجي و آموزشي اطلاعات لازم را به مخاطبان انتقال دهيم.
وي افزود: كساني كه بدون رعايت پوشش‌هاي بهداشتي اقدام به كشتار غير مجاز دام در خارج از كشتارگاه مي كنند بيشتر از سايرين در معرض ابتلا به اين بيماري هستند.
عاقبتي در ادامه گفت: يكي از راه‌هاي جلوگيري از انتقال اين بيماري به انسان نگهداري لاشه دام ذبح شده به مدت 24 ساعت در دماي يخچال (صفر تا 4 درجه سانتي گراد) با هدف كاهش PH گوشت است.
وي در پايان از شهروندان تقاضا كرد تا گوشت قرمز مورد نياز خود را از فروشگاه‌هاي مجاز و تحت نظارت دامپزشكي تهيه و از خريد گوشت از افراد سودجو و دوره‌گرد خودداري كنند.
هفته گذشته در استان گيلان يك فرد 43 ساله بر اثر ابتلا به اين بيماري خطرناك فوت كرد.
6070 /6030