تهران – ایرنا – وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی به تلاش دشمن برای ایجاد یأس‌ و افزایش ناامیدی‌ دركشور اشاره كرد و افزود: دهه كرامت در چنین وضعیتی باید به كمك امیدآفرینی، نشاط اجتماعی وگسترش آن در جامعه بیاید.

به گزارش عصریكشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی در نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت، زمان‌های مبارك و متبرك را یكی از سرمایه‌های اجتماعی و معنوی هر جامعه‌ای برشمرد و گفت: از آن جا كه این روزها با حافظه و سابقه تاریخی همراه هستند یك سرمایه، ذخیره و منبع اجتماعی به شمار می‌آیند.
وی دهه كرامت را سنجشی برای تبدیل زمان‌های مبارك و متبرك به ذخیره و منبع عظیم اجتماعی معرفی كرد و اظهار داشت: حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) سرمایه‌های اجتماعی و معنوی عظیمی هستند كه از گذشتگان به دست ما رسیده‌ و ما باید این سرمایه‌های عظیم را در راستای كاركردهای اجتماعی مورد استفاده قرار دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به انتخاب شعار «خدمت كریمانه به رسم اهل بیت (ع)» به عنوان شعار دهه كرامت در سال 1397، گفت: جامعه ما كاركردگرا شده است و به دنبال این است كه بداند مناسبت‌ها و زمان‌های مبارك و متبرك مانند دهه كرامت چه تاثیری در زندگی و جامعه ما دارد.
صالحی اظهار كرد: هر اندازه مناسبت‌های دینی و زمان‌های مختلف را با كاركردهای اجتماعی همراه كنیم، در تعمیق و تثبیت باورهای دینی مردم اثرگذارتر خواهد بود و در همین راستا انتظار دارم دستاوردهای دهه كرامت در حوزه خدمت كریمانه پس از پایان این دهه به طور عملیاتی و شفاف ارائه شود.
وی با بیان اینكه گاهی شعارهای مطرح در كشور در حد همان شعار باقی مانده و دستاورد و كاركرداجتماعی مشخصی ندارد، گفت: باید مراقب بود شعار دهه كرامت در سال 1397 در حد شعار باقی نماند و دستاوردهای آن را در گسترش خدمت كریمانه در كشور مشاهده كنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تأكید بر اهمیت برنامه‌ریزی در هر موضوعی برای رسیدن به نتایج مفید و كاربردی، خاطرنشان كرد: برنامه‌ریزی برای تبدیل مناسبت‌های دینی و زمان‌های مقدس و مبارك به سرمایه‌های سرشار و عینی اجتماعی ضروری است، همان‌طور كه نفت از ابتدا ثروت به حساب نمی‌آمد بلكه پس از اكتشاف، تاسیس پالایشگاه‌ها و تبدیل نفت به فرآورده‌های مفید این سرمایه به ثروت اجتماعی و مادی تبدیل شد.
صالحی ادامه داد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت باید در طول سال و نه صرفا در دو ماه منتهی به دهه كرامت برنامه‌ریزی داشته باشد، ضمن اینكه دبیرخانه آن باید از ظرفیت هیئت‌های اندیشه‌ورز و هفت كارگروه این شورا استفاده كند و برای برگزاری برنامه‌های دهه كرامت برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشد.
وی گفت: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت نیازمند كارهای پژوهشی دقیق و تبیین دستاوردهای این میزان برنامه‌هایی است كه اعتاب مقدسه و دستگاه‌های مختلف در دهه كرامت انجام می‌دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه با اشاره به ریشه‌دار بودن فرهنگ سوگ در تاریخ ایرانیان، اظهار كرد: «تخلیه روانی» یكی از دستاوردهای فرهنگ سوگ است كه ما نباید اهمیت آن را نادیده بگیریم.
صالحی ادامه داد: آنچه در این میان جای خالی آن احساس می‌شود توازن میان دو فرهنگ سوگ و شادی است، بنابراین یكی از اهداف دهه كرامت باید ارتقای فرهنگ نشاط و شادی در جامعه باشد.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای یأس‌پراكنی و افزایش ناامیدی‌ در كشور، بیان كرد: دهه كرامت در چنین وضعیتی باید فضای امید، نشاط اجتماعی و شادی را در جامعه گسترش دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: دهه كرامت باید به كمك امید‌آفرینی، نشاط‌‌‌ زایی و شادی‌پراكنی در كشور بیاید.
براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه این نشست هریك از اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت مطالبی را پیرامون مسائل مختلف این دهه و اعلام مهم‌ترین برنامه‌های خود در دهه كرامت سال 1397عنوان كردند.
نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت با حضور دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر كانون‌های فرهنگی هنری مساجد كشور، نمایندگان آستان قدس رضوی، آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه (ع) حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) و آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) و همچنین 31 دستگاه عضو این شورا برگزار شد.

** آشنایی اجمالی با دهه كرامت
به گزارش ایرنا، فاصله زمانی یكم ذی القعده سالروز ولادت كریمه اهل بیت حضرت معصومه (س)، تا یازدهم ذی القعده سالروز ولادت ثامن الائمه شمس الشموس عالم آل محمد حضرت امام رضا (ع) با عنوان دهه كرامت نامگذاری شده كه جشن ها و آیین های شادباش و معنوی ملهم از آموزه های رضوی در سراسر ایران اسلامی و خارج از كشور به یمن قدوم موالید نورانی، برگزار می شود.
برنامه ریزی، سیاستگذاری و هماهنگی برنامه های مردمی جشنواره بین المللی امام رضا (علیه السلام) در دهه كرامت توسط شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه كرامت صورت می گیرد. در حال حاضر بیش از 30 دستگاه، نهاد و تشكل های مردمی و فرهنگی عضویت دارند و با مسئولیت ستاد عالی كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور عهده دار ساماندهی جشن های این ایام به شمار می آید.
دهه كرامت یادآور لطیف‌ترین علائق و مهر و وفاهای كم‌نظیر یك خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر است. مهر و وفایی كه خواهر مهربان و دلداده را به هجرت وادار نموده و غربت و بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان كرده است.
مهربانی كه جز در مورد امام حسین و حضرت زینب (ع) سابقه ندارد.
دهه كرامت تداعی كننده عزم و قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان والامقام و گرانقدر جهان می‌باشد.
همزمان با دهه كرامت، شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) ۲۳ تیر ماه تا دوم مرداد ماه در ۳۱ استان كشور و شهرهای مختلف جهان با حضور مسئولان كشور برگزار می‌شود.
فراهنگ ** 1355 **1418