سنندج - ايرنا - رئيس جهاد كشاورزي كامياران گفت: براي نخستين بار در استان كردستان زنبورهاي براكون در مزارع گوجه فرنگي و نخود اين شهرستان براي مبارزه بيولوژيك با آفات و كمك به كشاورزي رها سازي شدند.

بهرام كوشكي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين اقدام از شيوع آفت پروانه مينوز در بوته هاي اين محصولات جلوگيري مي كند، اظهار داشت: از فوايد اين زنبورها در سطح 70 هكتار نخود و 100 هكتار گوجه فرنگي شهرستان استفاده شده است.
وي با بيان اينكه براي اين 170 هكتار از 680 بسته زنبور براكون استفاده شد، افزود: مبارزه بيولوژيك يكي از روش هاي مفيد و مؤثر براي جلوگيري از خطرات آلودگي زيست محيطي، رعايت نكات بهداشتي، توليد محصول سالم، كاهش مصرف سموم كشاورزي و صرفه جويي در هزينه ها است.
كوشكي يادآور شد: اين نوع مبارزه غير شيميايي امسال براي نخستين بار است كه در استان كردستان به صورت آزمايشي در اين شهرستان اجرا شد كه با توجه به نتايج بسيار خوب آن براساس برنامه براي سال آينده در وسعت بيشتري اجرا خواهد شد.
رئيس جهاد كشاورزي كامياران اين شهرستان را يكي از قطب هاي مهم توليد گوجه فرنگي كردستان دانست و تاكيد كرد: در سال جاري بيش از 600 هكتار از اراضي كشاورزي به اين محصول اختصاص يافته است.
وي با اشاره به اينكه آفت پروانه مينوز سال گذشته 400 هكتار از مزارع گوجه فرنگي و 6300 هكتار از مزارع نخود اين شهرستان را آلوده كرد، گفت: اين آفت در صورت كنترل نشدن توليد محصول را در هر هكتار بين 50 تا 100 درصد كاهش مي دهد.
كوشكي اضافه كرد: محدوده فعاليت اين زنبور‌ها تنها در مزارع رهاسازي شده است و از آنجا كه اين زنبورها فقط در آزمايشگاه‌ها تكثير مي شوند، نگراني بابت رشد جمعيت اين زنبور‌ها در مزارع وجود ندارد.
به گزارش ايرنا، اين نوع آفت به چهار شكل حشره بالغ پروانه ، لارو، تخم و شفيره به برگ هاي گياه حمله مي كند و با ايجاد دالانهايي بر روي برگ ها و حالت لهيدگي ميوه، آن را از بين مي برد، بيشترين مزارع هدف اين آفت را مزارع گوجه فرنگي، سيب زميني، بادمجان و لوبيا تشكيل مي دهند.
از مساحت 185 هزار و 200 هكتاري شهرستان كامياران، 132 هزار هكتار جزو عرصه هاي منابع طبيعي است كه 36 هزار هكتار آن جنگل و 96 هزار هكتار آن را مرتع تشكيل مي دهد.
كامياران با 102 هزار نفر جمعيت در 65 كيلومتري جنوب سنندج واقع شده است.
7349/9102