حجت الاسلام جابر شوقي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اولويت توزيع زكات براي فقرا و نيازمندان به روستاها و مناطقي كه در آنها زكات جمع آوري شده، مربوط است و در اين خصوص مردم نگراني نداشته باشند.
وي اضافه كرد: در صورت وجود نيازمند در بين اقوام و خويشاوندان، زكات بايد در بين آنها توزيع شود و پس از آن در بين نيازمندان موجود در بين همسايگان محله، اهالي روستا و يا نزديكترين روستا انجام مي گيرد كه در اين خصوص ساز و كارهاي لازم نيز انديشيده شده است.
وي بيان كرد: اين امر با استفاده از آموزه هاي ديني و احكام مربوط به اين فريضه الهي در نظر گرفته شده كه همواره رضايت زكات دهندگان را نيز در پي داشته است.
رييس اداره اجرايي زكات آذربايجان غربي گفت: با تلاش مجموعه هاي مرتبط، در حال حاضر بيش از 80 درصد زكات جمع آوري شده در استان براي بهبود وضعيت معيشتي نيازمندان هزينه مي شود كه در طول سال نزديك به 200 ميليارد ريال را شامل مي شود.
حجت الاسلام شوقي گفت: مردم استان همكاري بسيار زيادي براي جمع آوري زكات داشته اند كه اميدواريم اين روند همچنان ادامه يابد.
به گزارش ايرنا، زكات در آذربايجان غربي بيشتر به گندم، جو و كشمش و در برخي موارد به دام تعلق مي گيرد.
زكات در لغت به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است؛ واژه زكات به سهمي اطلاق ميشود كه انسان از مال خود خارج ميكند و به فقرا ميدهد و به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خير و بركت را دارد و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده ميشود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشانه آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار ميشود.
همراهي اين 2 به جهت اهميت ويژه آنهاست زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكات نيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي است كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
8137/2093
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
اروميه- ايرنا- رييس اداره اجرايي زكات آذربايجان غربي گفت: طبق آموزه هاي ديني و با تمهيدات انديشيده شده زكات جمع آوري شده در هر منطقه ابتدا در بين اقوام و نزديكان و سپس در منطقه مرتبط توزيع مي شود.