به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علی میرزا جانی روز یكشنبه در نشست خبری افزود: چشم از اعضای مهم انسان بوده و ساخت و استفاده از عینك طبی، لنز تماسی، معاینه چشم و غیره باید زیر نظر اپتومتریست انجام شود.
وی اظهار داشت: برخی افراد صلاحیت لازم را در تشخیص لنز ندارند و سال گذشته ما با آنها برخورد كردیم.
میرزاجانی ادامه داد: نشستی با چشم پزشكان برگزار كردیم كه اتفاق نظر شد لنز از طریق چشم پزشك یا اپتومتری به دست مردم برسد.
*تهیه لنز از آرایشگاه ها غیر مجاز است
این دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: تهیه لنز از آرایشگاه ها، عینك سازی ها یا مراكز غیرمجاز ممنوع است و فقط مراكز پروانه دار اپتومتری و چشم پزشكی اجازه تجویز و ارایه لنز را دارند.
میرزاجانی افزود: هر جسمی كه روی قرنیه چشم قرار می گیرد چه نمره دار و یا رنگی باید با مشورت اپتومتریست انجام شود.
میرزاجانی با اشاره به اینكه لنز باید فقط از طریق چشم پزشكان و اپتومتریست ها دریافت شود، افزود: لنزهای متفرقه دارای نشان استاندارد نیستند و لنزها باید توسط شركت های معتبر و كلینیك های چشم پزشكی و اپتومتریست های پروانه دار ارایه شوند.
رئیس بیست و یكمین همایش اپتومتری ایران اضافه كرد: در سه سال گذشته كارهای اولیه ای برای تحت پوشش قرار گرفتن خدمات اپتومتری انجام شده كه هنوز محقق نشده است.
* تعرفه های اپتومتری تحت پوشش بیمه قرار گیرد
به گفته میرزاجانی، متاسفانه بخش تعرفه های اپتومتری از جیب مردم پرداخت می شود و ما از مسوولان وزارت بهداشت و بیمه می خواهیم تعرفه های اپتومتری را تحت پوشش بیمه قرار دهند.
وی افزود: این مسئله به نفع مردم و سازمان های بیمه گر است، وقتی تعرفه اپتومتری تحت پوشش بیمه نیست مردم برای معاینه چشم به سطوح بالاتر تخصصی در نظام ارجاع مراجعه می كنند كه هزینه های زیادی را در بردارد.
رئیس انجمن اپتومتری ایران با اشاره به اینكه برگزاری دوره های آموزشی در باره لنزهای تماسی متوقف شده است، اظهار داشت: دوره های سه ماهه در باره لنزهای تماسی و عینك طبی در جهاد دانشگاهی برگزار می شد كه مغایر با قانون است، به همین دلیل جلسه ای با مسوولان جهاد دانشگاهی داشتیم كه این دوره های آموزشی متوقف شد.
* مردم به چكاب های دوره ای اهمیت دهند
میرزاجانی تصریح كرد: چشم مهمترین و حساس ترین اعضای بدن است به همین دلیل از مردم می خواهیم به چكاب های دوره ای بینایی اهمیت دهند، زیرا علاوه بر سنجش بینایی، شیوع اختلالات و بیماری های چشم شناسایی شده و بهتر درمان می شود.
وی خاطرنشان كرد: افرادی كه زیر 40 سال بوده و مشكل بینایی ندارند لازم است هر دو سال یكبار معاینه شوند و بعد از 40 سالگی با توجه به اینكه دیابت و فشار خون شیوع می یابد و چشم تحت الشعاع قرار می دهد لازم است سالی یكبار معاینه چشم انجام شود. میرزاجانی، ویزیت اپتومتریست را 185 هزار ریال اعلام كرد.
*عیوب انكساری بیشترین علت اختلالات بینایی
ابراهیم جعفرزاده پور عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران نیز در این نشست گفت: بیشترین علت اختلالات بینایی، عیوب انكساری است كه رتبه اول را در كشور دارد.
وی با بیان اینكه عیوب انكساری بسیاری از معلولیت ها را شامل می شود، افزود: در سال های 63 و 64 شیوع تنبلی چشم هشت درصد بود كه در حال حاضر به كمتر از یك درصد كاهش یافته است. بهتر است برای دوره میانسالی نیز طرحی در این زمینه تهیه و اجرایی شود.
* تعیین جایگاه اپتومتری در نظام سلامت
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران با بیان اینكه اپتومتریست ها در سطح اول معاینات چشم باید قرار گیرند، گفت: تعیین جایگاه اپتومتری در نظام سلامت و طرح پزشك خانواده ضروری است.
* آب مروارید علت كم بینایی در ایرانی ها
وی، علت كم بینایی افراد را آب مروارید و اختلالات شبكه ای دانست و افزود: آب مروارید، آب سیاه از اختلالات بینایی و كوری در دوره میانسالی است.
جعفرزاده پور ادامه داد: بر اساس مطالعه ای در هرمزگان مشخص شد كه شیوع آب مروارید و آب سیاه در صیادان این استان زیاده بوده و استفاده از كلاه و عینك آفتابی برای پیشگیری از این بیماری ها ضروری است.
وی با اشاره به اینكه ایران یكی از كشورهای كلیدی در انجمن اپتومتری شمال آفریقا و خاورمیانه است، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده در تحریم ها، ورود بسیاری از برندهای مهم و تعیین كننده برای درمان بیماران چشمی سخت شده است.
* تحریم ها و دشواری ورود وسایل درمان چشم
جعفرزاده پور، افزود: عدسی های تماسی از وسایل مهمی است كه باید تمهیداتی برای ورود آن به كشور اتخاذ شود زیرا این عدسی ها برای نوزادان استفاده شده و برای درمان آب مروارید بكار می رود.
به گفته وی، مشكلات قرنیه ای نیز نیاز به لنزهای خاصی دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی، باید از یك نوع لنزهای خاص و استاندارد استفاده شود، تحریم ها فرصتی برای برخی سودجویان بوجود می آورد كه لنزهای تقلبی وارد بازار كنند.
* مردم هوشیار باشند
وی تاكید كرد: مردم باید هوشیار باشند و با مراجعه به سایت اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از اصالت لنز مورد نظر اطمینان كسب كنند و لنزهای تماسی چشمی نیز باید از مراكز مجاز و اپتومتریست ها تهیه شود.
* هشدار درباره شیوع نزدیك بینی
دبیر هیات مدیره ارزشیابی انجمن اپتومتری ایران با بیان اینكه شیوع نزدیك بینی در نوجوانان و جوانان ایرانی بسیار است، گفت: استفاده از صفحات دیجیتالی مانند موبایل، رایانه و غیره باعث شده تغییراتی در شبكیه چشم ایجاد شود و مبتلا به نزدیك بینی شوند.
وی افزود: تكنولوژی های جدید زمینه عیوب انكساری را ایجاد می كنند و این اتفاق در شهرهای بزرگ، بیشتر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح كرد: مردم باید به عیوب انكساری نزدیك بینی توجه كرده و برای استفاده فرزندانشان از وسایل دیجیتالی نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری بیست و یكمین همایش اپتومتری ایران گفت: این همایش 24 تا 26 مرداد در سالن همایش های رازی برگزار می شود.
جعفرزاده پور افزود: 63 سخنران خارجی و داخلی در این همایش حضور دارند و به تبادل اطلاعات می پردازند.
* شرح وظایف اپتومتریست ها
عبدالله فرزانه عضو هیات مدیره انجمن اپتومتری ایران نیز در این نشست به سرح وظایف اپتومتریست ها اشاره كرد و گفت: معاینه چشم، تعیین، تشخیص و اصلاح عیوب انكساری ، درمان اختلالات دید چشمی و ساخت و ارایه عینك طبی از وظایف اپتومتریست هاست.
وی افزود: برای انجام این خدمات نیاز به وسایل تخصصی است و با توجه به نوسانات ارز سعی شده در كنار برگزاری همایش اپتومتری نمایشگاهی برگزار شود تا وسایلی كه در این نمایشگاه آورده می شود با قیمت مناسب تهیه و در اختیار اپتومتریست ها قرار دهیم.
* قیمت عدسی های چشم رو به افزایش است
وی خاطرنشان كرد: ما ارایه دهنده خدمات به مردم هستیم و متاسفانه قیمت عدسی های تماسی، فرم عینك و لنزهای تماسی هر دو هفته تغییر می كند كه تاثیر منفی در كار اپتومتریست ها می گذارد.
فرزانه با بیان اینكه امید به زندگی در میان ایرانیان افزایش یافته، تاكید كرد: بیماران دوست دارند از بهترین برندها برای تهیه عدسی و ساخت عینك استفاده كنند و ما سعی داریم در حاشیه برگزاری این همایش، نمایشگاهی با تجهیزات ضروری برپا كنیم.
اجتمام * 9022*1569
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵
تهران - ایرنا - رئیس انجمن اپتومتری ایران گفت: بر اساس آخرین رای دیوان عدالت اداری كشور، ساخت عینك طبی جزو مشاغل صنوف عام نیست و از لیست مشاغل مورد تایید نظارت بر اصناف حذف شد.