بيرجند - ايرنا - رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي گفت: معادن يكي از ظرفيت هاي منحصر به فرد استان است كه مورد كم توجهي قرار گرفته است.

به گزارش ايرنا داوود شهركي روز يكشنبه در نشست شوراي معادن استان خراسان جنوبي به رياست استاندار افزود: عليرغم وجود ظرفيت هاي خوب در استان اما در حوزه اكتشاف معادن سال هاي گذشته كار سيستماتيك انجام نشده و عمدتا سطحي بوده است.
وي گفت: در اين زمينه سال هاي اخير با استفاده از 2 بخش عمليات ژئوفيزيك هوايي و همكاري بخش خصوصي توانمند كه بتواند ريسك اين كار را بپذيرد، اقداماتي انجام شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي بيان كرد: در حال حاضر براي نخستين بار از جديدترين فناوري اكتشاف معادن ايران در خراسان جنوبي استفاده مي شود و فعاليت هاي اكتشافي با همكاري بخش خصوصي با فناوري جديد در حال انجام است.
وي اظهار داشت: يكي از برنامه هاي ما در جلسات شوراي معادن ارايه گزارش اقدامات انجام شده در خصوص مطالعات پهنه هاي اكتشافي واگذار شده است و در انتخاب سرمايه گذاراني كه پهنه هاي اكتشافي به آنها واگذار شد وسواس زيادي به خرج داديم و در نهايت پهنه را براساس قانون واگذار كرديم.
شهركي گفت: از آنجا كه سياستگذاري در خصوص ساماندهي و واگذاري محدوده هاي معدني در استان و مزايده محدوده ها براساس تصميم شورا انجام خواهد شد لذا از مسئولان درخواست مي شود هرگونه انتقاد، پيشنهاد يا نظرات خود را اين زمينه بيان كنند.
وي افزود: در راستاي فعاليت هايي كه بخش خصوصي در حوزه معادن بر عهده دارند در بخش اكتشاف تاكنون 10 ميليارد تومان سرمايه گذاري انجام شده است.
وي گفت: با توجه به اقداماتي كه در حوزه معادن از سه سال قبل در استان آغاز كرده ايم بايد فرايند اكتشاف معادن در استان به زودي تكميل شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي به ظرفيت سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي استان اشاره كرد و گفت: با توجه به گسترده بودن خراسان جنوبي تقريبا اين ظرفيت در تمامي شهرستان ها وجود دارد.
وي افزود: ممكن است در بخشي از معادن استان نيز سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي يافت شود اما در اين بخش با كمبودهايي مواجه هستيم كه بايد جبران شود تا شاهد رشد اين صنعت در استان باشيم.
وي تاكيد كرد: براي بازاريابي و فروش سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي نياز به حمايت هاي ميراث فرهنگي داريم و اتفاقات خوبي تاكنون در اين زمينه افتاده اما در جايگاه استان نيست و بايد توسعه و رشد يابد.
مديرعامل شركت آفاق پويندگان اكسير نيز در اين نشست گفت: فناوري هاي جديد اين امكان را به سرمايه گذار مي دهد قبل از ورود به سرمايه گذاري در حوزه معدن، ميزان ريسك كار خود را سنجيده و سپس وارد عمل شود.
دستجردي گفت: خريد ابزارهاي هايتكت در زمانه اي كه با ترحيم مواجه شده ايم بسيار سخت است اما تمام مسير ما را به سمت خريد فناوري هاي جديد سوق داد.
وي اظهار داشت: در شرايطي كه كشور به شدت نيازمند اشتغال پايدار و توسعه اقتصادي است سه ميليون و 750 هزار دلار براي خريد تجهيزات هزينه كرديم لذا دنبال راه هاي مي گرديم كه ريسك سرمايه گذاري را پايين آورده و اين ذخاير را نشان دهيم.
وي بيان كرد: در فاز نخست براي اكتشافات اوليه 300 ميليون تومان هزينه كرديم و هزينه اكتشافات ثانويه حدود 2 ميليارد تومان است.
اين سرمايه گذار بخش خصوصي در پهنه معدني دهسلم نهبندان بيان كرد: براي مطالعه ظرفيت هاي اين منطقه تاكنون 200 روز كاري مطالعه انجام داديم.
وي گفت: در منطقه اي كه مردم كمترين امكانات را نداشتند براي تقويت سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال پايدار نياز به حمايت دولت و مسئولان داريم.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي چندي پيش گفت: تاكنون بيش از 80 درصد مطالعات پهنه هاي اكتشافي معدني استان به اتمام رسيده است و معرفي مناطق اميدبخش و آزادسازي پهنه ها در دستور كار قرار دارد.
شهركي گفت: در حال حاضر صدور بيش از 30 پروانه اكتشاف مناطق شناسايي شده و اولويت دار پهنه هاي اكتشافي شركت هاي تهيه و توليد مواد معدني ايران، سرمايه گذاري صنايع و معادن كوثر، سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور و ايميدرو در دست پيگيري است.
وي اظهار داشت: از ابتداي امسال هفت فقره پروانه بهره برداري معادن با سرمايه گذاري 148 ميليارد ريال و ايجاد 128 فرصت شغلي مستقيم در استان خراسان جنوبي صادر شده است.
7557*3028