محمدحسن صباغ زادگان روز يكشنبه در حاشيه مراسم امضاي تفاهم نامه ساخت نيروگاه خورشيدي همزمان با نخستين سالروز ثبت جهاني بافت تاريخي شهر يزد(18تيرماه) با 2شركت چيني و ايتاليايي در گفت و گو با ايرنا از يزد به عنوان استان صنعتي در حوزه انرژي پايدار ياد كرد.
وي افزود: حدود 2 هزار و 600 مگاوات نيروگاه خورشيدي در حال بهره برداري در استان وجود دارد كه يكهزار و 500 مگاوات آن از سوي بخش خصوصي و مابقي از سوي دولت ساخته شده است.
مديرعامل شركت برق منطقهاي يزد با بيان اينكه 70 درصد انرژي الكتريكي استان توسط بخش خصوصي مصرف مي شود ، تصريح كرد: پنج خط 400 كيلوولت از اين استان به پنج استان براي تامين برق سراسري متصل است و امكان ترانزيت انرژي با خارج از كشور هم وجود دارد.
صباغ زادگان از وجود تنها مركز پژوهش هاي انرژي خورشيدي كشور در يزد خبر داد و يادآور شد: هم اكنون تعدادي سرمايه گذار داخلي و خارجي متقاضي ساخت 700 مگاوات انرژي خورشيدي در استان هستند.
وي بيان كرد: همچنين 270 مگاوات قرارداد براي خريد تضميني 20 ساله اين نوع انرژي در استان بسته شد و اميدواريم فرهنگ استفاده از گسترش انرژي هاي تجديدپذير و پاك از قبيل خورشيدي در استان تداوم يابد.
تفاهم نامه ساخت نيروگاه خورشيدي امروز در مركز خدمات سرمايه گذاري يزد با حضور علي زيني وند، معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري ، مهدي جمالي نژاد، شهردار مركز استان و غلامعلي سفيد، رئيس شوراي شهر يزد و نماينده شركت دولتي « ساينو استيل» چين و مديرعامل شركت « دنيكون » ايتاليا امضا شد.
موضوع تفاهم نامه ساخت 500 تا يكهزار مگاوات نيروگاه آفتابي در مقياس بالاي 100 مگاوات (10 تا 30 مگاوات )، ساخت 20هزار نيروگاه خانگي پنج كيلووات و ساخت كارخانه توليد پنل هاي خورشيدي است.
شركت دنيكون ايتاليا ، نهادي فعال در شناسايي، ارتقا و توسعه فرصت هاي سرمايه گذاري بين المللي است و ساينو استيل چين هم شركت دولتي بين المللي در حوزه معادن ، فلزات ، نيروگاه و حمل و نقل است كه تاكنون 2.5 ميليارد دلار در ايران سرمايه گذاري كرده است.
يزد به عنوان بهشت انرژي خورشيدي كشور به علت وسعت و گستردگي جغرافيايي و تعداد روزهاي بيشتر آفتابي مطرح است و با ورود بخش خصوصي براي احداث نيروگاه هاي آفتابي در استان، سال هاي آينده ميزان استفاده از سوخت هاي فسيلي در اين منطقه از كشور كاهش محسوسي خواهد يافت.
متوسط ساعت آفتابي سالانه در يزد سه هزار و 200 ساعت است به همين دليل توان زيادي براي ايجاد و توسعه نيروگاه هاي خورشيدي در استان فراهم است و همين امر موجب شده تا دولت تدبير و اميد توجه ويژه به سرمايه گذاري در حوزه انرژي خورشيدي و جذب سرمايه گذاران در اين بخش داشته باشد.
1968/ 2047
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۴
يزد - ايرنا - مديرعامل شركت برق منطقهاي يزد گفت: در حال حاضر 33.5 مگاوات انرژي خورشيدي در استان در مدار توليد قرار دارد كه تا پايان سال 1397، 70 مگاوات ديگر وارد مدار توليد خواهد شد.