اهواز - ايرنا - مديركل تامين اجتماعي خوزستان از كارفرمايان خوزستاني خواست به منظور جلوگيري از انباشت جرايم و حمايت از كسب و كار ، از بخشودگي جرايم ديركرد كه توسط سازمان متبوع ابلاغ شده استفاده كنند تا واحدهاي توليدي بتوانند خود را در شرايط اقتصادي فعلي سرپا نگه دارند.

به گزارش ايرنا محمود يارعليزاده روز يكشنبه به مناسبت هفته تامين اجتماعي(25-19تير) در نشست خبري در اهواز با بيان اينكه بخشودگي جرايم ديركرد براي دومين سال متوالي است كه با هدف حمايت از خريد كالاي ايراني ابلاغ شده افزود:تا دهم تير امسال سه هزار و 126تقاضا با سقف بخشودگي سه هزار و450ميليارد ريال با استفاده از بخشنامه بخشودگي جرايم ديركرد به اداره كل تامين اجتماعي خوزستان ارايه شده و در همين پيوند141هزار پيامك نيز به كارفرمايان استان براي تسويه جرايم ديركرد ارسال شده است.
وي با اشاره به اينكه شركت توسعه نيشكر هفت تپه با يك هزار و 400ميليارد ريال و گروه ملي فولاد ايران با 200ميليارد ريال بيشترين جرايم ديركرد را دارند گفت: يكي از مشكلات اساسي واحدهاي توليدي و صنعتي خوزستان انباشت بيش از حد مطالبات و متعاقب آن افزودن جرايم ديركرد به بدهي آنان است كه هر سال ارقام بدهي رو به افزايش است.
يارعليزاده با بيان اينكه تامين اجتماعي به عنوان يك سازمان بين نسلي كه بايد تعهدات خود را در هر شرايطي براي بيمه شدگان ، مستمري بگيران و غرامت ها انجام دهد از هيچ گونه اعتبار دولتي استفاده نمي كند و تنها متكي به منابع درآمدي و دريافت حق بيمه از كارفرمايان است از عموم كارفرمايان خواست با پرداخت به موقع حق بيمه ، سازمان را در عمل به تعهدات خود ياري دهند.

* بيش از 80درصد بيمه شدگان خوزستاني اجباري هستند
مديركل تامين اجتماعي خوزستان گفت: خوزستان به دليل وضعيت كارگري و صنايع دولتي ، 80.54درصد بيمه شده اجباري دارد و بقيه از بيمه هاي آزاد و اختياري استفاده مي كنند.
يارعليزاده جمعيت افراد زيرپوشش (اصلي و تبعي) تامين اجتماعي در خوزستان را 2 ميليون و 895هزار نفر بيان كرد و افزود: اين تعداد كه معادل 60درصد جمعيت خوزستان است در يك سال اخير 4.3درصد رشد داشته است.
به گفته وي متوسط كشوري زيرپوشش تامين اجتماعي 52درصد است.
مديركل تامين اجتماعي خوزستان گفت:بر اساس آمار در خوزستان به ازاي 4.6نفر كه حق بيمه پرداخت مي كنند يك نفر خدمات(مستمري) مي گيرد در حالي كه متوسط كشوري يك نفر دريافت كننده خدمات و 5.2نفر پرداخت كننده بيمه هستند.
وي با بيان وضعيت مشاغل سخت و زيان آور در خوزستان كه تعهدات تامين اجتماعي را به اين افراد بيشتر كرده افزود: يك سوم بازنشستگان خوزستان كه حدود 30هزار نفر هستند جزو مشاغل سخت و زيان آور محسوب مي شوند در نتيجه اين افراد 10سال كمتر حق بيمه پرداخت مي كنند و 10سال زودتر خدمات مي گيرند.
وي وضعيت هزينه هاي تامين اجتماعي خوزستان را با توجه به حجم تعهدات قانوني و مالي (مستمري و غرامت) سنگين بيان كرد و گفت:تراز مالي تامين اجتماعي خوزستان بدون درنظر گرفتن بخش درمان ، پنج درصد(مثبت) است و اگر هزينه بخش درمان به هزينه ها اضافه شود تراز مالي اين اداره كل 20درصد منفي خواهد شد.

* برون سپاري برخي خدمات به بخش خصوصي
مديركل تامين اجتماعي خوزستان ادامه داد:برون سپاري برخي خدمات به بخش خصوصي از اولويت هاي سازمان تامين اجتماعي بوده و در اين راستا در سال هاي اخير 17كارگزاري فعال در استان راه اندازي شده و 6 كارگزاري ديگر در حال راه اندازي است كه از اين حيث خوزستان پس از تهران بيشترين تعداد كارگزاري را در كشور دارد.
وي هزينه هاي پرداختي به كارگزاران فعال كه با هدف دسترسي آسان تر به خدمات تامين اجتماعي در نقاط مختلف خوزستان راه اندازي شده را 10ميليارد ريال بيان كرد.

* بيمارستان هاي دزفول و آبادان تا پايان سال 97به بهره برداري مي رسد
مدير درمان تامين اجتماعي خوزستان نيز در اين نشست كه در سرسراي اداري مديريت درمان تامين اجتماعي خوزيتان برگزار شد گفت: بيمارستان هاي آبادان و دزفول با پيشرفت 65 و 60درصد تا پايان سال 1397 به بهره برداري مي رسد تا مطالبات به حق بيمه شدگان در اين 2 شهرستان محقق شود.
صادق جليلي افزود:در سال 1396در مجموع چهار هزار و 260ميليارد ريال با 13درصد افزايش نسبت به سال پيش از آن در بخش درمان مستقيم (بيمارستان ها و مراكز درماني ملكي)هزينه شده كه بيشترين ميزان اعتبارات صرف شده در اين بخش به ارتقاي هتلينگ بيمارستان ها و خريد تجهيزات پزشكي اختصاص داشت.

* اورژانس بيمارستان اميرالمومنين ع اهواز استاندارد سازي و بهسازي شد
مديردرمان تامين اجتماعي خوزستان گفت: اورژانس بيمارستان اميرالمومنين(ع) اهواز به عنوان بزرگترين اورژانس تامين اجتماعي در جنوب غرب كشور با 26تخت ، استاندارد سازي و نوسازي شده و به زودي افتتاح رسمي مي شود.
وي افزود: پارسال در مجموع 26پروژه نوسازي در مراكز درماني ملكي مديريت درمان تامين اجتماعي اجرا و طرح توسعه بيمارستان شوشتر از 32به 64تختخواب شروع شد.
مدير درمان تامين اجتماعي خوزستان دو نوبته كردن سه مركز درماني سرپايي در اهواز در سال 1396 را گامي در راستاي پاسخگويي به مطالبات بيمه شدگان و افزايش سطح خدمت رساني به آنان ارزيابي كرد و گفت: بيمارستان تامين اجتماعي اميركبير اهواز(ميلاد) كه به صورت هيات امنايي اداره مي شود ارديبهشت پارسال از طريق ويديو كنفرانس توسط رييس جمهوري افتتاح شد و هم اكنون همه بخش هاي آن فعال و مشغول خدمت رساني به جامعه هدف است.

* مراجعه 5.4ميليون نفر به مراكز درماني و بيمارستاني تامين اجتماعي
مديردرمان تامين اجتماعي خوزستان گفت: پارسال در مجموع پنج ميليون و 400هزار نفر در مراكز درماني و بيمارستاني وابسته به تامين اجتماعي مورد معاينه و درمان قرار گرفتند ضمن آنكه 53هزار و 400بيمه تامين اجتماعي در بيمارستان ها بستري شدند.
وي ضريب اشغال تخت هاي بيمارستاني وابسته به مديريت درمان تامين اجتماعي خوزستان را در سال 1396حدود 71درصد بيان كرد و افزود: در اين مدت پنج هزار و 800زايمان طبيعي و 6 هزار و 750عمل سزارين انجام شد.

* پلي كلينيك سوم خرداد خرمشهر با مشاركت منطقه آزاد اروند توسعه مي يابد
وي ادامه داد:عمليات بازسازي و نوزسازي پلي كلينيك سوم خرداد خرمشهر با مشاركت منطقه آزاد اروند بزودي شروع مي شود ضمن آنكه ساخت درمانگاه شهرستان باوي(ملاثاني)نيز امسال شروع مي شود.
وي ساخت 2 پلي كلينيك در شهرهاي مسجدسليمان و بهبهان را از اهداف و اولويت هاي سازمان تامين اجتماعي دانست و ابراز اميدواري كرد با توجه جمعيت بيمه شده شهرستان حميديه ، يك درمانگاه نيز در اين منطقه ساخته شود.
مدير درمان تامين اجتماعي خوزستان در ادامه اين نشست خبري جايگزيني نسخ الكترونيكي و حذف نسخ كاغذي در مراكز ملكي را از اقدام هاي مهم مديريت درمان در 2 سال اخير بيان و ابراز اميدواري كرد امسال روند نسخ الكترونيكي در موسسه هاي طرف قرارداد جايگزين نسخ كاغذي شود.
وي گفت: به منظور رفاه حال مردم ، نوبت دهي در مراكز درماني ملكي به صورت اينترنتي در استان شروع مي شود ضمن آنكه نوبت دهي به صورت حضوري و تلفني همچنان فعال خواهد بود.
6065/ 6037