محمد مرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برداشت گل محمدی از نیمه دوم خرداد شروع و تا 15 تیر ماه نیز ادامه داشت و در این مدت هر 2 تا سه روز یك بار برداشت گل از باغات انجام شد.
كارشناس مسئول گیاهان دارویی جهاد كشاورزی كردستان افزود: این سازمان از توسعه كشت گل محمدی حمایت می كند و هم اكنون 2 واحد گلخانه نهال های گل محمدی سازگار با آب و هوای استان را تولید و در اختیار باغداران و كشاورزان قرار می دهد.
مرادی تاكید كرد: یكی از این واحدها در شهرستان سنندج قرار دارد كه به روش علمی كشت بافتی و سالانه بیش از 300 هزار اصلح نهال تولید می كند و واحد دیگری نیز در شهرستان قروه ظرفیت تولید سالانه 100 هزار اصله نهال به صورت ریشه ای را دارد.
وی یادآور شد: كشت گل محمدی به 2 صورت دیم و آبی به شیوه قلمه ریشه دار و پاجوش صورت می گیرد و مزرعه در سال دوم كشت، گل دهی دارد.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی جهاد كشاورزی كردستان اضافه كرد: بخشی از محصول تولید شده برای مصرف در كارگاه های خانگی خشك شده و بخش دیگری برای فرآوری و تولید گلاب به كارگاه های مخصوص در دیگر مناطق خارج استان فرستاده می شود.
مرادی گفت: باغ های گل محمدی در مقایسه با سایر باغات نیاز آبی كمتری دارد بطوریكه اگر باغات در سال به 25 مرحله آبیاری نیاز دارند، در باغ گل محمدی تنها پنج مرحله آبیاری انجام می شود.
وی اظهار داشت: جهاد كشاورزی كردستان در مناطق غربی و پر بارش استان كشت گل محمدی را به صورت دیم و در مناطق شرقی و كم بارش كشت این محصول را به صورت آبی به باغداران توصیه می كند.
استان كردستان دارای 44 هزار هكتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بیش از 330 هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
3020/9102
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۲
سنندج - ایرنا - مجری طرح ملی گیاهان دارویی جهاد كشاورزی كردستان گفت: امسال از 100 هكتار سطح باغات دیم و آبی بطور متوسط هر هكتار هفت تن و در مجموع 700 تُن گل محمدی برداشت شد.