تهران- ایرنا- نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، معامله قرن را قراردادی بسیار مبهم و تلاش آمریكا و رژیم صهیونیستی برای از بین بردن آرمان فلسطین دانست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز سه شنبه میزبان نشست «معامله قرن؛ دستاوردهای مقاومت و تغییر معادلات منطقه ای» با حضور خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به منظور بررسی ابعاد مختلف پروژه سازش آمریكا در فلسطین، آخرین تحولات نوار غزه و روند كنونی مذاكرات سازش بود.
معامله قرن طرح سازشی است كه گفته می شود آمریكا با هدف به اصطلاح صلح بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی آماده كرده است.
در روزهای اخیر برخی منابع صهیونیستی و غربی مدعی شدند كه حماس درباره مفاد معامله قرن و شروط آن گفت و گوهایی با برخی طرف ها داشته است.
ادعایی كه دكتر خالد القدومی در این نشست خبری آن را رد كرد و با بیان اینكه هیچ خبر و اطلاعاتی از این معامله یا قرارداد هنوز مشخص نشده است، گفت:بر همین اساس و طبق سوابق، این قرارداد هیچ فایده ای برای مردم فلسطین نخواهد داشت.
وی یكی از نیازهای هر معامله و قراردادی را حضور دو طرفین ذینفع عنوان كرد و گفت: این حركت در واقع یك دیكته و خیره سری از سوی آمریكا و رژیم صهیونیستی است.
‌القدومی با اشاره به یكسری دیدارها بین روسای جمهور و روسای اطلاعاتی منطقه در ارتباط با به اصطلاح معامله قرن تاكید كرد: تمام جزئیات این مذاكرات بایستی برای مخاطبان علنی شود و اینكه هیچ خبری مطرح نشود پذیرفتنی نیست.
این نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) عدم اطلاع و حاضر نبودن نمایندگان ملت فلسطین را در معامله قرن بسیار تعجب آور خواند و گفت: اسم این را نمی توان قرارداد گذاشت چراكه چه رسمی و چه غیر رسمی، به طرف فلسطینی اعلام نشده است.
وی گفت: در طول سه ماه بعد از دسامبر 2017 جرد كوشنر و جیسون گرینبلات فرستادگان ویژه ترامپ در روند صلح خاورمیانه حداقل 20 دیدار با رهبران فلسطینی و منطقه داشتند، اما از بروز هرگونه اطلاعات خودداری می كنند؛ در حالی كه به هیچ وجه معقول و پذیرفتی نیست كه هیچ صحبتی در این دیدارها نشده باشد.
این نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در ادامه تاكید كرد: درواقع كوشنر و گرینبلات دو دلال هستند كه تنها منافع رژیم صهیونیستی را دنبال می كنند.
وی با بیان این كه برخی شواهد نشان از پایمال كردن حقوق ملت فلسطین دارد، خاطرنشان كرد: پیش از این نیز تلاش هایی در چندین مرحله صورت گرفت؛ از جمله یكبار در سال 2006 از سوی ایهود اولمرت و محمود عباس و همچنین پیشنهاد خطرناك دیگری در سال 2010 كه از سوی مشاور اسبق رژیم صهیونیستی مطرح شد.
القدومی با اشاره به این كه این پیشنهادها مبتنی بر دو عامل اصلی بود، افزود: پیشنهاد یك نوع حكومت فدرال با كشور اردن و دیگری تبادل اراضی بین فلسطین و مصر بود كه تاكنون به دلیل پایداری و استقامت مردم فلسطین به سرانجام نرسیده است.
این نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) افزود: صرف نظر از همه اینها و هرگونه عنوانی كه روی معامله قرن گذاشته شود، اینها همگی تلاش هایی برای تحمیل یكسری واقعیت های جدید به ملت فلسطین است.
وی در توضیح بیشتر با اشاره به اینكه آریل شارون نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی به عنوان فرعون این رژیم طبق سیاست خود، اهدافش را بدون هیچ مذاكره و قراردادی با فلسطینیان پیش می برد، گفت: شارون در واقع یكسری رخدادها را از جمله شهرك سازی در كرانه باختری یا ایجاد پست های ایست و بازرسی رقم زد كه پس از آن یكسری لابی هایی هم برای متقاعد كردن آنها صورت می گرفت و بعد ادعای مذاكره و قرارداد می كردند.
القدومی تلاش های بنیامین نتانیاهو و طرز تفكر او را همچون خلف و استاد خود شارون تنها برای نابودی آرمان فلسطین دانست و گفت: آنها در طول تاریخ نتوانسته اند پایداری و استقامت مردم فلسطین را چه در غزه و چه در سایر اراضی اشغالی درهم بشكنند.
وی تهدیدآمیزترین حركت نتانیاهو در شرایط فعلی را تلاش او برای عادی سازی روابط با جهان عرب به منظور تبدیل مسئله فلسطین به یك مسئله ثانویه دانست و خواستار اتحاد وانسجام هرچه بیشتر مسلمین در برابر توطئه ها و نیات شوم سردمداران رژیم صهیونیستی شد.
1836**2017