به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، منوچهر شاهسواری روز سه شنبه در نشست خبری بیستمین جشن خانه سینما با اعلام این خبر، اظهار داشت: در روزگاری كه شاهد مشكلات اقتصادی هستیم و همه به نوعی آن را درك می كنند،سینما نیز باید سهم خود را در این ماجرا ادا كند .
مدیرعامل خانه سینما تاكید كرد: بنابراین تصمیم گرفتیم امسال جشن خانه سینما را به دور از فضای هزینه های كلان برگزار كنیم .
شاهسواری با اشاره به اینكه سینمای ایران قابل تفكیك نیست،گفت : هیچ كس حق ندارد سینمای ما را به تعلق به این سو و یا آن سو تقسیم كند چرا كه هنرمندان ما همواره در كنار مردم بوده و هستند .
مدیرعامل خانه سینما افزود : قصد داریم بیستمین جشن خانه سینما را كه در واقع آخرین دوره آن به شكل فعلی خواهد بود،در فضایی كوچكتر برگزار كنیم.
وی اظهار داشت: در چنین فضایی جشن سینمای ایران را با داوری خوب و ارتقای فنی
و كیفی با قوت خواهیم داشت اما از هر گونه هزینه اضافی در این دوره خودداری می كنیم .
شاهسواری خاطر نشان كرد: این تصمیم براساس یك خرد جمعی بوده است كه در هیات رییسه انجمن صنفی خانه سینما بارها مطرح و مورد موافقت نیز قرار گرفت .
وی افزود: مجوز نهایی باید از علی نصیریان رییس جشن خانه سینما نیز گرفته می شد كه وی نیز با تایید این تصمیم ما را برای این شیوه برگزاری تشویق نیز كردند .
این تهیه كننده سینما با اشاره به اینكه ما رویاهای بزرگ داریم، افزود: هیچ رویایی بدون اصل امید شكل نمی گیرد و از اهالی رسانه میخواهیم كه ما را در رسیدن به رویاهایمان راهنمایی كنند.
شاهسواری با بیان اینكه جشن امسال آخرین دوره از شیوه برگزاری بیست سال گذشته است، عنوان كرد: بار اجرایی مراسم امسال بر دوش مازیار میری و هیات رییسه جشن بزرگ سینمای ایران است.
مدیرعامل خانه سینما، افزود: گاهی اوقات آتش انداختن بین دو گروه و دو سلیقه ساده است ولی این كار جز سوختن چیزی ندارد. شما به ما كمك كرده و ما را راهنمایی كنید كه از این مسیر خارج نشویم. یقین دارم شما در این حس و حال با ما شریك بوده و مقوم این تصمیم خواهید بود.
شاهسواری خاطرنشان كرد: از اینكه گاهی اوقات از خانه سینما خبر و نظر می خواهید و ما كوتاهی می كنیم عذرخواهی می كنم زیرا گاهی چاره ای جز سكوت نداریم. ما نمی توانیم اگر كاری برای همكارانمان می كنیم آن را در معرض ویترین رسانه ها بگذاریم. پیش از این هم گفته ام كه ما فقط باید كار كنیم. فضای خانه سینما فضای كار، تلاش و تجدیدنظر در ساختارها است.
**824 میلیون تومان برای برگزاری جشن خانه سینما اصلا زیاد نیست
مدیرعامل خانه سینما در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ورود سازمان بازرسی به هزینههای سال گذشته و تاثیر آن بر صرفه جویی در این دوره، توضیح داد: وقتی درباره یك جشن بزرگ صحبت می كنیم اگر كسی كار اجرایی این چنینی كرده باشد متوجه می شود 824 میلیون تومان كه سال گذشته صرف شد، هزینه بالایی نبوده است.
این تهیه كننده سینما افزود: به هیچ عنوان این تصمیم گیری ربطی به این شایعه ندارد كه سازمان بازرسی به این موضوع ورود كرده است. هر كسی هر كاری می كند موظف به ارائه گزارش است و ما هم گزارش خود را ارایه كرده ایم و اتفاقا هیچگونه ایرادی در هیچ بخشی از حساب های ما وجود نداشت.
وی همچنین درباره موضع گیری اعضای خانه سینما نسبت به اتفاقاتی مثل اكران نشدن یك فیلم در سینماهای شهرداری، گفت: هر صنفی از اعضای خانه سینما در مقابل هر موضوعی كه پیش می آید عكس العمل خود را دارد. ما تسهیل كننده هستیم نه عمل كننده . دوستانی كه درگیر این ماجرا هستند نقش خانه سینما را به عنوان تسهیل كننده می دانند.
**خانه سینما استیج خود را به هر كسی نمی دهد
شاهسواری همچنین درباره اینكه چرا جشنی با قدمت خانه سینما نمی تواند حامی مالی داشتته باشد، توضیح داد: به طور كلی خانه سینما در مقابل استفاده از حامیان مالی اكراه دارد و استیج خود را به هر كسی نمی دهیم. همه شما وضعیت تلویزیون را می بینید كه حامی مالی اش یك سری درخواست ها دارد ولی ما نمی توانیم استیج خود را به آنها بسپاریم.
**نصیریان: با برگزاری هرگونه جشنواره فرهنگی بسیار موافقم
در ادامه این نشست علی نصیریان رییس جشن خانه سینما، گفت: همواره تاكید داشته ام كه با برگزاری جشن و جشنواره های فرهنگی و هنری بسیار موافقم. البته با توجه به شرایط فعلی جامعه، جشن بیستم خانه سینما قرار است بسیار محدود برگزار شود.
وی با اشاره به اینكه وقتی این همه مراسم در كشور برگزار می شود اشكالی ندارد كمی هم برای هنر خرج كنیم، افزود: معتقدم برگزاری جشن های فرهنگی برای تشویق استعدادهای جوان لازم است.
بازیگر سریال شهرزاد با بیان اینكه جشن های هنری می تواند باعث ایجاد احترام بین هنرمندان شود، گفت: باید برای همكاران خود احترام و حرمت قایل باشیم و از موفقیت های آنها لذت ببریم.
نصیریان افزود: چندی پیش به اصغر فرهادی گفتم جایزه ای كه گرفته ای انگار من هم سهیم هستم چرا كه بنیان این سینما سال ها پیش ریخته شد و بعد جوانان به صحنه آمده اند.
این هنرپیشه پیشكسوت كشور خاطرنشان كرد: از دوستان و همكاران می خواهم كه از فضای دشمنی فاصله بگیرند. نباید فراموش كرد كه توسعه فرهنگی در جامعه ایجاد شده است و مردم آگاه تر شده اند و ما نیز باید نسبت به برخوردهای خود دقت كنیم. امیدوارم این جشن با شرایط فعلی با انس و الفت بیشتری برگزار شود.
وی در بخش دیگری از این نشست درباره علت انتخاب و تاثیر حضورش در این جشن، گفت: كار من اصلا اجرا نیست. همه میدانند كار من چیز دیگری است اما از من خواسته شده در كنارشان باشم بنده هم قبول كردم. میزان تاثیر حضورم در این جشن را هم نمی دانم.
نصیریان در بخش پایانی سخنان خود تاكید كرد: از داوران می خواهم در انتخاب فیلم ها نگاه حرفه ای داشته باشند تا شاهد داوری درست و بحق باشیم. هنر زمانی رشد پیدا می كند كه آزاد باشد. باز هم از داوران خواهش می كنم كه به رابطه ها و دوستی ها و دشمنی ها فكر نكنند.
**منصوری: تامین مسائل بیمه ای هنرمندان هستیم
تورج منصوری دبیر هیات رییسه جشن بزرگ سینمای ایران نیز در ادامه این نشست درباره چگونگی برگزاری جشن كه اعلام شد، محدودتر خواهد بود، گفت: ما در جلسات متعددی كه در طی سه سال گذشته به عنوان موسسان انجمن هنرها و فنون سینما داشتیم، سعی می كردیم به شرایط برگزاری جشن به صورتی كه در اساسنامه نوشته شده نزدیك شویم.
این مدیر فیلمبرداری گفت: همیشه یكی از دغدغه ها این بود كه بودجه ای كه برای شب برگزاری جشن هزینه می شود زیاد است، با این وجود همیشه تاكید می شده شبی كه جوایز اعلام می شود مراسم باشكوهی باشد.
وی زود: بنابراین تصمیم گرفتیم به عنوان آخرین دور از شكل قبلی برگزاری مراسم، با توجه به مسایل مالی كه گریبانگیر خانواده سینما است جشن را با صرفه جویی در هزینه ها برگزار كنیم.
منصوی تاكید كرد: سعی كردیم در هزینه ها صرفه جویی كنیم تا از محل آن مسایل بیمه ای و از كار افتادگی اعضای خانه را بهتر پیش ببریم و این هزینه را صرف ریكاوری مجموعه بزرگتری می كنیم.
**زمان دقیق و چگونگی برگزاری جشن هنوز مشخص نیست
منصوری با بیان اینكه چگونگی برگزاری جشن هنوز مشخص نیست، گفت: شیوه های گوناگون در حال بررسی است مانند برگزاری زنده مراسم یا اعلام نتایج داوری ها از طریق رسانه ها، اما هنوز به نتیجه قطعی در این زمینه نرسیده ایم.
وی افزود: با توجه به اینكه امسال 31 شهریور روز سینما با ایام ماه محرم همزمان شده است به طور قطع مراسم را قبل از ماه محرم برگزار خواهیم كرد و زمان قطعی آن نیز بزودی اعلام می شود.
دبیر هیات رییسه جشن بزرگ سینمای ایران درباره خواسته كانون كارگردانان سینما برای داوری فیلم های بدون مجوز ارشاد، گفت: درباره موضوعی كه كانون كارگردانان درخواست كرده بود، بهتر است جواب یك خواسته مطلوب و معقول را به جا داد تا اینكه در قبال یك سوال منطقی دست به یك جواب هیجانی بزنیم.
وی گفت: نمی خواهم از جمله كلیشه ای «در شرایط حساس كنونی» استفاده كنم اما باید یاد بگیریم در شرایط حساس چگونه غیرحساس رفتار نكرده و شرایط را بدتر نكنیم و تلاش كنیم فضا را آرام تر، معقول و منطقی تر كنیم. اگر ما این فضا را دچار تشنج كنیم به ناامنی دامن زده ایم و این ناامنی به نفع هیچكس نیست.
این فیلمبردار سینما توضیح داد: كانون كارگردانان طی نامه ای درخواست كرد كه اگر امكان دارد امسال حسابمان را با سینما در ظرف سه سال گذشته صاف كنیم و این قاعده را بگذاریم كه هر فیلمی كه ساخته شده اما اكران نشده نیز در این جشن به نمایش و داوری گذاشته شود. ما گفتیم اول باید مشخص شود از چه زمانی این فیلم ها مورد قضاوت قرار گیرد از همین رو قرار شد یك ظرفیت سه ساله در نظر گرفته شود تا فیلم هایی كه دیده نشده اند توسط داوران ما دیده شوند.
منصوری افزود: درخواست كانون باعث می شد كه تصمیمات به سمت شرط پروانه فیلمسازی برود یعنی هر فیلمی كه پروانه فیلمسازی دارد مورد قضاوت قرار بگیرد. البته این نوع داوری در دوره هایی مرسوم بوده است اما بعد از مدتی دوستان به نتیجه رسیده بودند كه این موضوع شرط كافی نبوده است از همین رو در اساسنامه شرط اكران مدنظر قرار گرفته بود با این وجود به مازیار میری كه هم مورد وثوق كانون كارگردانان بوده و هم در خانه سینما فعال بوده است ماموریت داده شد تا آمار اینكه چه شیوه ای را برای برگزاری این خواسته اتخاذ كنیم، استخراج كند.
دبیر هیات رییسه جشن بزرگ سینمای ایران، گفت: آماری كه به دست آوردیم این بود كه 40 فیلم در سال 94 ، 45 فیلم در سال 95 و همچنین 43 فیلم در سال 96 كه در مجموع 128 فیلم می شدند تولید شده و از اكران بازمانده اند. ضمن اینكه به این 128 فیلم باید به 75 فیلمی اضافه می شد كه حایز شرایط جشن سینما بوده اند با این تفاسیر باید در 2 ماه روزی 5 فیلم به نمایش بگذاریم كه غیرممكن است آن هم در شرایطی كه بسیاری از این فیلم ها اصلا دی وی دی نشده اند.
**فیلم های بدون مجوز داوری نمی شوند
وی افزود: در نتیجه طبق بررسی ها به نتیجه رسیدیم كه این پیشنهاد عملی نیست در حالی كه موضعی نسبت به عملی شدن آن نداشتیم بلكه به شكل تكنیكی نمی توانستیم این كار را بكنیم.
منصوری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره استثنا قایل شدن برای بعضی از كارگردانان از جمله كیانوش عیاری، نیز توضیح داد: از كانون كارگردانان خواستیم تا فیلم های اكران نشده را برای حضور در بخش غیر رقابتی به دبیرخانه معرفی كنند اما خود كانون كارگردانان با این امر مخالفت كرده و گفتند صاحبان فیلم ها با این امر مخالف هستند.
دبیر هیات رییسه جشن بزرگ سینمای ایران در پاسخ به این پرسش كه سال های پیش نیز گفته می شد داوری ها به صورت آكادمی انجام می شود، توضیح داد: مساله اصلی ما اساسنامه است. در این سه دوره سه آیین نامه نوشته و اجرا شد اما طی چهار سال گذشته اساسنامه ای نوشته شده و با اساسنامه آكادمی های دیگر مقایسه و در بخش هایی كه نیاز داشتیم بومی سازی شده است.
وی افزود: در سه سال گذشته اساسنامه به روز شد و درنهایت اساسنامه در انجمن عالی هنرهای و فنون سینمایی به تصویب رسید و به خانه سینما ارایه و در حال حاضر برای مراحل قانونی و تطبیق با قوانین كشوری ارسال شده است.
وی با بیان اینكه چیزی كه در جشن انجام می دهیم قضاوت یكسان و نگاه یكسان است، خاطرنشان كرد: البته می پذیریم كه اشكالات زیادی وجود دارد، اما هم می توانیم امیدوار باشیم و هم می توانیم به رفتن به سمت شرایط بهتر كمك كنیم كه قطعا انتخاب ما گزینه دوم است.
**میری: 23 تیر آغاز داوری جشن خانه سینما
در بخش دیگری از این نشست مازیار میری مدیر اجرایی جشن دربار حضور علی نصیریان به عنوان رئیس جشن خانه سینما، گفت: برای ما افتخار بزرگی است كه علی نصیریان در این جشن حضور دارد و اعتبار ما است.
وی درباره بخش غیر رقابتی جشن خانه سینما نیز توضیح داد: وظیفه ما این است كه از همه سینماگران حمایت كنیم به همین دلیل پیشنهاد نمایش غیررقابتی فیلم هایی كه اكران نشده اند را به كانون كارگردانان دادیم كه مورد قبول واقع نشد.
**حضور 92 داور زن در این دوره جشن
میری درباره داوران جشن نیز گفت: در این دوره 519 نفر شرایط داوری داشتند كه 92 خانم جزو داوران هستند و داوری آثار از شنبه 23 تیر ماه آغاز می شود.
مدیر اجرایی بیستمین جشن خانه سینما خاطر نشان كرد: فیلم های متقاضی شركت در جشنواره 75 اثر است كه از اول تیر ماه سال 96 تا 31 خرداد سال 97 به نمایش درآمده اند.
فراهنگ 9246 ** 1085** 3079** 1701
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
تهران - ایرنا - مدیرعامل خانه سینما گفت:جشن بزرگ خانه سینما با هدف صرفه جویی در هزینه ها امسال فقط با تاكید و توجه بر داوری برگزار خواهد شد.