قم - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي شهرستان قم گفت: بخش خصوصي تقاضاي ايجاد 65 هكتار گلخانه با استفاده از تسهيلات اشتغال روستايي را در قم اعلام كرده است.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي قم، هادي مومني نسب روز سه شنبه در گفت و گويي افزود: تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري براي نخستين بار با شرايط بسيار ويژه و با سود 6 درصد و دوره بازگشت هشت ساله توسط دولت تدبير و اميد براي ايجاد اشتغال در روستاها تخصيص داده شد.
وي بيان كرد: اولويت تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري، استفاده بهينه از منابع آب و خاك و ايجاد اشتغال مي باشد كه تسهيلات مذكور نيز در استان قم به طور عمده در قالب اين اهداف اختصاص پيدا كرد.
وي ادامه داد: در مجموع بيش از 145 طرح به مبلغ 153 ميليارد تومان به معاونت برنامه ريزي سازمان جهاد كشاورزي معرفي شد كه بخشي از آنها به اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي جهت سير مراحل قانوني و معرفي به بانك هاي عامل ارجاع شده است.
مومني نسب تصريح كرد: 65 هكتار گلخانه براي اخذ تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري معرفي گرديده كه در راستاي ايجاد اشتغال و استفاده بهينه از منابع آب و خاك مي باشد و با احداث اين واحدها افزايش چشمگيري در توسعه كشت گلخانه اي خواهيم داشت كه منجر به بالا رفتن اشتغال و توليد محصولات گلخانه اي در استان قم مي شود.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان قم در ادامه سخنان خود با اشاره به تسهيلات اشتغال فراگير روستايي، گفت: تسهيلات اشتغال فراگير روستايي به طور عمده به سمت دامداري ها و مرغداري ها سوق داده شده است.
وي افزود: ازمحل اين تسهيلات بالغ بر 474 فقره طرح به ميزان 80 ميليارد تومان براي رفع مشكلات واحدهاي مرغداري و دامداري معرفي شده است.
وي بيان داشت: در مجموع و در قالب تسهيلات اشتغال روستايي و تسهيلات فراگير روستايي 649 طرح به ميزان 246 ميليارد تومان به معاونت برنامه ريزي سازمان ارائه شده است.
به گزارش ايرنا، در همين رابطه معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار قم روز يكشنبه هفته جاري در جلسه ستاد تسهيلات رونق توليد استان در شهر دستجرد، كشت گلخانه اي را يكي از كارهاي موثر در جهت استفاده درست از منابع و افزايش توليد دانست و افزود: خوشبختانه بر اساس اعلام مديران واحدهاي گلخانه اي استان، استفاده از روش گلخانه اي نسبت به كشت به روش باز صرفه جويي 20 برابري منابع آب و پنج برابري توليد را موجب شده است.
مهرداد غضنفري همچنين استفاده بهينه از منابع را در راستاي اقتصاد مقاومتي برشمرد و گفت: بسته هاي حمايتي موجود در استان در اين جهت به خوبي به كار گرفته مي شود، از اين رو از مردم ساكن در مناطق روستايي درخواست مي كنيم، روش گلخانه اي را در اولويت فعاليت هاي كشاورزي خود قرار دهند، چون براي اين منظور تسهيلات بانكي كم بهره در دسترس است.
معاون استاندار قم اضافه كرد: به دنبال ايجاد زنجيره توليد در بخش كشاورزي هستيم تا متعاقب كشت گلخانه اي، صنايع تبديلي، فرآوري و بسته بندي را نيز داشته باشيم و با رويكرد صادرات محوري، مساله ارزش افزوده و توليد اقتصادي را پيگيري مي كنيم.
در بخش كشاورزي كل اراضي قابل كشت قم معادل 105 هزار و 730 هكتار است كه اين رقم 46 صدم درصد كل اراضي قابل كشت كشور مي باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبي، 2 هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقيه سطح زير كشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي جات اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش كشاورزي استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يك هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
بيشتر بهره برداران بخش كشاورزي قم را روستاييان استان تشكيل مي دهند كه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي اين استان بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 1175