دكتر 'احمد حائريان' روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين 2 پزشك حاذق و قديمي كه يكي به رحمت خدا رفته و ديگري همچنان كمر همت به خدمت مردم بسته، نخستين پزشكاني بودند كه با دائر كردن مراكز درمان بستري و جراحي خصوصي، هسته پزشكي تخصصي را در اين استان بنيان نهادند.
به گفته وي همين امر، سبب جذب ديگر متخصصان به اين مراكز شد و نام يزد را پر آوازه كرد.
دكتر مجيبيان، فعاليت تخصصي خود را در شهر يزد با تاسيس زايشگاه در اوائل دهه 30 آغاز كرد و در سن 92 سالگي در سال 1396 پس از 6 دهه خدمت به رحمت ايزدي پيوست و علاوه بر خدمت صادقانه به بيماران، بيمارستان دكتر مجيبيان را هم از خود به يادگار گذاشت.
دكتر حاجب مرتاض، بنيانگذار بيمارستان مرتاض در اوايل دهه 40، فعاليتهاي تخصصي خود را در يزد آغاز كرد و هم اكنون در سن 87سالگي در بيمارستان خود به مردم خدمت ميكند.
دكتر حائريان با تمجيد از پزشكان استان يزد اظهار داشت: يزد به لحاظ متخصص به نسبت جمعيت، در كشور حرف اول را مي زند.
حائريان تعداد پزشكان استان يزد بر اساس پروانه صادر شده توسط نظام پزشكي را پزشك عمومي يكهزار و 164 نفر، متخصص 581 نفر، فوق تخصص 50 نفر، فلوشيپ 30 نفر، دندانپزشك عمومي 389 نفر، دندانپزشك متخصص 68 نفر، داروساز 183 نفر، دكتراي علوم آزمايشگاهي 40 نفر، ماما 77 نفر و كارشناسان پروانه دار 125 نفر ذكر كرد.
رييس سازمان نظام پزشكي يزد، سال تاسيس تشكل صنفي جامعه پزشكي را سال 1347 اعلام كرد و گفت: هيات مديره نظام پزشكي يزد 17 عضو دارد كه شامل 10 پزشك، 2 دندانپزشك، 2 داروساز، يك دكتراي علوم آزمايشگاهي، يك ماما و يك كارشناس پروانه دار است.
وي وظيفه نظام پزشكي را صيانت از سلامت مردم و حرفه و جامعه پزشكي دانست كه بخشي از وظايف آن با همكاري و تعامل با ديگر سازمانها و نهادها محقق مي شود ضمن آنكه به امور مردم و از جمله گلايه ها و شكايات آنها از نحوه درمان در مراكز درماني و بيمارستان ها رسيدگي ميكند.
اين متخصص لثه، شهرستانهاي داراي نظام پزشكي در استان يزد را ميبد، اردكان و يزد اعلام كرد كه با توجه به تعداد پزشكان آن، مشمول داشتن سازمان نظام پزشكي شدهاند.
وي در ادامه به اهميت نظام مراقبت از سلامت اشاره كرد و با بيان اينكه در حقيقت، ما چنين نظامي با جامعيت لازم در كشور نداريم يادآور شد: نظام مراقبت از سلامت، نياز به پزشك خانواده (مثلا هر 50 خانواده، تحت مراقبت يك پزشك باشند) دارد.
دكتر حائريان اظهار داشت: استقرار و كارآمدي اين نظام مراقبتي، مستلزم ايجاد ساختار كارآمد اجرايي، سازو كار مناسب اقتصادي و همچنين برنامههاي متناسب آموزشي براي تربيت 'پزشك خانواده' و كار فرهنگي در سطح جامعه است.
اين متخصص لثه يادآور شد: زماني كه عبارت انگليسي Health وارد زبان فارسي شد آن را به نادرست، 'بهداشت' ترجمه كردند و بعد از آن لازم شد عبارت درمان هم در كنار آن قرار گيرد؛ در نتيجه 'بهداشت و درمان' به عنوان 2 موضوع و 2 پديده و عمدتا به طور جدا از هم مطرح شدند.
به گفته او اين در حاليست كه 'سلامت' يك مجموعه واحد است و هدف اصلي نظام مراقبت از سلامت (Health Care System) و
حفظ و ارتقاي آن است كه در صورت لزوم، 'درمان' هم جزئي از اين مراقبت است.
وي تاكيد كرد: ترجمه درست عبارت انگليسيِ Health 'سلامت' است نه 'بهداشت' و محور اين بخش هم سلامت است نه درمان يا به عبارتي، اساس كار در اين بخش، توجه به سلامت، حفظ و ارتقا آن است كه بخشي از آن با درمان انجام ميشود.
6197
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶
يزد- ايرنا- رييس سازمان نظام پزشكي استان يزد از آقايان دكترها حاجب مرتاض و جلال مجيبيان، بعنوان بنيانگذاران هسته پزشكي تخصصي در اين استان نام برد.