به گزارش خبرنگار سلامت ايرنا، علي اكبر حقدوست روز چهارشنبه در نشست وضعيت و دورنماي جايگاه طب عمومي از ديدگاه تشكيلاتي و اقتصادي در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشكي ايران افزود: متاسفانه نظامهاي سلامت دنيا دچار اين بيماري شدند و شايد نظام سلامت كشور كمي بيشتر از جاهاي ديگر دچار بيماريهايي باشد كه به سادگي هم درمان نميشود.
وي افزود: وقتي تجربه كشورهاي مختلف را مرور ميكنيم، ميبينيم سبك و سياق برخورد با پزشكان عمومي به عنوان يكي از عنصرهاي كليدي نظام سلامت در جهان نيز متفاوت است.
حقدوست ادامه داد: در نظام سلامت و بدنه سنگين و گسترده وزارت بهداشت در بسياري از موارد، از جمله مديريت طب عمومي تناقض هايي وجود دارد. روي كاغذ چيزي گفته ميشود و در عمل اتفاق ديگري ميافتد. در ستاد برنامه آموزشي موضوعي تصويب مي شود اما در دانشگاهها چيز ديگري آموزش داده ميشود. اين ايرادها وجود دارد و تلاش ميكنيم تا حد امكان كاهش پيدا كند.
معاون وزير بهداشت اظهار كرد: تجربهها و مشكلات امروز را بايد مبناي فكر براي آينده قرار دهيم. اين موضوع ضروري است، اما كافي نيست. دنياي پيش روي ما به سرعت در حال تغيير است. در آينده با انقلاب بسيار سريع و جديد در حرفه پزشكي مواجه خواهيم بود. در حاليكه آمادگي مقابله با اين شرايط را نداريم. در حال حاضر جراحيهاي روباتيك به معناي واقعي عملياتي شده و ديگر تخيلي نيست.
وي با بيان اينكه برخي بيماريها و مشكلات اجتماعي به علت عدم همكاري گروهي و برنامهريزي موثر است، گفت: در وزارت بهداشت نيز اين مشكلات وجود دارد و انجمنها بايد به وزارت بهداشت كمك كند تا سندي براي توسعه و تعالي پزشكي عمومي تدوين شود. سوالاتي درباره اينكه به چه تعداد پزشك عمومي نياز است، وجود دارد. هرچند بر اساس شاخصهاي مختلف، عدد و رقمهايي در اين راستا وجود دارد، اما در زمينه توزيع و وظايف و نظام پرداخت و غيره هنوز سوالات بسياري وجود دارد.
معاون برنامهريزي راهبردي و هماهنگي وزارت بهداشت ادامه داد: از طرف وزارت بهداشت ميتوانم قول بدهم كه اگر عزم وجود داشته باشد و نقشه جامع طب عمومي براي كشور طراحي و تدوين شود، ميتوان اين سند را در ساير اركان نظام مثل مجلس نيز تصويب كرد.
حقدوست اضافه كرد: برخي افراد منافع صنفي را بالاتر ميدانند اما اگر قرار باشد انجمن پزشكان عمومي و وزارت بهداشت راهحلي براي مشكلات پيدا كند، بايد اولويت را به سلامت جامعه بدهد تا در ادامه بتواند از منافع صنفي دفاع كند.
وي درباره طرح تحول سلامت نيز بيان كرد: اگر طرح تحول سلامت را خلاصه در چند بسته ببينيم، بايد گفت پرونده برخي از اين بستهها طي ماههاي گذشته به انتها رسيده است. حتي اگر منابع مالي نيز وجود داشته باشد، مقيمي و ماندگاري همانند گذشته معني ندارد. تغيير و تعديل بستههاي طرح تحول سلامت به علت تغيير شرايط اتفاق افتاده، اما تصميمات در راستاي حمايت از بيماران است.
معاون وزير بهداشت اضافه كرد: نظام ارجاع، پرونده الكترونيك و پزشك خانواده گلوگاه نظام سلامت است. بدون اين طرحها نميتوان راهنماهاي باليني را اجرا كرد. شايد در گذشته نظام ارجاع راه اندازي شده بود، اما دنياي امروز با گذشته متفاوت است و نميتوان بدون پرونده الكترونيك، نظام ارجاع را راه اندازي كرد. پرونده الكترونيك طي ماههاي اخير به اندازه 5 تا 6 سال گذشته پيشرفت كرده است، هرچند برخي اشكالات سخت افزاري هنوز هم وجود دارد.
حقدوست گفت: ممكن است فقط يك بار در ماه از پرونده الكترونيك استفاده شود، اما امنيت و سرعت آن بسيار اهميت دارد و پيچيدگيهاي زيادي در زمينه پرونده الكترونيك وجود دارد.
اجتمام/الف پ/3063
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
تهران- ايرنا - معاون برنامهريزي راهبردي و هماهنگي وزارت بهداشت گفت: در نظام سلامت و بدنه سنگين و گسترده وزارت بهداشت در بسياري از موارد، از جمله مديريت طب عمومي تناقض هايي وجود دارد و سيستم سلامت كشور خودش بيمار است.