حبيب الله ابراهيمي روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين طرح با همكاري موسسه خيريه باقيات الصالحات در حال انجام است، اظهار داشت: از آنجا كه اين طرح در شهر پايان يافته است بهزيستي در حال دنبال كردن اهداف اين طرح در قالب يك پايگاه سيار در روستاهاي شهرستان است.
وي اضافه كرد: پس از معاينه در سطح اول، تمامي كودكاني كه مشكوك به اختلال بينايي تشخيص داده مي شوند به سطح دوم برنامه يعني بينايي سنجي ارجاع داده مي شوند.
ابراهيمي يادآور شد: پس از انجام معاينه توسط بينايي سنجي، آن دسته از كودكاني كه نياز به خدمات تخصصي تر دارند به سطح سوم برنامه ارجاع شده و توسط چشم پزشك براي تشخيص عمل جراحي معاينه مي شوند.
رئيس اداره بهزيستي كامياران با اشاره به اينكه از 6 هزارو 600 كودك جامعه هدف اين طرح تاكنون حدود 75 درصد آنها در اين طرح شركت كردند، افزود: براساس برنامه ها پيش بيني مي شود كه امسال اين رقم با همكاري خانواده ها و عوامل اجرايي به بيش از 85 درصد رسيده شود.
وي با بيان اينكه از اين تعداد 235 كودك به مراكز تخصصي بينايي سنجي و چشم پزشك ارجاع داده شدند،اظهار داشت: از اين تعداد نيز 86 مورد براي تجويز عينك و هفت مورد براي عمل جراحي به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند.
به گفته ابراهيمي، تمام هزينه هاي درماني و جراحي كودكان تحت پوشش بهزيستي رايگان و براي خانواده هاي نيازمند از خدمات درماني اين نهاد استفاده مي شود.
رئيس اداره بهزيستي كامياران افزود: آمبليوپي يا تنبلي چشم يكي از علل شايع كم بينايي و نابينايي يك چشمي و گاهي دوچشمي در كودكان است كه در بسياري موارد قابل پيشگيري است.
ابراهيمي با اشاره به اينكه تنبلي چشم اگر به موقع تشخيص داده شود قابل درمان و بهترين سن براي درمان تنبلي چشم زير 6 سال است، اظهار داشت: به منظور كاهش شيوع و بروز آمبليوپي طي چند سال گذشته با همكاري مراكز پيش دبستاني و مهد هاي كودك طرح پيشگيري از تنبلي چشم در سه سطح مربي، بينايي سنج و چشم پزشك در شهرستان انجام مي شود.
وي اضافه كرد: براي غربالگري بينايي سنجي كودكان در سال جاري يك پايگاه ثابت در شهر كامياران و يك تيم سيار در روستايي اين شهرستان پيش بيني شده است.
ابراهيمي هدف از اجراي هر ساله اين طرح را شناسايي كودكان مشكوك به تنبلي چشم و انواع بيماري هاي چشمي دانست و اظهار داشت: اين طرح در شهرستان كامياران به صورت مستمر در حال پيگيري است.
به گزارش ايرنا، طرح سنجش بينايي كودكان پيش از سنين مدرسه گامي موثر براي تشخيص زودهنگام ناراحتيهاي چشمي كودكان است كه ميتواند به پيشگيري از نابينايي يا كم بينايي كمك شاياني كند، اين طرح چندين سال است كه روي كودكان 3 تا 6 سال انجام ميشود.
آمبليوپي يا تنبلي چشم يك مشكل چشمي است كه حدود 2 تا سه درصد افراد جامعه گرفتار آن هستند و اگر به موقع درمان نشود باعث اثرات جدي بر زندگي آن ها مي شود. در اين بيماري، معمولاً در يك چشم كه به آن چشم تنبل يا آمبليوپ مي گويند، ديد مركزي به خوبي تكامل نمي يابد.
اگر چه چشم آمبليوپ ظاهراً طبيعي است و توانايي ديدن را دارد ولي مغز اين چشم را خاموش مي بيند و تنها چشم بهتر را براي ديدن انتخاب مي كند، در صورت عدم درمان آمبليوپي، كاهش ديد تا آخر عمر باقي مي ماند.
كامياران با 102 هزار نفر جمعيت در 65 كيلومتري جنوب سنندج واقع شده است.
7349/ 3020
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۱
سنندج- ايرنا- رئيس اداره بهزيستي شهرستان كامياران گفت: چهار هزارو 500 كودك 3 تا 6 ساله از سال گذشته تاكنون در شهرستان كامياران در طرح آمبليوپي (تنبلي چشم) غربالگري شدند.