به گزارش ايرنا، مردم مي گويند خاموشي ها سبب اختلال در زندگي شده است. خاموشي چراغ هاي راهنمايي و رانندگي و ترافيك در تقاطع ها و كلافگي رانندگان گرفته تا گيركردن افراد در آسانسور ها و تلف شدن مرغ ها در سالن هاي مرغداري از جمله سوغات گرماي تابستان و برنامه خاموشي ها است.
شركت برق اعلام كرده است كه برنامه زمان بندي براي قطع برق اعلام و در اختيار قرار گرفته تا مردم خود را با آن تطبيق دهند اما برخي شهروندان از قطعي بدون اطلاع برق در برخي مناطق و ايجاد اخلال گلايه كرده و گفتند كه با اين قطع برق نگران سوختن و خسارت ديدن وسايل برقي هستيم زيرا با قطع برق احتمال سوختن وسايل برقي همچون يخچال و كولر وجود دارد.
شهروندان مدعي هستند برق برخي مناطق در ساعتي كه در جدول اعلام شده قطع نشده اند يا قبل و يا بعد از ساعت اعلام شده دچار قطعي برق شده و برخي از مناطق كه به هيچ عنوان در جدول نبوده هم دچار قطعي شده است.
برخي شهروندان نيز از ايجاد مشكل ترافيكي در چهارراه ها گلايه كرده و گفتند كه چراغ هاي راهنمايي و رانندگي در حالي به علت قطع برق از كار افتاده كه مامور پليس در تقاطع ها حضور نداشته است و اين امر سبب بروز مشكل ترافيكي شده است.
كشاورزان نيز از خاموشي چاه ها به علت قطع برق گلايه كرده و اعلام كرده اند با اين وضعيت نگران وضعيت آبياري محصولات كشاورزي هستند.
*قطع برق و 6 حادثه حبس شدگي در آسانسور
مديرعامل آتشنشاني بجنورد هم از حبس شدن 11 شهروند در نقاط مختلف بجنورد براثر قطعي برق خبر داد.
مجيد گريواني اظهار داشت: قطعي برق در روز سه شنبه هفته گذشته سبب حبس شدن 9 شهروند در نقاط مختلف شهر شد.
وي افزود: روز سه شنبه به ترتيب در ساعات 12 تا 15، پنج حادثه و در ساعت 20 و 20 دقيقه ششمين حادثه حبس شدگي در آسانسور به آتشنشاني گزارش شد.
مديرعامل آتشنشاني بجنورد از نجات دو شهروند ديگر كه در منزل دچار حبس شدگي شده بودند خبر داد و افزود: روز سه شنبه امدادگران آتشنشاني موفق به نجات 11 شهروند در حوادث حبس شدگي در آسانسور و منزل شدند.
* 28 هزار قطعه مرغ در خراسان شمالي تلف شدند
سرپرست شبكه دامپزشكي مانه و سملقان هم گفت: قطعي برق و شدت گرما باعث تلف شدن 28 هزار قطعه مرغ در يكي از مرغداري هاي اين شهرستان در هفته جاري شد.
احمد برات پور اظهار داشت: در پي قطع برق و شدت گرما، دستگاه هاي تهويه هوا اين واحد مرغداري از كار افتادند و به علت گازهاي توليدي و تخليه نشدن آن مرغ ها دچار خفگي شدند.
وي ظرفيت اين واحد مرغداري را 15 هزار قطعه دانست و گفت: در اين واحد بيش از ظرفيت مجاز جوجه ريزي شده بود كه اين امر، ميزان تلفات مرغ ها را افزايش داده بود.
وي گفت: تلفات مرغ ها در مدت زمان كوتاه تا روشن كردن برق اضطراري رخ داد كه در اين حادثه تنها هشت هزار قطعه مرغ زنده ماندند.
سرپرست شبكه دامپزشكي مانه و سملقان از توليدكنندگان و پرورش دهندگان خواست با توجه به شدت گرما و احتمال قطعي برق نسبت به تجهيز مراكز خود به ژنراتورهاي برق اضطراري و سرويس كردن و كنترل آن اقدام كنند تا از وقوع خسارات و تلفات احتمالي پيشگيري شود.
* قطع برق و خاموشي چراغ هاي راهنمايي و رانندگي
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي خراسان شمالي نيز با تاييد وجود مشكل ترافيكي در چهار راه ها با قطع شدن برق گفت: قطع شدن برق كه سبب از كار افتادن چراغ ها در تقاطع ها شده بود كه بعضا ترافيك را مختل كرد.
سرهنگ رحمان اسپيدكار اظهار داشت: از كار افتادن چراغ ها سبب بروز مشكل ترافيكي شده بود.
وي در باره پيش بيني ها براي مديريت ترافيك در تقاطع ها به هنگام قطع برق گفت: پيش بيني هاي لازم در اين باره انجام شده است و ماموران پليس راهور در كمترين زمان در تقاطع ها حاضر مي شوند.
*قطع برق خسارتي به وسايل برقي وارد نمي كند
قائم مقام شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي با بيان اينكه قطع برق خسارتي به وسايل برقي وارد نمي كند گفت: مردم نگران وسايل برقي خود در طرح خاموشي ها نباشند.
عليرضا عليخاني اظهار داشت: قطع برق تاثيري در كاركرد وسايل برقي ندارد و نمي تواند سبب سوختن و يا وارد شدن خسارت به آن شود.
وي افزود: آنچه سبب وارد شدن خسارت به وسايل برقي مي شود، نوسان ولتاژ برق است كه خوشبختانه اين مشكل در شبكه هاي برق استان كم است.
وي اظهار داشت: در صورتي كه قطع و وصل برق در فاصله زماني كوتاه اتفاق افتد به طول مثال در چند دقيقه برق بصورت مكرر قطع و وصل شود، بروز خسارت در وسايل برقي محتمل است.
* پيشنهاد نصب پنل خورشيدي براي چراغ هاي راهنمايي و رانندگي
قائم مقام شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي درباره گلايه ها از قطع برق و خاموشي چراغ هاي تقاطع ها گفت: براي رفع اين مشكل به شهرداري و پليس راهور پيشنهاد مي شود كه براي تامين برق چراغ هاي راهنمايي و رانندگي از پنل هاي خورشيدي استفاده كنند.
وي افزود: نصب پنل ها بسيار ساده است و در صورت درخواست، ظرف 48 ساعت راه اندازي و بهره برداري مي شود.
* احتمال افزايش ميزان خاموشي در خراسان شمالي به 23 مگاوات
قائم مقام شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي با اشاره به مشكل كمبود توليد برق و اعمال خاموشي ها در روز گفت: احتمال افزايش ميزان خاموشي ها در استان به ميزان 23 مگاوات وجود دارد.
عليخاني اظهار داشت: اعمال خاموشي ها از هفته دوم تيرماه جاري آغاز شده است و بصورت نامحسوس اعمال مي شود و ميزان آن در استان، فعلا پنج تا 6 مگاوات است كه ميان شهرستان ها توزيع شده است.
وي تصريح كرد: تقسيم بندي ميزان خاموشي هاي استان ها توسط ديسپاچينگ ملي كشور انجام شده است.
عليخاني گفت: در استان خاموشي در روز اعمال مي شود و اگر ميزان مصرف بالا برود احتمال خاموشي در شب نيز وجود دارد و در صورت تداوم شرايط ميزان خاموشي تا 23 مگاوات نيز براي استان پيش بيني شده است.
وي درباره افزايش ميزان مصرف برق در تابستان خاطرنشان كرد: اكنون در كشور 21 هزار مگاوات بار سرمايشي پيش بيني شده است كه رقم بالايي است و بيشترين بار در تابستان، مربوط به وسايل سرمايشي است.
عليخاني گفت: اگر درجه كولر روي 24 درجه تنظيم شود بار مصرفي برق كولرها به يك سوم كاهش مي يابد و كولر آبي هم اگر در دور كند تنظيم باشد مصرف برق نصف مي شود.
وي با بيان اينكه شبكه برق خراسان به شبكه سراسري متصل شده است افزود: از اين استان در هر ساعت، 500 تا 650 مگاوات برق به شبكه سراسري تزريق مي شود.
قائم مقام شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي درباره كاهش ميزان توليد برق در سطح كشور و اعمال خاموشي ها اظهار داشت: در سطح كشور، در 10 سال گذشته مشكل كمبود برق و خاموشي نداشته ايم اما امسال به علت كاهش نزولات آسماني و بارش ها، متاسفانه سه هزار و 700 مگاوات از نيروگاه هاي برق آبي كه در سدها نصب شده اند از مدار خارج شده اند و بر اين اساس با كاهش شديد توليد برق روبه رو هستيم.
وي افزود: از 9 هزار و 300 مگاوات برق توليدي نيروگاه هاي آبي كشور به ميزان سه هزار و 700 مگاوات از مدار خارج شده اند و اين عدد، رقم بالايي است.
عليخاني اظهار داشت: مردم بايد مصرف خود را مديريت كنند و ميزان استفاده از برق را به حداقل برسانند تا خاموشي اعمال نشود زيرا در صورتي كه موازنه ميان توليد و مصرف برق برقرار نباشد به ناچار خاموشي بيشتر خواهد شد.
وي با بيان اينكه مصرف برق در سطح كشور به صورت منطقه اي مديريت مي شود و كمبود برق در ساير نقاط در ايجاد خاموشي ها در اين استان نيز تاثيرگذار است گفت: به طور مثال اگر به علت افزايش مصرف، نيروگاه شيروان، از مدار خارج شود برق بخشي از استان خراسان رضوي نيز قطع مي شود.
قائم مقام شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: كل مصرف برق در استان با 344 هزار مشترك 240 مگاوات در پيك مصرف است.
7185/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
بجنورد- ايرنا- گرم شدن هوا و بروز مشكل در تامين برق، شركت توزيع نيروي برق را ناچار به قطع برق و خاموشي ها كرده اما اين خاموشي ها پيامدهايي براي مردم داشته كه موجب گلايه شهروندان شده است.