به گزارش خبرنگار ايرنا از رم، سياست هاي سختگيرانه و تشديد مواضع ضد مهاجرت هاي غيرقانوني از زمان تشكيل دولت جديد وروي كار آمدن 'متئو سالويني' معاون نخست وزير و وزير كشور ايتاليا، منجر به بسته شدن تمامي بنادر ايتاليا به روي كليه كشتي هاي حامل پناهجويان كه از سوي نهادهاي خيريه، كشتي هاي بين المللي، كشتي هاي نظامي در دريا نجات يافته اند، شده است كه خود منجر به سرگرداني بسياري از اين كشتي ها در مديترانه و مشاجرات فراوان در سطح اروپايي شده است.
وزير كشور ايتاليا روز پنجشنبه در شهر 'اينسبورگ'دراتريش با 'هربرت كيكل' و 'هورست زي هوفر' همتايان اتريشي وآلماني ديدار و بر لزوم اصلاح و تغيير ماموريت نظامي بين المللي در آب هاي مديترانه، كه تاكنون به جمع آوري پناهجويان در دريا و انتقال آنها به ايتاليا اقدام مي كردند، تاكيد كرد و گفت:ما مهاجران ثانويه را نمي پذيريم.
اماسالويني خوش بيني چنداني نسبت به نتايج نشست اينسبورگ نداشته وتصريح كرد: تعهدات متخذه در نشست اينسبورگ از جمله اخراج هاي سريعتر، به رسميت شناختن ليبي به عنوان كشوري امن براي پناهجويان، و بازبيني مأموريت هاي بين المللي در درياي مديترانه، همگي لفظي بوده اند كه اميدوارم هرچه زودتر مكتوب و عملي شوند.
به عقيده وي، خط مشي دولت در قبال اين پديده با متوقف كردن پديده قاچاق انسان آغاز مي شود و ديگر اجازه نخواهدداد تا پناهجويان از دريا جمع آوري و به ايتاليا منتقل شوند. ما بيش از هر كس ديگري در قبال پناهجويان تلاش كرده ايم و ديگر بس است حال نوبت ديگران است.
اتريش وآلمان ظاهرا موافق خط مشي سخت ايتاليا در قبال پناهجويان هستند اما در واقعيت مي خواهند كه متقاضيان پناهندگي به ايتاليا فرستاده شوند. در حالي كه ايتاليا به دفعات اعلام كرده است كه آن دسته از متقاضيان پناهندگي كه از ايتاليا به خارج رفته باشند را نمي پذيرد.
سالويني بر اين عقيده است كه اگر اتريش و آلمان بجاي اينكه به فكر انتقال پناهجويان به ايتاليا باشند، به اين كشور براي بستن مرزهاي جنوب اروپا كمك كنند مي توان يك گام مثبت به جلو برداشت.
وزيركشور ايتاليا پيشتر اظهارداشت: ما 130 هزار درخواست پناهندگي سياسي داريم كه بايد بررسي شوند. همچنين 300 هزار درخواست معوقه شهروندي و 164 هزار پناهنده فرضي داريم كه در هتل هاي ما ساكن هستند، بنابراين ما بيش از هر كس ديگري تلاش كرده ايم و اكنون نوبت ديگران است.
از زماني كه سالويني مسئوليت وزارت كشور را برعهده گرفته است روند ورود پناهجويان نيز در حال تغيير كردن است. از روز اول ژانويه 2018 تا 13 جولاي بيش از 17 هزار مهاجر غير قانوني وارد ايتاليا شدند كه در قياس با مدت مشابه در سال گذشته 80 درصد كاهش يافته است.
با تدابير اتخاذ شده و خط مشي سخت دولت جديد عليه مهاجران غير قانوني از اول ماه ژوئن گذشته تا روز 13 جولاي بيش از 3700 مهاجر وارد ايتاليا شدند كه در قياس با مدت مشابه در سال گذشته بيش از 85 درصد كاهش يافته است
بر اساس داده هاي سازمان بين المللي مهاجرت در 11 روز نخست ماه جولاي شمار مهاجراني كه وارد اسپانيا شده اند به بيش از 1800 نفر رسيد در حالي كه تنها 407 مهاجر وارد ايتاليا شدند.
كاهش موج مهاجرت هاي غير قانوني به ايتاليا همچنين باعث قاچاق كمتر انسان شده است. بيش از 2800 قاچاقچي انسان از اول ماه مي سال 2013 تا 12 جولاي 2018 دستگير شده اند. در حالي كه از اول ژانويه امسال تاكنون 70 نفر دستگير شدند و 1090 قاچاقچي انسان هم اكنون در زندان هاي ايتاليا حبس هستند.
بر اساس قوانين ايتاليا، قاچاقچيان انسان از يك تا 5 سال حبس و تا 15 هزار يورو در ازاي هر پناهجو جريمه مي شوند و در مواردي كه جرم آنها سنگين تر باشد از 5 تا 15 سال حبس و 15 هزار يورو جريمه در نظر گرفته شده است.
اروپام**461**1590
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۷
رم - ايرنا - با روي كار آمدن دولت جديد ائتلافي ايتاليا متشكل از حزب راست گراي 'اتحاد'و'جنبش 5 ستاره'، مواضع ضدمهاجرت هاي غيرقانوني نيز تشديد شده و ورود پناهجويان به اين كشور بيش از 85 درصد نسبت به سال گذشته كاهش يافت.