به گزارش ایرنا، در پیش بودن مسابقات المپیك جوانان آرژانتین، بازی های آسیایی 2018 جاكارتا و برگزاری مسابقات قهرمانی زیر 23 سال و جوانان آسیا در ایران، بهانه ای شد تا گروه ورزشی ایرنا در گفت وگو با «كتایون اشرف» رییس كمیته اسلالوم فدراسیون قایقرانی، به بررسی میزان موفقیت این رشته و اهمیت میزبانی مسابقات قهرمانی زیر 23 سال و جوانان آسیا در ایران بپردازد.
- مشروح كامل این گفت وگو در زیر آمده است.
** ایرنا: اسلالوم به عنوان یكی از رشته های قایقرانی افزون بر آنكه توانست 2 سهمیه المپیك نوجوانان در آرژانتین را كسب كند، یكی از رشته های اعزامی ایران به بازی های آسیایی 2018جاكارتا می باشد. در طول چند سال گذشته چه برنامه هایی برای موفقیت این رشته در دستور كار قرار گرفته است؟
- اشرف: برای اهمیت رشته اسلالوم لازم است نگاهی به فعالیت های این رشته در سطح جهانی داشته باشیم. اسلالوم یك رشته المپیكی است و از چند دوره گذشته در بازی های المپیك شركت داده می شود. همچنین كشورهایی مانند چین و ژاپن برای حضور قدرتمند در این رشته در بازی های آسیایی، برنامه ویژه ای در دستور كار دارند. این ویژگی های اسلالوم موجب شد تا فدراسیون قایقرانی از چهار سال گذشته سرمایه گذاری ویژه ای روی این رشته داشته باشد و با برگزاری كلاس های مربیگری، داوری و ایجاد سه كمپ بین المللی، از دانش مربیان خارجی در این رشته بهره مند باشیم.
** با این شرایط رشد اسلالوم نسبت به دیگر رشته های قایقرانی در ایران زیاد بوده است. آیا می شود دلیل خاصی برای این رشد در نظر گرفت؟
- اشرف: نخستین دلیل توجه ویژه فدراسیون به رشته اسلالوم است؛ هر چند كه تعداد زیادی كارشناس و مسوول در این زمینه در حوزه اسلالوم وجود ندارد اما افراد مسوول در این زمینه كسانی هستند كه از انگیزه بالا برخوردار بوده و برای رشد اسلالوم برنامه دارند.
داشتن رودخانه خروشان در استان های مختلف كشور از دیگر دلایلی است كه می تواند بستر لازم برای توسعه اسلالوم را فراهم كند. همچنین از سه سال و نیم گذشته از طرف فدراسیون جهانی قایقرانی «پیریك گسلاین» همكاری ویژه ای با ایران دارد. گسلاین مدرس كلاس های مربیگری و داوری بود و كمك فراوانی برای توسعه رشته اسلالوم در ایران دارد.
فدراسیون قایقرانی همچنین در راستای توسعه این رشته سال گذشته یك پروژه بزرگ با نام «المپیك جوانان» به فدراسیون جهانی قایقرانی معرفی كرد كه در نهایت برنده شد. این پروژه آموزشی - تربیتی است كه علاوه بر قهرمان پروری، آموزش و پرورش را در دستور كار قرار خواهد داد. به عبارتی این پروژه ترویج پهلوانی و اخلاق در كنار قهرمان پروری است كه در دو بخش ورزشكاران و مربیان در حال اجرا می باشد.
** ایرنا: سال گذشته و در كنگره كنفدراسیون قایقرانی آسیا، ایران به عنوان میزبان مسابقات قهرمانی زیر 23 سال و جوانان آسیا انتخاب شد آیا میزبانی این تورنمنت می تواند به رشد و توسعه رشته اسلالوم در ایران كمك كند؟
- اشرف: كسب میزبانی مسابقات قهرمانی زیر 23 سال و جوانان آسیا یكی اتفاق ویژه در رشته اسلالوم ایران به شمار می رود زیرا از یك سو بازدید مسوولان فدراسیون جهانی موجب شناخت ظرفیت های كشور شده و آنان با امكانات ایران بیشتر آشنا می شوند و در سوی دیگر این مسابقات موجب معرفی ورزشكاران ایرانی این رشته به سایر كشورها خواهد شد.
نباید فراموش كنیم كه قهرمانان اسلالوم آسیا بین 10 نفر برتر جهان قرار دارند و ورزشكاران ایرانی باید با آنان رقابت كنند این رقابت هم در روحیه ورزشكاران ما تاثیر گذار است و هم یك محك جدی برای آنان در یك تورنمنت معتبر به شمار می رود. در كنار این مسابقات، طرح توسعه و گسترش اسلالوم توسط ایران اجرا خواهد شد. در این طرح، كشورهای در حال توسعه این رشته ورزشكاران و مربیان خبره خود را اعزام كرده و ما یك كمپ ویژه برای آنان خواهیم داشت. ورزشكاران ایران در این كمپ با دانش مربیان و بازیكنان خارجی آشنا خواهند شد.
همچنین میزبانی مسابقات از آن جهت اهمیت دارد كه این مسابقات نخستین بار است كه در آسیا برای جوانان برگزار می شود و در این دوره داورهای ایرانی در كنار داورهای بین المللی سوت خواهند زد و تمام ركوردهای ورزشكاران در این مسابقات در فدراسیون جهانی ثبت می شود. اما چنانچه بخواهیم مهمترین مزیت و هدف ایران از این مسابقات را برشماریم باید بگویم برنامه ریزی و استعدادیابی برای حضور موفق در المپیك های 2020 توكیو و 2024 پاریس از مهمترین دستاوردهای این میزبانی است.
** ایرنا: در چند ماه آینده سه رویداد المپیك جوانان آرژانتین، بازی های آسیایی جاكارتا و قهرمانی زیر 23 سال و جوانان آسیا در تقویم فدراسیون قایقرانی قرار دارد چه برنامه هایی برای حضور موفق در این مسابقات در دستور كار قرار گرفته است؟
- اشرف: ما در جاكارتا با چهار سهمیه در اسلالوم حاضر می شویم كه این سهمیه ها به طور مساوی بین بانوان و آقایان تقسیم می شود. ایران به طور حتم در این مسابقات شركت می كند و این حضور می تواند تجربه ای مفید و آغازی بر رشد ایران در رشته اسلالوم تلقی شود. همچنین ورزشكاران ایرانی كه سهمیه المپیك جوانان آرژانتین را كسب كرده اند در اردوهای فشرده ای به سر می برند.
برای قهرمانی جوانان آسیا نیز با وجود اردوهای فشرده در ماه های پیش رو یك مسابقه انتخابی برگزار خواهیم كرد تا بتوانیم بهترین نفرات را برای شركت در این دوره از بازی ها انتخاب كنیم.
** ایرنا: آیا می شود از رشته اسلالوم انتظار كسب مدال از بازی های آسیایی 2018 جاكارتا را داشت؟
- ایرنا: شرایط برگزاری مسابقات اسلالوم بازی های آسیایی نسبت به چهار سال گذشته تغییر كرده و این برای موفقیت ورزشكاران ایرانی شرایط را سخت می كند چون ما نه پیست مناسب در این زمینه داریم و نه تجربه رقابت با ورزشكاران چینی و ژاپنی كه در جدول رده بندی اسلالوم رنكنیگ بالایی در جهان دارند. البته این به معنای ناامیدی نیست بلكه ورزشكاران ایرانی تمام تلاش را برای كسب مدال انجام خواهند داد.
** ایرنا: با توجه به نوپا بودن رشته اسلالوم در ایران چه مشكلاتی در مسیر این رشته ممكن است وجود داشته باشد؟
- اشرف: یكی از مشكلات این رشته نبود پیست های مناسب است هنوز پیست بین المللی مناسب برای آب های خروشان به طور كامل نداریم و این می تواند یك مشكل جدی پیش روی این رشته باشد. در كشوری مانند چین هر استان یك پیست دارد اما در ایران ما هنوز در اول راه قرار داریم.
این در حالی است كه با وجود رودخانه های طبیعی در استان های كردستان، مازندران، چهارمحال بختیاری و ... می توانیم پیست های طبیعی ویژه ای درست كنیم.
ورزشی ** 2052**1597
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰
تهران - ایرنا - رییس كمیته اسلالوم فدراسیون قایقرانی با اشاره به موفقیت ایران در كسب میزبانی تورنمنت اسلالوم جوانان آسیا گفت: این میزبانی كه ركوردهای ورزشكاران در فدراسیون جهانی ثبت می شود، اتفاق ویژه ای در تاریخ این رشته ورزشی برای كشورمان محسوب می شود.