اراك - ایرنا - مدیرعامل شركت توزیع برق استان مركزی گفت: كسری انرژی الكتریكی در این استان 200 مگاوات است و اعمال برنامه خاموشی تنها راه حل در شرایط كنونی برای مدیریت منابع است.

به گزارش ایرنا، محمد اله داد روز یكشنبه در نشست با صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی استان مركزی، افزود: این استان در سال گذشته 860 مگاوات مصرف انرزی الكتریكی داشته كه در سال جاری به یكهزار مگاوات رسیده است.
مدیرعامل شركت توزیع برق استان مركزی گفت: با وجود آنكه استان مركزی در زمره مناطق گرمسیری نیست 17 درصد افزایش مصرف دارد.
اله داد افزود: 30 درصد انرژی الكتریكی مصرفی در این استان در حوزه وسایل سرمایشی است كه بخش عمده مصرف را در این ایام سال دربر می گیرد.
وی اظهار داشت: بخش اداری نسبت به صرفه جویی در مصرف انرژی الكتریكی توجه در حدانتظار ندارد و با وجود تذكر بازرسان هنوز موارد زیادی از مصرف بی رویه گزارش می شود.
مدیرعامل شركت توزیع برق استان مركزی گفت: باید با مدیریت بهینه مصرف از چالش ایجاد شده با كمترین خسارت عبور كرد.
اله داد افزود: واحدهای صنعتی، اداری و خدماتی باید به ژنراتور تجهیز شوند و با مدیریت كوتاه مدت از خسارت قطع برق جلوگیری كنند.
وی خاطرنشان كرد: انرژی الكتریكی تولیدی در نیروگاه خورشیدی نمی تواند جایگزین شبكه برق سراسری باشد و تولید انرژی الكتریكی در این شیوه فقط برای مصرف چاه های آب كشاورزی و مخابرات قابل استفاده است.
مدیرعامل شركت توزیع برق استان مركزی گفت: استفاده از ظرفیت برق پالایشگاه و پتروشیمی استان یكی از راهكارهای جایگزین برای جبران كمبود انرزی الكتریكی در این استان است.
اله داد افزود: استان مركزی در مسیر كریدور شمال به جنوب قرار دارد بنابراین سهم قطع برق در این استان اجتناب ناپذیر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی گفت: اطلاع رسانی نشدن قطع برق به واحدهایی مانند الیاف، ذوب، نساجی، لبنیات، كاشی و سرامیك آسیب جدی وارد می كند بنابراین گروه بندی و اولویت بندی واحدهای صنعتی در خاموشی برق ضروری است.
محمدرضا حاجی پور افزود: مدیریت بحران باید نسبت به كاهش خسارت به واحدهای صنعتی و تولیدی اهتمام جدی داشته باشد.
وی اظهارداشت: ساماندهی در برنامه خاموشی هادر شرایط كنونی ضروری است تا خسارت صاحبان صنعت به حداقل برسد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی استان مركزی گفت: كشور در تولید انرزی الكتریكی به علت افزایش مصرف با مشكل مواجه است.
منوچهر توسطی افزود: بلند مدت و كوتاه مدت همراه با اطلاع رسانی دقیق برای خاموشی ها مسئله مهمی است در غیر این صورت واحدهای صنعتی متضرر خواهند شد كه جبران آن دشوار است.
وی اظهارداشت: باید به سمت تولید انرژی پاك و استفاده از ظرفیت نیروگاه های خورشیدی حركت كرد و برای جلوگیری از هرگونه خاموشی ناخواسته در شبكه سراسری برق، تداوم پایدار برق رسانی به مشتركان، ایجاد ذخیره تولید مناسب در هنگام اوج مصرف شبكه برق خواست بخش خصوصی است.
اخذ مجوز واردات ژنراتور برق با ارز یارانه ای ویژه برای واحدهای صنعتی استان مركزی از مصوبات این نشست بود.
حدود 700 هزار مشترك برق در استان مركزی وجود دارد كه انرژی الكتریكی مصرفی آن ها از 16 هزار دستگاه ترانسفورماتور، 20 هزار كیلومتر شبكه و 45 پست فوق توزیع تامین می شود.
استان مركزی با دارا بودن 12 شهرستان دارای بیش از یك میلیون و 400 هزار نفر جمعیت است.
6991/6013/