به گزارش ايرنا ، در اين جشنواره باستاني كاران منتخب زورخانه هاي استان همزمان و به طور منظم و بنحو با شكوهي به انجام حركت هاي باستاني و ورزش زورخانه اي پرداختند.
رئيس فدراسيون ورزش هاي پهلواني و زورخانهاي گفت: برگزاري اين جشنواره با حضور باستاني كاران زياد در يك مكان تاريخي در كشور بي سابقه است و نقش مهمي در گسترش آن و ايجاد انگيزه در ميان ورزشكاران دارد.
مجتبي جوهري با قدرداني از تلاش هيات ورزش هاي پهلواني و باستاني يزد بر اهميت رعايت بازي جوانمردي و الگو قرار دادن زندگي ائمه اطهار (ع) و حضرت علي (ع) تاكيد كرد.
همچنين مديركل ورزش و جوانان يزد گفت: فعاليت هاي فرهنگي و ارزشي در كنار برنامه هاي فني و علمي در رشته هاي ورزشي جزو برنامه هاي مهم اين اداره است.
مسعود شريعتي ، ورزش پهلواني را سرآمد ورزش ها در رعايت مسايل اخلاقي و معنوي ذكر كرد و بر ارتقاي آن در استان با همكاري مسئولان و ورزشكاران تاكيد كرد.
ورزش پهلواني كه تلفيقي از فرهنگ و سنن ايرانيان و اسلامي است، نقش موثري در كاهش آسيب هاي اجتماعي دارد، با اين وجود مشكل اصلي آن در استان يزد كمبود بودجه براي تامين برخي هزينه زورخانه هاست.
هم اكنون زورخانه هاي استان يزد به دليل محدوديت بودجه دولتي با چالش هايي در پرداخت كمك به مرشدان و انجام برنامه هاي فرهنگي جانبي روبرو هستند.
اين فضاهاي فرهنگي و ورزشي علاوه بر كمك هاي دولتي به حمايت افراد خير و علاقه مندان به توسعه ورزش باستاني در استان نياز دارد.
ورزش باستاني يزد از لحاظ جايگاه ملي بعد از كردستان و خراسان رضوي در مكان سوم قرار دارد كه براي جذب مخاطب و گسترش آن بيش از همه به فرهنگ سازي، تامين زيرساخت ها و برنامه ريزي نياز است.
به گفته رئيس هيات ورزش هاي پهلواني و باستاني يزد هم اكنون سه هزار و 700 باستاني كار در رده هاي مختلف سني در استان سازماندهي شدند كه 2 هزار و 500 نفر بيمه ورزشي هستند.
محمدرضا مهربانيان امروز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين تعداد ورزشكار در 87 باب زورخانه استان فعاليت دارند كه 30 مورد از زورخانه ها در مركز استان و بقيه در شهرستان هاي اشكذر، ميبد، اردكان، مهريز، بافق، بهاباد، خاتم، تفت و ابركوه فعاليت دارند.
ورزش پهلواني يادگاري ارزشمند از گذشته در تاريخ ايران زمين است كه همراه با فداكاري، جوانمردي، صداقت و صفا، فروتني و پرهيز از خودخواهي و خودبيني است و در گذر زمان همچنان جايگاه خود را در جامعه حفظ كرده است.
اين رشته با توجه به ويژگي هاي يادشده در همسنجي با ساير رشته ها نه تنها ورزش كاملي است بلكه متعلق به فرهنگ يك ملت است و بارزترين ويژگي آن « پهلوان» و « پهلواني » است.
وزرش زورخانه اي در ايران قدمت سه هزار ساله دارد و با توجه به زورخانه خيابان قيام يزد ، سابقه آن با صبغه ديني و فرهنگي مردم اين استان به حدود 700 سال مي رسد.
اين رشته مجموعه حركت هاي ورزشي با اسباب و بياسباب ، آداب و رسوم مربوط به آنهاست كه در محدوده تاريخي و فرهنگي ايران از گذشتههاي دور رواج داشته است.
ورزش پهلواني شامل ميل گرفتن ، پا زدن ، سنگ گرفتن ، چرخ زدن ، ميل بازي و شيرين كاري بين پاست.
در يزد كودك چهار ساله تا پيرمرد 80 ساله در اين رشته فعاليت دارند و 70 درصد فعالان ورزش هاي پهلواني استان يزد را جوانان تشكيل مي دهند.
استان يزد با يك ميليون و 138 هزار نفر جمعيت 47 هيات ورزشي و افزون بر 65 هزار بيمه شده زير پوشش در رشته هاي مختلف دارد.
7536/ 2047/
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
يزد- ايرنا - براي نخستين بار جشنواره ورزش باستاني با حضور هزار نفر از باستاني كاران استان يزد و با اجراي همزمان 50 مرشد يكشنبه شب در تكيه تاريخي و فرهنگي امير چخماق شهر يزد برگزار شد.