تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱

ارومیه- ایرنا- با تعطیلی معابر كوله بری و صدور كارت های الكترونیك جهت فعالیت های تجاری مرزنشینان، واردات كالا از طریق این كارت ها در مرزهای غربی كشور و از جمله تمرچین پیرانشهر آغاز شده است؛ وارداتی كه شامل كالاهای استاندارد بوده و كیفیت بازارچه های مرزی را ارتقا می دهد.

به گزارش ایرنا در طی سالیان گذشته واردات كالا از معابر كوله بری بدون در نظر گرفتن استاندارد و تشریفات گمركی صورت می گرفت و این امر موجب شده بود تا در برخی از موارد كالاهای بی كیفیت چینی وارد كشور شود.
اما هدایت معابر غیر رسمی كوله بری به بخش گمرك از سوی دولت تدبیر و امید علاوه بر ساماندهی ورود كالا به كشور، گامی در راستای حذف شغل پرمشقت كوله بری و كمك به معیشت مرزنشینان به شمار می رود.
مرحمت سلیمان نژاد، مدیركل گمرك تمرچین معتقد است كه فعالیت با كارت الكترونیك مرزنشینی تحولی در اقتصاد پیرانشهر و معیشت مرزنشینان ایجاد خواهد كرد.
وی ادامه داد: با هدایت واردات كالا از معابر غیررسمی كوله بری به سمت گمركات اكنون شاهد ساماندهی واردات كالا به داخل كشور هستیم و به این ترتیب بخشی از نگرانی ها در خصوص استانداردهای اولیه كیفیت و سلامت كالا برطرف می شود.
وی در خصوص شیوه نامه ترخیص كالا با استفاده از این كارت ها، افزود: در مرحله اول صاحب كالا یا ترخیص كار اسناد كالا را ارائه كرده و درخواست ترخیص كالای خود را به گمرك عرضه می ‌كند.
مدیركل گمرك تمرچین اضافه كرد: این درخواست در سامانه مربوط به ترخیص كالا با استفاده از كارت الكترونیك ثبت شده و به كالای مربوطه سریالی اختصاص داده می‌شود؛ سپس با استفاده از آن سریال، كالای مورد نظر پس از باسكول و توزین در انبار تخلیه می‌گردد.
سلیمان نژاد افزود: در مرحله دوم از كارت‌های الكترونیك برای پرداخت سودبازرگانی استفاده می‌گردد؛ به این ترتیب كه پس از احراز هویت دارنده كارت الكترونیك در گمرك به میزان 700 هزار تومان به ازای هر كارت از سود بازرگانی تخفیف داده می‌شود.
وی با اشاره به اینكه حقوق گمرك و مالیات بر ارزش افزوده نیز طبق قوانین گمركی با استفاده از این كارت های الكترونیكی اخذ می شود، ادامه داد: این طرح می‌تواند موجب اطمینان بیشتر خریداران كالاها شود زیرا برای صدور جواز ترخیص، دارا بودن مجوزهای بهداشتی و استانداردهای لازم همچون سایر كالاهای ترخیص شده از گمرك ضروری است.
مدیركل گمرك تمرچین اظهار داشت: به این ترتیب مردم می‌توانند نسبت به سلامت و استاندارد بودن كالاهای وارداتی از طریق این سامانه اطمینان حاصل كنند و اجرای این طرح گام موثری در مقابله با ورود كالاهای بی كیفیت و غیراستاندارد خارجی خواهد بود.
مصطفی احمدی، یكی از مغازه داران بازار پیرانشهر نیز با تاكید بر اینكه برخورداری از علامت استاندارد برای كالاهای وارداتی از طریق كارت های الكترونیكی اجباری است، گفت: اجناسی كه از این طرق وارد می شود، هنوز در بازار این شهرستان عرضه نشده است اما افزایش كیفیت قابل پیش بینی است و مشتریان با اطمینان بیشتر خرید خواهند كرد.
استاندار آذربایجان غربی در هشتم اردیبهشت سال جاری و پس از نشست مشترك دستگاه های مرتبط با ساماندهی بازارچه های مرزی در وزارت كشور و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رضایت مندی مرزنشینان از طرح جدید دولت را وعده داده بود.
محمدمهدی شهریاری افزود: در گذشته سیاست های متعددی در مناطق مرزی اجرا شده اما مرزنشینان كمتر از این سیاست ها نفع برده اند كه یكی از نمونه های بارز آن صادرات سوخت است.
وی با تاكید بر اینكه كوله بری در شان مرزنشینان نیست و رسانه های ارتباط جمعی نیز از این پس نباید از این واژه استفاده كنند، اظهار داشت: دولت عراق نیز معابر كوله بری را بسته است و این افراد از طریق كارت های الكترونیكی خرید از منافع مرزی منتفع می شوند.
به گزارش ایرنا در آیین نامه جدید دولت از تخفیف سود بازرگانی تجا،ر امتیازی به مرزنشینان داده می شود و منافع تاجر، مردم و مغازه داران نیز در آن لحاظ می گردد.
مرز تمرچین پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و از شاهراه های مبادله ای كشور ایران با عراق و به ویژه اقلیم كردستان به شمار می رود.
مرز تمرچین در 15 كیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یكی از نزدیكترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه 160 كیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیكترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است كه به ترتیب حدود 11 كیلومتر و 25 كیلومتر با گمرك تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال 1386 به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در توسعه اقتصادی منطقه چشمگیر است.
7125/3072