تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۸

جيرفت – ايرنا – شرايط فعلي توزيع برق در كشور ايجاب مي كند تنها با خاموش كردن كليد يك لامپ غير ضروري از خاموشي ها جلوگيري كنيم و نقش موثري در صرفه جويي و مصرف بهينه برق داشته باشيم.

به گزارش ايرنا، هوا گرم است و ما در منطقه جنوب كرمان شاهد افزايش مصرف برق هستيم و همين مساله موجب ايجاد خاموشي هاي بي برنامه شده و نا رضايتي مردم اين خطه را به همراه داشته است.
قطعي برق در برخي نقاط هفت شهرستان جنوبي كرمان در زمان پيك مصرف بار در چند روز گذشته، باعث كلافگي شهروندان شده است كه براي رهايي از قطعي مكرر برق و جلوگيري از توقف جريان زندگي روزمره، راه‌هاي آسان زيادي هست؛ مثلا كافي است از وسايل پرمصرف در ساعات غيرپيك استفاده كنيم يا كليد خاموش تنها يك لامپ اضافي را بزنيم.
متاسفانه فرهنگ استفاده صحيح از برق و آب در جامعه نهادينه نشده است و در نتيجه با مصرف زياد از سوي مردم مواجه هستيم كه هزينه هاي سنگيني براي كشور در بردارد.
ما ايراني ها سه برابر متوسط جهاني برق مصرف مي كنيم و در ازاي افزايش هر يك درجه گرماي هوا، مصرف برق در كشور حدود هزار و 500 مگاوات افزايش مي يابد از اين رو مي طلبد صرفه جويي بيشتري در زمينه مصرف برق داشته باشيم.
فرماندار جيرفت در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت: قطعي هاي برق جنوب كرمان به صورت سراسري بوده و سيستم برق رساني اين منطقه تحت تاثير شبكه سراسري برق كشور است.
احمد اميني روش افزود: سيستم برق رساني اين منطقه تحت تاثير شبكه سراسري برق است و با خارج شدن يك نيروگاه برق كشور، اين منطقه هم تحت تاثير قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: با تلاش مجموعه توانير هيچگونه كمبودي در زمينه برق نداريم و تنها مشكل مديريت مصرف برق در ساعات پيك بار است.
فرماندار جيرفت به خاموشي هاي اخير هفت شهرستان جنوبي استان كرمان اشاره كرد و گفت: پيگير رفع اين مشكل از طريق مركز استان و شهرستان هستيم تا خاموشي ها با برنامه ريزي قبلي اطلاع رساني شود و مردم به مشكل بر نخورند.
وي تصريح كرد: اگر هر مشترك بين 10 تا 15 درصد صرفه جويي در مصرف برق داشته باشد ديگر با خاموشي مواجه نخواهيم بود از اين رو مردم با مشاركت در اين زمينه از خاموشي ها جلوگيري كنند.
اميني روش به فعاليت هاي دولت در خصوص رفع مشكل خاموشي برق اشاره كرد و گفت: دولت اين بار خودش پيشقدم شد و صرفه جويي را از زيرمجموعه‌هاي خود آغاز كرد و تمامي دستگاه هاي دولتي موظف به صرفه جويي در مصرف برق و آب شدند.
وي افزود: وزير كشور روز 9 تيرماه استانداران سراسر كشور را مكلف به پيگيري صرفه جويي و نظارت بر نحوه مصرف آب و برق در دستگاه هاي اجرايي، كاهش 20 درصدي در مصرف آب و 10 درصدي در مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال 96 كرد.
فرماندار جيرفت بيان كرد: يكي از تدابير دولت عقلانيت در زمينه كاهش مصرف برق، تغيير ساعت كار اداري به 6:30 تا 13:30 است كه تاثير زيادي در زمينه مصرف برق داشته است.
وي از تشكيل كارگروه بازرسي از ادارات شهرستان جيرفت خبر داد و گفت: وظيفه اين كارگروه بازديد از ادارات در ساعات غير اداري و اداري در زمينه استفاده از مصرف برق است لذا در صورت گزارش هر گونه مصرف بي رويه برق مدير مربوطه توبيخ مي شود.
مدرس حوزه و دانشگاه هم به تاكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي در انتخاب شعار اقتصاد مقاومتي اشاره كرد و گفت: يكي از مصدايق اقتصاد مقاومتي فرهنگ صحيح صرفه جويي و استفاده بهينه از منابع كشور است از اين رو مردم بايد در زمينه مصرف برق و آب توجه بيشتري داشته باشند.
حجت الاسلام حسين محمدي افزود: با مصرف بهينه برق و آب اين امكانات را به نسل بعدي هديه دهيم چرا كه با مصرف بي رويه نسل آينده را از اين امكانات محروم مي كنيم.
وي بيان كرد: مساله اسراف و قناعت از مفاهيم و گزاره هاي مورد اهتمام دين مبين اسلام است كه به بيان هاي مختلف در آيات قرآني و روايات اهلبيت (ع) مورد بحث و تأكيد گسترده اي قرار گرفته است.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه اسراف به معناي تجاوز از حد و زياده روي كردن است، تصريح كرد: در كنار بحث اسراف كه همواره در اسلام مورد مذمت قرار گرفته مساله قناعت از جمله خصلت ها و ويژگي هاي ارزشمند براي يك مسلمان بشمار مي رود و همواره مورد توجه اسلام و اولياي دين قرار گرفته است.
مدير برق شهرستان جيرفت هم گفت: شبكه برق قادر به تحمل اندازه مشخصي از مصرف است و اگر مصرف از اين مرز بگذرد شبكه وارد مرز هشدار شده و جهت پايدار ماندن شبكه مجبور به قطعي و اعمال خاموشي‌ها خواهيم بود.
غلامعباس انجم شعاع افزود: به همين دليل قطعي برق در اين برهه از زمان قابل پيش‌بيني و برنامه ريزي نيست و به مصرف لحظه‌اي و البته در كنار آن به نقص فني احتمالي ناشي از مصرف زياد بستگي دارد، يعني اگر شهروندان خصوصا در زمان پيك بار، مصرف انرژي برق را مديريت كنند قطعي نخواهيم داشت
وي تصريح كرد: تنها با كاهش 10 درصدي مصرف در زمان پيك، ديگر شاهد قطعي برق در تابستان از اين حيث نخواهيم بود
مدير برق جيرفت افزود: تنها كافي است كه شهروندان استفاده از وسايل پرمصرف مانند جاروبرقي، اتو، لباسشويي و ظرفشويي را به ساعات غيرپيك انتقال داده ومصرف موجود را به ميزان 10 درصد كاهش دهند.
انجم شعاع بيان كرد: استفاده از دور كند در كولرهاي آبي يا ترموستات تنظيم دما در كولر هاي گازي (تنظيم دما بر روي23 تا 25 درجه)، پرهيز از استفاده همزمان از وسايل برقي پرمصرف در ساعات پيك، خاموش كردن لامپ هاي اضافي و استفاده از روشنايي طبيعي در روز و استفاده از لامپ كم مصرف از ديگر راه هاي مديريت مصرف برق است كه انجام آنها چندان سخت نيست اما در عين حال كمك بزرگي براي پايدار ماندن شبكه و جلوگيري از قطعي و خاموشي است.
يكي از شهروندان جيرفتي هم از خاموشي برق در اين شهرستان انتقاد كرد و گفت: مردم تحمل گرماي 50 درجه را ندارند مسئولان به دادمان برسيد.
شهروند ديگري افزود: دماي هوا در شهرستان از مرز 50 درجه مي گذرد و تحمل گرما براي مردم بويژه كساني كه بچه كوچك دارند بسيار سخت است.
با اين وضعيت و اقليم گرم و خشكي كه منطقه جنوب كرمان دارد حتي يك ساعت قطع برق، براي مردم اين ديار يك فاجعه به شمار مي رود.
جنوب كرمان با جمعيت يك ميليون نفر از هفت شهرستان جيرفت، عنبرآباد، فارياب، رودبارجنوب، كهنوج، قلعه گنج و منوجان يك سوم استان كرمان را تشكيل مي دهد.
7450/7429/ 5054