«پانگ سن» روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا خاطرنشان كرد كه تحریم های آتی آمریكا می تواند روابط تهران و پكن را تا حدودی دچار پیچیدگی كند اما با این وجود
براساس سیاست شفافی كه چین در این توافق داشته، به همكاری ها ادامه می دهیم.
وی اظهار داشت: وزیر خارجه چین به عنوان یكی از اعضای برجام این شفافیت را در مذاكرات خود با وزیران خارجه دیگر اعضا به خوبی بیان كرده است.
به گزارش ایرنا، «لی كه چیانگ» نخستوزیر چین و دبیر حزبی شورای دولتی این كشور هجدهم تیرماه در كنفرانس خبری مشترك با آنگلا مركل درباره لغو توافق هستهای «برجام» هشدار داد و گفت كه این اقدام تبعات غیرقابل پیشبینی خواهد داشت.
كمیسیون مشترك برجام پانزدهم تیرماه برای بحث درباره راههای حفظ این توافق، در سطح وزیران خارجه ایران و پنج كشور باقی مانده دیگر در توافق هستهای، به ریاست «فدریكا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین پایتخت اتریش برگزار شد و پس از آن بسته پیشنهادی این اتحادیه برای صیانت از منافع ایران پس از خروج آمریكا از برجام و اعمال تحریم ها به وزیر امور خارجه ایران ارایه شد.
**چین علاقه مند به ماندن در برجام است
سفیر چین در تهران در پاسخ به این پرسش كه در صورت ادامه تحریم ها و اعمال فشارهای بیشتر بر ایران از سوی آمریكا در پی خروج از برجام، موضع دولت چین چه خواهد بود؟ گفت: چین علاقه مند به ماندن در برجام است.
وی تصریح كرد: این انتظار هم می رود كه دیگر اعضای اروپایی برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) نیز بر اساس اعلام موضع اتحادیه اروپا، در این ارتباط به تعهدات خود نسبت به این توافق پایبند باشند.
اعضای اروپایی برجام به تعهدات خود پایبند باشند
* به تعهدات خود پایبندیم
سن درباره زمینه های همكاری های آتی پكن - تهران در چارچوب برجام با اشاره به روابط دیرینه دو كشور گفت: چین و ایران در بیشتر زمینه ها روابط خوبی با یكدیگر دارند و در طول سالیان بسیار این همكاری ها انجام شده است.
وی بر توسعه همكاری ها در چارچوب برجام بین دو كشور تاكید كرد و افزود: چین به تعهدات خود پایبند است.
**ادامه همكاری های تهران - پكن
سفیر چین در تهران در این ارتباط كه آیا تحریم های آتی آمریكا می تواند خدشه ای در روابط دو كشور ایجاد كند، گفت: این تحریم ها می تواند روابط را تا حدودی دچار پیچیدگی كند اما با وجود همه این مسایل به همكاری های خود با ایران ادامه می دهیم.
سن با اشاره به اهمیت و مزایای اقتصادی برجام برای طرف های مختلف آن تاكید كرد: اعضای برجام نباید اجازه دهند كه این توافق به انزوا كشیده شود.
«دونالد ترامپ» كه از بهمن سال 1395 به عنوان رییس جمهوری آمریكا بر سر كار آمده است، هجدهم اردیبهشت ماه خروج از توافق هسته ای برجام را اعلام و دستور بازگشت تحریم ها در دوره 90 و 180 روزه را صادر كرد.
این تصمیم سبب شد برخی شركت ها برای ماندن در بازار ایران یا ترك كردن آن دچار تردید شوند و اعلام كردند كه همكاری خود را به تدریج پایان خواهند داد تا از پیامدهای تحریم آمریكا در امان بمانند. هرچند كمیسیون اروپا اعلام كرده است برای مقابله با تحریم آمریكا قانون انسداد را برای حفاظت از شركت های اروپایی اجرا می كند.
با این وجود، یك روز بعد از خروج آمریكا از توافق هستهای ایران، اتحادیه اروپا به ایران اطمینان داد كه اگر به برجام پایبند باشد، این اتحادیه تحریم های هستهای خود علیه تهران را برنمیگرداند؛ چین و روسیه به عنوان دو عضو دیگر برجام نیز بر حفظ آن تاكید دارند.
روزنامه وال استریت ژورنال روز گذشته اعلام كرد: دولت های فرانسه، انگلیس و آلمان برای زنده نگه داشتن برجام، در حال بررسی فعال سازی حساب های بانك مركزی ایران با بانك های مركزی كشورهای خود هستند؛ این اقدام نخستین علامت قابل اعتنایی است كه نشان می دهد اروپا می تواند به تعهد خود برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) پایبند بماند و مقابل سیاست تحریم و منزوی سازی تهران توسط آمریكا بایستد.
گفت و گو از: امیر خانزاده
اقتصام**6984**2025
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵
تهران- ایرنا- سفیر چین در تهران، سیاست پكن را شفاف و مبتنی بر تداوم همكاری با ایران در چارچوب برجام اعلام كرد و گفت: این انتظار می رود كه دیگر اعضای اروپایی برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) نیز براساس اعلام موضع اتحادیه اروپا در این ارتباط به تعهدات خود نسبت به این توافق پایبند باشند.