تهران- ایرنا- محققان كانادایی نرم افزاری بر اساس هوش مصنوعی ابداع كرده اند كه می تواند به حفاظت از منابع آب كمك كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك الرت، این نرم افزار می تواند انواع مختلف ساینوباكتری ها یا جلبك های آبی-سبز را شناسایی و مقدار انها را تعیین كند. تكثیر ناگهانی این جلبك ها می تواند سیستم های آب را مسدود كند.
'مونیكا ایملكو' عضو موسسه آب در دانشگاه واترلو با اشاره به ضرورت حفظ منابع آب، گفت: این ابزار كه به مثابه یك سیستم نگهبان است، تهدید ساینوباكتری ها را فوری نشان می دهد.
این سیستم كاربردی هوش مصنوعی با استفاده از نرم افزار و یك میكروسكوپ، نمونه های آب را به جهت وجود سلول های جلبك در آن، بطور ارزان قیمت و خودكار بررسی می كند و سپس این نتایج توسط یك كارشناس تایید می شود، فرآیندی كه در مجموع حدود دو ساعت طول می كشد.
این در حالی است كه روش های آزمایش فعلی كه معمولا شامل ارسال نمونه ها به آزمایشگاه برای آنالیز توسط تكنسین ها می شود، یك تا دو روز زمان می برد. همچنین در حال حاضر چند سیستم خودكار برای تجزیه و تحلیل نمونه های آب وجود دارد اما به تجهیزات و لوازم بسیار گران قیمت نیاز دارند.
به گفته املكو و همكارش الكساندر وانگ، استاد مهندسی سیستم در دانشگاه واترلو، این سیستم هوش مصنوعی جدید با توجه به ظرفیت آن در اجرای سریع و مكرر آزمایش ها، می تواند هشدار زودهنگامی را در زمینه مشكلات منابع آب ارائه دهد.
هدف نهایی محققان این است كه در آینده به یك سیستم هوش مصنوعی دست یابند كه جریان آب را از طریق یك میكروسكوپ به طور مستمر كنترل كند و در پی شناسایی طیف گسترده ای از آلاینده ها و میكروارگانیسم ها باشد.
علمی**2038**2017