به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي اين شركت ، سياوش پاكدل با اشاره به وجود حداقل 400 هزار كولر آبي در سطح استان اظهار داشت : اگر تمامي اين كولرها به سايبان مجهز شود ميزان صرفه جويي معادل وجود 11 حلقه چاه آب شرب در شبكه آبرساني استان خواهد بود.
وي با بيان اين كه كولرهاي آبي به عنوان يكي از مصرف كنندگان عمده مصرف آب در فصل تابستان هستند افزود : سالانه حدود 18 ميليون متر مكعب آب توسط كولرهاي آبي استان يزد تبخير و مصرف مي شود.
وي اضافه كرد: با نصب سايبان بر روي كولرها و استفاده از رنگ سفيد در بدنه آنها مي توان تا 15 درصد( يعني بيش از 2.5 ميليون متر مكعب ) مصرف آب را كاهش داد و به ميزان 3 تا 5 درجه سانتيگراد از هواي خنك تري بهره برد .
به گفته مدير دفتر مديريت مصرف آبفاي يزد، بازديدهاي منظم از كولر ، جلوگيري از نشتي به واسطه تنظيم شناور و تعويض شيلنگ هاي فرسوده كولر از ديگر راهكارهاي جلوگيري از هدرروي آب است.
پاكدل ، انتخاب كولر مناسب متناسب با متراژ فضا و شرايط آب و هوايي منطقه ، عايق كردن كانال كولر براي جلوگيري از هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقيم نور خورشيد، تعويض پوشال هاي كولر، تميز كردن و رفع اشكالات كولر پيش از شروع به كار آن در فصل گرما ، پرهيز از روشن نگه داشتن مداوم كولر در طول روز را از ديگر راههاي كاهش مصرف آب اعلام كرد.
وي مزيت هاي استفاده از پوشال سلولزي نسبت به پوشال هاي معمولي را ساختار همگن و كاملا يكنواخت آن ، توزيع يك نواخت آب در بين پوشال و ايجاد خنكي بسيار بيشتر برشمرد.
اين مسئول در عين حال درباره جايگزيني كولرهاي گازي به جاي آبي هم گفت: هر دستگاه كولر آبي كه حذف شود از مصرف 45 متر مكعب آب شرب در استان يزد جلوگيري مي كند.
بنا بر اعلام مسئولان شركت آب و فاضلاب (آبفا) يزد 80 درصد كولرها بدون سايبان است.
كارشناسان معتقدند كه مصرف آب كل در كولر آبي در حدود 26.5 متر مكعب در يك فصل است به همين دليل بهتر است از كولرهاي گازي استفاده كرد.
در مقابل عده ديگري هم معتقدند با توجه به مصرف آب غير مستقيم در كولر گازي ( آبي كه براي توليد برق آنها در نيروگاه هاي كشور استفاده مي شود ) كه 10 مترمكعب محاسبه شده و با به نياز يك واحد مسكوني به حداقل 3 كولر گازي، مصرف آب غيرمستقيم هر خانه به رقم 30 مترمكعب مي رسد كه نشان مي دهد جايگزيني كولرهاي گازي باعث ايجاد بحران آبي بزرگتري مي شود.
حدود نيمي از نياز آب شرب استان يزد از طريق انتقال آب از استان چهارمحال وبختياري تامين مي شود كه تداوم خشكسالي و كاهش بارش ها باعث شده، در سال جاري چندين بار تاسيسات اين خط در مناطق شرق اصفهان مورد تخريب قرار گيرد.
از چندي قبل به دليل كاهش ذخاير آب كشور ، با تصميم وزارت نيرو سهميه آب يزد از خط انتقالي كاهش يافت و موجب شد مسئولان استان براي تامين نياز آب استان، چند حلقه چاه كشاورزي داخل شهر يزد را وارد مدار كنند كه باعث كاهش كيفيت و افزايش سختي آب شده است.
دماي هواي يزد اكنون بالاي 40 درجه است و اي سي يا شوري آب نيز در برخي نقاط يزد به حدود 2 هزار رسيده در حالي كه حداكثر مجاز آن براي آب شرب 700 تا يكهزار اعلام مي شود.
1968/ 6197
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
يزد – ايرنا - مدير دفتر مديريت مصرف آب شركت آب و فاضلاب يزد گفت: با نصب سايبان بر روي تمام كولرهاي آبي در اين استان، 226 ليتر بر ثانيه در مصرف آب صرفه جويي مي شود .