مهاباد- ايرنا- عمليات عمراني جاده مياندوآب به سرچم با هدف دسترسي ساكنان جنوب آذربايجان غربي به اتوبان پيامبر اعظم (ص) و كاهش 150 كيلومتري مسير تا پايتخت، 25 سال قبل آغاز شده اما اين طرح جهت بهره برداري همچنان نيازمند اعتبار است.

به گزارش ايرنا عمليات اجرائي ساخت جاده سرچم به مياندوآب به طول 188 كيلومتر با اعتبارات ملي آغاز شده كه 30 كيلومتر آن در آذربايجان غربي (مياندوآب) و بقيه در مسير آذربايجان شرقي واقع است.
بهره برداري از اين طرح به يكي از آرزوهاي ديرينه مردم مياندوآب و ابزار انتخاباتي برخي از نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي تبديل شده اما در عمل نتيجه اي برخلاف وعده ها عايد مردم شده است.
اين طرح مسافت مياندوآب تا پايتخت را 150 كيلومتر، هزينه هاي ناشي از استهلاك خودرو، سوخت و خطرات احتمالي جاده اي را در مسير منتهي به پايتخت كاهش مي دهد.
تردد بيشتر روستاييان بخش باروق مياندوآب نيز كه راه دسترسي مناسب ندارند و بعد مسافت آنان تا مركز شهرستان زياد است با بهره برداري از اين طرح تسهيل مي شود.
عمليات عمراني اين طرح كه اكنون 10 كيلومتر از آن دست نخورده مانده، با روي كارآمدن دولت يازدهم از سرگرفته شد اما محدوديت هاي اعتباري همچنان پابرجاست و مردم محلي اينبار وعده بهره برداري از اين جاده تا پايان سال جاري را انتظار مي كشند؛ وعده اي كه با وجود كوهستاني بودن منطقه كمي بعيد به نظر مي رسد.
مديرعامل شركت مجري طرح سرچم به مياندوآب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، بيان كرد: زماني كه براي اجراي اين طرح دعوت شديم، مسوولان از نبود محدوديت هاي اعتباري طرح سخن مي گفتند اما در عمل چيزي غير از آن را مشاهده كرديم.
'عليرضا كامزا' افزود: اين طرح شامل پنج قطعه بوده كه 36 كيلومتر آن از سمت مياندوآب و قطعه آخر منتهي به ميانه ساخته شده و از كيلومتر 36 تا كيلومتر 144 به شركت ما واگذار شده است.
وي با اشاره به اينكه در گذشته اين طرح براي كسي به ويژه مسوولان و نمايندگان مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي اهميتي نداشت، گفت: اكنون اين طرح براي مسوولان حياتي بوده و انرژي زيادي هم براي تكميل آن صرف مي كنند اما محدوديت هاي مالي وجود دارد.
مديرعامل شركت مجري محور سرچم به مياندوآب بيان كرد: در سال گذشته، حدود 170 ميليارد ريال براي انجام عمليات عمراني پروژه مطالبه داشتيم كه متاسفانه مبلغ قابل توجهي پرداخت نشد.
وي بيان كرد: شركت تمام تلاش خود را نيز بكار بسته تا اين طرح را به اتمام برساند اما حل مشكلات عديده پيش رو نيازمند مساعدت مسوولان است.
كامزا با اشاره به اينكه 10 كيلومتر باقي مانده از اين طرح با قرار گرفتن در ارتفاعات از آب و هواي سرد برخوردار است، اظهار داشت: تامين مواد منفجره و انتقال آب به اين مكان مرتفع پرهزينه است.
وي اعتبار 200 ميليارد ريالي محور سرچم به مياندوآب در سال جاري را ناكافي دانست و گفت: تا به حال بدون اعتبار كار كرده ايم و شركت در تكميل طرح با محدوديت هاي بسياري روبرو است.
مديرعامل شركت مجري محور سرچم به مياندوآب افزود: مبلغ صورت وضعيت ها در سال گذشته 170 ميليارد ريال بود اما در مجموع 6 ميليارد ريال اعتبار براي طرح پرداخت شد و اين پول حتي حقوق نگهبان را كفاف نكرد.
كامزا افزود: اين طرح 108 كيلومتري به 2 كارگاه با امكاناتي همچون سنگ شكن و كارخانه آسفالت تجهيز شده است و اگر خريد قطعات آهني را براي سنگ شكن در نظر بگيريم، اعتبار زيادي مورد نياز است.
وي در خصوص اينكه اگر اعتبار داده شود، 10 كيلومتر باقي مانده از پروژه چه مدتي طول مي كشد تا اجرائي شود، افزود: اگر اعتبار داده شود تا آخر سال 1397 كار انجام مي شود اما بنا بر گفته مديركل راه و شهرسازي استان اين پروژه به 700 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد تا تكميل شود.
پيمانكار پروژه سرچم - مياندوآب با تاكيد بر اينكه در سال جاري 200 ميليارد ريال اعتبار براي اين پروژه اختصاص داده شده است، بيان كرد: جذب اين اعتبار به تلاش و پيگيري نمايندگان شهرستان بستگي دارد.
مدير حوزه طرح هاي شركت ساخت و توسعه در آذربايجان غربي نيز در اين خصوص به ايرنا گفت: پروژه سرچم به مياندوآب پيش از اين به شركتي واگذار شده بود كه مشمول ماده 48 شد و سپس طي مناقصه اي و با وقفه به شركت جديدي واگذار گرديد.
'بخشعلي آقالار' گفت: آسفالت هاي آسيب ديده اين طرح نيز ترميم و لكه گيري مي شود و روكش هم بستگي به تأمين اعتبار دارد اما طرح با كمبود اعتبار مواجه است.
جهانبخش محبي نيا يكي از نمايندگان مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي پيشتر در جلسه شوراي اداري مياندوآب با اشاره به اجراي عمليات جاده سرچم به مياندوآب گفته بود كه براي تكميل اين طرح 50 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته است.
ناصر اميري، فرماندار شهرستان ويژه مياندوآب هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: اين پروژه در اوايل مقرر بود در بازه زماني 10 ساله به پايان برسد اما مشكل اصلي پروژه در وهله اول، كمبود اعتبار و بعد كم لطفي مسوولان آذربايجان شرقي براي اجراي اين طرح در سال هاي قبل بوده است.
وي افزود: در حال حاضر و بر اساس گفته پيمانكار اگر اعتبار مورد نياز پروژه در سال جاري تخصيص و پرداخت شود تا پايان سال 1397 طرح به بهره برداري مي رسد.
اميري گفت: تا اتمام و تحويل پروژه بايد كليه عمليات هاي اجرايي آن از جمله آسفالت و تجهيز آن به امكانات ايمني به پايان برسد كه آن هم در صورت تأمين اعتبار نياز به يك دوره حداقل 2 ساله خواهد داشت.
اميري گفت: اعتبار مورد نياز براي اتمام كامل اين پروژه بر اساس برآورد مشاور و پيمانكار طرح حدود 720 ميليارد ريال است.
شهرستان مياندوآب با بيش از 277 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
گزارش: زين العابدين شيخي
9871/3093/3072