تهران - ايرنا - جشنواره با شكوه فرخنده ميلاد امام رضا (ع) در قدمگاه آن حضرت در مرو قديم در جنوب تركمنستان امروز (چهارشنبه) با حضور مقامات و شخصيت‌هاي سياسي، پارلماني، ديپلماتيك ايران و تركمنستان و بيش از يكهزار نفر از شيفتگان اهل بيت (ع) برگزار شد.

به گزارش ايرنا «محمدجواد ابوالقاسمي»، رايزن فرهنگي سفارت ايران در تركمنستان در اين آيين گفت: امام رضا (ع) خورشيدي است كه براي روشنايي و هدايت مردم فرستاده شده است و آن حضرت از شهر مدينه به نيت مرو حركت كرد؛ زيرا اين منطقه در آن زمان از نظر علمي از جايگاه بالايي برخوردار بوده است.
ابوالقاسمي افزود: توجه امام رضا(ع) به مرو سبب شده است تا مردم اين سرزمين نيز نسبت به اين امام بزرگوار ارادت خاصي داشته باشند و اين روزها نيز امام رضا(ع) در ميان مردم به عنوان «قزيل امام» يعني امام طلايي(منظور گنبد طلايي حرم مطهر) از احترام خاصي برخوردار است.
وي تصريح كرد: پس از كسب استقلال تركمنستان، دولت و مردم اين كشور نيز براي امام ارادت خاصي قائل هستند و هر ساله در ايام ولادت با سعادت آن امام همام برنامه هايي ويژه اي برگزار مي كنند.
اين آئين باشكوه با سخنراني هيئت اعزامي ايران، از جمله « مصطفي كواكبيان» نماينده مجلس و عضو كميسيون سياست خارجي و امنيت مجلس شوراي اسلامي، « عبدالجبار آخوند ميرابي » از علماي تركمن ايران و «جليلي» از خادمان حرم مظهر امام رضا(ع) «رسول جعفري» سرپرست سركنسولگري ايران در مرو و نيز محققان و دانشمندان آكادمي علوم تركمنستان ادامه يافت.
سخنرانان تاكيد كردند كه وجود قدمگاه و منزل حضرت امام رضا (ع) در مرو تركمنستان و نيز وجود آرامگاه «مختومقلي فراغي» در استان گلستان ايران، عامل وحدت بخش و پيوند مردمي، مذهبي و انساني ميان دو ملت است.
اين مراسم با همت سركنسولگري ايران در «مرو» و رايزني فرهنگي سفارت ايران در عشق‌‏آباد و با همكاري دولت تركمنستان به خصوص وزارت امورخارجه اي ن كشورو شهرداري مرو برگزار شد.
مرو قديم كه در سال‏هاي دهه آخر سال 200 هجري پايتخت حكومت اسلامي بود، در محلي معروف به كاخ «مأمون‏‌الرشيد» قرار دارد و حضرت رضا (ع) ‌در مدت 2 سالي كه در مرو اقامت داشتند قسمت‌‏هاي مجلل كاخ مأمون را براي سكونت انتخاب نكردند بلكه در گوشه‏‌اي از حياط كاخ در منزلي معمولي زندگي مي‌‏كردند.
بنا به تحقيق تاريخ‏ نويسان و جغرافي‏دانان، به رغم تخريب شدن آن كاخ مجلل آثاري از خانه آن حضرت باقي مانده كه در ميان مردم تركمنستان به «قدمگاه حضرت امام رضا(ع)» معروف است.
اساق**ج.غ**1663*شبس*1613*