دكتر یلدا شكوهی نیا روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح این مركز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مكان فعلی، اتاقی كوچك و فاقد امكانات و تجهیزات مناسب است و ما تنها برای راه اندازی این مكان را در نظر گرفتیم.
او با اشاره به اینكه هر روز به تعداد گیاهان دارویی شناسایی شده اضافه می شود، گفت: باید مكان بانك گیاهان را توسعه و افزایش دهیم و امكانات بیشتری را در آن مستقر نماییم تا جوابگوی حجم گیاهان شناسایی شده را داشته باشد.
وی اظهار داشت: محل نگهداری گیاهان دارویی باید خشك و خنك باشد و مجهز به امكانات و تجهیزات مورد نیاز از جمله وسایل گرمایشی و سرمایشی و امكانات مربوط به اطفای حریق باشد.
وی گفت: در این مكان اكنون یك هزار و 500 گیاه به صورت خشك و پرس شده نگهداری می شود كه در صورت بروز آتش سوزی در محل تمام گیاهان سوخته می شود و زحمات چندین ساله نیز به هدر می رود.
این متخصص داروسازی در ادامه به اهمیت ایجاد این محل نیز اشاره كرد و گفت: گیاهان دارویی موجود در منطقه غرب كشور را می توانیم در این محل به اسم علمی دسته بندی و نگهداری كنیم و در صورت نیاز به این گیاهان دسترسی به آنها آسان خواهد بود.
وی با بیان اینكه هر گیاه دارویی اكنون در منطقه غرب كشور اسامی مشابهی دارد، افزود: ما در این بانك، اسم علمی هر گیاه را در شناسنامه آن قرار می دهیم و تمام مشخصات آن را درج می كنیم و گیاه به راحتی قابل تشخیص است.
او شناسایی گیاه را مرحله اول و اصلی دانست و گفت: تا زمانی كه گیاه به صورت علمی و با اسم علمی شناسایی نشود هر اقدام دیگری در زمینه تولید و اثرات درمانی آن بی ارزش است.
شكوهی نیا با بیان اینكه این اولین بانك نگهداری گیاهان دارویی غرب كشور و كرمانشاه است، گفت: در دانشگاه رازی هم یك بانك گیاهان وجود دارد كه كلی است اما بانك دانشكده داروسازی ویژه گیاهان دارویی است.
وی با اشاره به اینكه آماده شناسایی گیاهان دارویی هستیم از افرادی كه در این حوزه فعالیت دارند خواست با در دست داشتن نمونه ها به دانشكده داروسازی مراجعه كنند.
او با اعلام اینكه آماده مشاوره به علاقه مندان و متقاضیان در حوزه شناسایی گیاهان دارویی هستیم، افزود: مبلغی به عنوان حق مشاوره از افراد اخذ می شود كه هنوز تعرفه را مشخص نكرده ایم.
این عضو هیات علمی دانشكده داروسازی اضافه كرد كه تمام روند فعالیت ایجاد این بانك در دانشكده داروسازی و با ابتكار همكاران انجام شده كه جای قدردانی دارد.
وی اظهار داشت: در این بانك برای هرگونه گیاهی یك كد تعریف شده و با ارقام مشخص كرده ایم كه هر گیاه متعلق به چه خانواده ای است.
وی هزینه ایجاد این بانك را 170 میلیون ریال ذكر كرد و گفت: با توجه به اینكه گونه های جدید گیاهی زیادی در راه است نیاز به توسعه فیزیكی مكان و افزایش تعداد كمدها و امكانات و تجهیزات دیگر داریم.
وی با اشاره به اینكه این هرباریوم زیرنظر دانشكده داروسازی فعالیت می كند، گفت: به پاس سال ها تلاش و زحمت استاد پرفسور 'معطر' از بنیانگذاران رشته فاركومانوزی ایران، هرباریوم دانشكده داروسازی را به اسم او نامگذاری كردیم.
دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه از سال 82 راه اندازی شده و اكنون 475 دانشجو، 30 عضو هیات علمی و 70 تن كارمند دارد و در 14 ورودی دانشجو می گیرد.
3033/8066
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۵
كرمانشاه - ایرنا - رئیس دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه با اشاره به افتتاح بانك نگهداری گیاهان داروی استان (هرباریوم) در این دانشكده گفت: مكان نگهداری این گیاهان نیاز به توسعه دارد و انتظار حمایت مسئولان استان را داریم.