به گزارش ایرنا شینهوا روز پنجشنبه در مطلبی نوشت: دولت آمریكا می كوشد از یك سو ایران را تحریم نفتی كند و از سوی دیگر عربستان سعودی را وادار نماید با افزایش تولید، كمبود نفت بازار را جبران كند.
خبرگزاری چین در موفقیت واشنگتن و دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا برای تحقق این هدف ابراز تردید كرده و آورده است ایران 3 میلیون و 800 هزار بشكه معادل 3.9 درصد از عرضه نفت دنیا را در اختیار دارد و به آسانی كشور دیگری نمی تواند جایگزین ایران شود.
شینهوا می نویسد كه آمریكا بر دیگر تولید كنندگان نفت فشار آورده است تا نفت بیشتری وارد بازار كنند اما هدف ترامپ این نیست كه كمبود نفت جبران شود بلكه او می خواهد از بالا رفتن بهای نفت خام و تاثیرات منفی آن بر اقتصاد آمریكا و شركت های آمریكایی جلوگیری كند.
خبرگزاری رسمی چین از قول 'مایكل ماهر' مشاور و كارشناس دانشگاه رایس و موسسه بایكر می نویسد: كار به این آسانی برای آمریكا پیش نخواهد رفت قطع نفت ایران برای اقتصاد جهان تكان دهنده خواهد بود.
شینهوا ادامه می دهد كه از دیدگاه بسیاری از كارشناسان، جلوگیری از عرضه نفت از ایران موجب بالا رفتن بهای نفت خام می شود و اقتصاد دنیا از آن آسیب خواهد دید و این به نفع كشورها نیست.
ماهر ادامه می دهد: كسی در دنیا نیست كه خواستار بالا رفتن بهای نفت باشد جایگزین كردن نفت ایران هم كار هر كشوری نیست و باید نسبت به تبعات اقدامات منفی آمریكا برای تحت فشار گذاشتن ایران هوشیار بود.
'گابریل كالینز' از كارشناسان موسسه سیاست خارجی بایكر تاكید می كند كه وضعیت امروز با سال های 2014 و 2015 میلادی فرق می كند زیرا در آن زمان آمریكا می توانست روی همكاری اروپا و حتی هند و چین حساب باز كند.
او افزود اما امروز هر اقدامی از سوی آمریكا ممكن است باعث شود كه به جای ایران، این واشنگتن باشد كه در انزوا قرار می گیرد و مجبور شود مسیر یكجانبه گرایی را در پیش گیرد در ثانی اهداف آمریكا آنطور كه تصور می كند محقق نخواهد شد.
مقامات آمریكایی بعد از خروج این كشور از برجام اعلام كرده اند خریداران نفت خام ایران باید تا چهارم نوامبر (13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریكا خواهند شد.
تعلیق تحریم های نفتی كه از زمان خروج آمریكا از برجام و عهدشكنی رییس جمهوری این كشور اعلام شد، تا 13 آبان ادامه می یابد.
تحریم های ثانویه آمریكا علیه طرف های خریدار نفت خام از ایران كه مغایر قوانین تجارت بین المللی است، موجب واكنش منفی كشورهای مختلف شده به طوری كه تعدادی از كشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از كشورها نیز اعلام كرده اند كه آن را اجرا نخواهند كرد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷
پكن- ایرنا- خبرگزاری رسمی چین گزارش كرد تلاش آمریكا برای تحریم نفتی ایران در واقع یك شوك بزرگ به دنیا وارد خواهد كرد و جامعه بین المللی باید برای مقابله با این اقدام هوشیار باشد.