به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، در حال حاضر مشكلات مفاصل از طریق جایگزین كردن مفاصل مصنوعی یا اهدایی یا سایر اندام های بدن شخص بیمار، درمان می شود. اما در بسیاری از موارد، سیستم ایمنی بدن بیمار این نوع پیوند را پس می زند، بافت های متصل كننده یا عروق شكل نمی گیرند یا در بیماران خردسال، بیش از اندازه رشد می كنند.
به همین علت ساخت مفاصل با استفاده از سلول های بنیادی شخص بیمار به عنوان یك راهكار جایگزین انتخاب شده است. اما ساخت این مفاصل با ابعاد و شكل مناسب امری دشوار است.
بر این اساس، محققان بنیاد سلول های بنیادی نیویورك تكنیك جدیدی با عنوان SATE ارایه كردند كه بر اساس آن می توان از طریق ساخت اجزای كوچكتر استخوان و تركیب آن ها به شكل مفصل موردنظر، محدودیت های موجود در خصوص شكل و اندازه مفاصل تولید شده در آزمایشگاه را مرتفع كرد.
محققان با استفاده از این تكنیك توانستند برای استخوان ناقص ران یك خرگوش كه حدود 30 درصد از كل حجم استخوان را تحت تاثیر قرار داده بود، یك قطعه پیوندی تولید كنند. برای این منظور ابتدا استخوان را اسكن كردند تا اندازه و شكل قطعه موردنظر را به دقت تعیین كنند و سپس مدلی از آن را تولید كردند.
در مرحله بعد این مدل را به قطعه های كوچكتر تقسیم كرده و برای هر قطعه یك چهارچوب ساختند. سپس این چهارچوب ها توسط سلول های بنیادی پرتوان مهندسی شده، پر شد و درون دستگاه خاصی قرار گرفت كه برای تولید استخوان در اندازه های مختلف طراحی و ساخته شده است.
پس از رشد سلول ها درون چهارچوب ها، قطعات استخوان را با استفاده از چسب استخوان به شكل یك مفصل پایدار و كامل به هم متصل كردند.
گزارش كامل این تحقیقات Scientific Reports منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
تهران– ایرنا- محققان راهكار جدیدی برای پیوند مفاصل آسیب دیده با استفاده از سلول های بنیادی ابداع كردند كه نویدبخش بهبود جراحات استخوانی در پی ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان، پوكی استخوان و یا آسیب های حاصل از تروما است.