خمین - ایرنا - معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور گفت: هفت هزار میلیارد ریال یارانه در سال به مراكز نگهداری معلولان پرداخت می شود.

حسین نحوی نژاد روز پنجشنبه در حاشیه شورای اداری خمین در گفت و گو با ایرنا افزود: هر ماه 550 میلیارد ریال یارانه به منظور نگهداری و آموزش به مراكز معلولان پرداخت می شود.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی كشور نتوانسته است همگام با نرخ تورم و قیمت تمام شده به مراكز نگهداری از معلولان یارانه پرداخت كند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور توضیح داد: پرداخت نشدن و یا تاخیر در پرداخت هزینه آموزش و نگهداری معلولان توسط خانواده ها به مراكز از مشكلات است.
نحوی نژاد افزود: سهمیه خانواده ها به صورت یارانه پرداخت می شود چرا كه 90 درصد از خانواده های دارای معلول در پرداخت هزینه ها ناتوان هستند.
وی افزود: گاهی این مراكز به دلیل تامین نشدن منابع آموزشی و نگهداری مجبور به كاهش كیفیت خدمات یا تعطیلی می شوند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به پرداخت نشدن یارانه دولتی این مراكز در زمان معین، اظهار داشت: تخصیص ندادن به موقع یارانه ازطرف سازمان برنامه و بودجه و خزانه مشكل دیگر مراكز نگهداری است.
نحوی نژاد یادآور شد: یارانه مراكز نگهداری پارسال به دلیل تخصیص ندادن خزانه با سه ماه تاخیر پرداخت شد كه برای حل این مشكل رسانه ها كمك زیادی كردند.
وی افزود: اعتبارات یارانه سه ماه اول امسال نیز به استان ها پرداخت شده و یارانه تیرماه نیز به نیمی از استان ها ارائه شده است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور خاطرنشان كرد: با توجه به شرایط اقتصادی كشور پیش بینی می شود این سازمان در پایان سال برای پرداخت یارانه مراكز نگهداری از معلولان با مشكل مواجه شود اما، به دلیل اهمیت این مراكز تلاش می شودكه دغدغه بخش مذكور رفع شود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور در نشست شورای اداری خمین نیز گفت: 40 هزار نفر از خدمات شبانه روزی مراكز غیر دولتی بهزیستی بهره مند می شوند.
نحوی‌نژاد افزود: 120 هزار معلول، سالمند و بیمار مزمن روانی تحت پوشش خدمات مراكز غیر دولتی بهزیستی قرار دارند كه 15 هزار نفر آنان مجهول الهویه هستند.
وی ادامه داد: مجهول الهویه فقط به این معنا نیست كه فرد شناسنامه ندارد بلكه شماری از آنان هویت دارند اما خانواده ها رهایشان كرده و حضانت به بهزیستی واگذار شده است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور گفت: 100 هزار بیمار روانی مزمن از بهزیستی خدمات می گیرند و 11 هزار و 500 نفر آنان در مراكز شبانه روزی بهزیستی نگهداری می شوند.
نحوی نژاد ادامه داد: به غیر از افرادی كه به صورت شبانه روزی در مراكز غیر دولتی بهزیستی نگهداری می شوند و سایر بیماران از خدمات در مراكز روزانه، مراقبت در منزل، مشاوره‌ای و رفاهی سازمان بهزیستی برخوردار هستند.
وی در ارتباط با طرح مراقبت در منزل افزود: این طرح از سه سال گذشته كلید خورده و افرادی كه توانمندی مراقبت از معلول را در منزل دارند آموزش می ببینند تا یك تا چهار معلول برای مراقبت در منزل به آنان سپرده شود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور گفت: مشاركت خیران در ارائه خدمات مطلوب و احداث مراكز خدماتی به جامعه معلولان ستودنی است و 25 هزار تشكل از خیران در كنار بهزیستی هستند.
نحوی نژاد بر لزوم و اهمیت حمایت و اعتماد مردم برای توسعه خدمات دهی به جامعه هدف تصریح كرد: اگر شكاف بین مردم و مدیران ایجاد شود مشاركت اجتماعی نمود پیدا نمی كند.
وی افزود: راه اندازی موسسه های خیریه در هر شهرستانی برای ارائه خدمات به معلولان كاری ارزشمند است كه بایستی افزایش این موسسه ها در دستور كار قرار گیرد.
استاندار استان تهران نیز در این نشست گفت: مشاركت خیران در بخش های مختلف باعث توسعه و آبادانی كشور می شود.
محمد حسین مقیمی افزود: كمك های خیران در تمام حوزه ها به خصوص سلامت و آموزش نه تنها به افزایش سلامت جامعه می انجامد بلكه موجب خیر و بركت می شود.
وی كه یكی از اعضای هیات امنای موسسه سخای خمین است، اظهاركرد: دولت به تنهایی از عهده همه كارهای عمرانی، بهداشتی و آموزشی بر نمی آید و لازم است خیران با مشاركت خود یاریگر دولت باشند.
استاندار تهران خاطرنشان كرد: دولت بستر لازم را برای فعالیت خیران فراهم كرده است و استانداران و فرمانداران نیز به عنوان نمایندگان عالی دولت راه را برای مشاركت آنان در بخش های مختلف هموار كرده اند.
مقیمی تاكید كرد: در كار خیر باید تسریع شود و بنا بر توصیه های قرآنی خیران در همه حوزه ها و كارهای خیر نباید كندی به خرج دهند.
مدیر كل بهزیستی استان مركزی نیز در این نشست گفت: 2 رویكرد اصلی سازمان بهزیستی علمی، تخصصی و استفاده از خیرجمعی و سازمان های مردم نهاد است.
زهرا امینی ادامه داد:محور فعالیت های این نهاد حمایتی اقدامات پیشگیرانه است و بر غربالگری بینایی، شنوایی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی متمركز است.
مدیركل بهزیستی استان مركزی اظهار داشت: رویكرد بهزیستی در توانبخشی روزانه كردن و ارائه خدمات تخصصی فعالیت ها و حضور معلولان در منزل است.
امینی افزود: گسترش بهره گیری از توان و ظرفیت های سازمان های مردم نهاد، بهزیستی را در انجام امور محوله و خدمات رسانی به جامعه هدف یاری می رساند.
وی اظهار كرد:سازمان های مردم نهاد اقدامات اثرگذاری انجام دادند و می طلبد كه فعالیت های آن ها در این بخش گسترش یابد.
امینی بیان كرد: سازمان های مردم نهاد باید با تعامل و انسجام عمل كرده و با به اشتراك گذاشتن ظرفیت ها و توانایی های خود، فعالیت های بیشتری داشته باشند.
مدیركل بهزیستی استان مركزی گفت: سمن ها می توانند در این زمینه به برنامه ریزی و تعیین راهبردهای جلب مشاركت مردمی بپردازند و كمك بیشتری را به جامعه هدف و مددجویان انجام دهند.
مدیركل بهزیستی استان گفت: مراكز نگهداری سالمندان در استان برای جمعیت سالمند كافی است و سپردن این افراد به مراكز نگهداری رو به كاهش است.
فرماندار خمین نیز در این نشست گفت: خیران در سراسر كشور در حوزه رفاه اجتماعی و تامین سلامت آحاد جامعه و توانبخشی معلولان اقدامات مطلوب انجام داده اند.
احمد طهرانی ادامه داد: خیران نقش موثری را در توسعه شاخص های اجتماعی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان و كمك به توانبخشی معلولان خمین داشته اند كه شایسته تقدیر است.
وی خاطر نشان كرد: بهره برداری از موسسات خیریه با هدف كمك به جامعه معلولان و كاهش آلام خانواده ها با مشاركت خیران به ثمر رسیده و خدمت رسانی به قشر عظیمی از جامعه معلولان در این شهرستان با كمك خیران محقق شده است.
شهرستان خمین از توابع استان مركزی دارای 105 هزار نفر جمعیت است كه هفت هزار نفر زیر پوشش نهاد حمایتی و خدماتی بهزیستی قرار دارند.
خمین دارای 2 هزار و 700 معلول جسمی و حركتی است.
7277/6013/