مهدی قبادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ناشنوایان مورد بی مهری قرار گرفته اند و نسبت به دیگر افراد معلول جامعه، كمتر به آنان توجه می شود درحالی كه با توجه به وضعیت معلولیت نیاز به حمایت بیشتری دارند.
وی اظهار داشت: كم شنوایان و ناشنوایان نیز جز معلولان محسوب می شوند و باید از آنها حمایت شود اما اكنون به این قشر اهمیت لازم داده نمی شود.
قبادی اضافه كرد: برای نمونه وسیله كمك شنوایی سمعك یكی از نیازهای ضروری كم شنوایان است كه قیمت بالایی دارد و نیاز است هزینه های مربوط به آن تامین شود اما تحت پوشش خدمات بیمه نیست.
رئیس كانون ناشنوایان ایران از همه ارگان های دست اندر كار ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت خواست تا بیشتر به ناشنوایان توجه كنند و افزود: بسیاری از برنامه های اجراشده برای افراد دارای معلول، هیچ نفعی برای ناشنوایان نداشته و امید است لایحه حمایت از حقوق افراد معلول نفعی برای ناشنوایان داشته باشد.
قبادی در ادامه افزود: بزرگترین مشكل كانون ناشنوایان ایران، نداشتن بودجه و تنخواه است؛ اگر اعتباری در اختیار كانون قرار گیرد می تواند خدمات رفاهی به ناشنوایان ارائه دهد.
وی همچنین با یادآوری مشكل رابطان ناشنوا برای ترجمان زبان اشاره برای افراد شنوا اظهار داشت: رابطان ناشنوا چون حقوقی دریافت نمی كنند، تمایلی به همكاری با كانون ناشنوایان ایران ندارند.
رابط ناشنوا شخصی است كه می تواند زبان اشاره ویژه ناشنوایان را برای افراد شنوا ترجمه كرده و منظور ناشنوا را به روشنی بیان كند و گفته های افراد شنوا را نیز برای افراد ناشنوا با زبان اشاره نمایش دهد.
براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی كشور، ناشنوایان، 14 درصد جمعیت معلولان كشور را تشكیل می دهند و اكنون 170 هزار ناشنوای شدید یا مطلق تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.
اجتمام**9185*1834** 2023
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳
تهران- ایرنا- رئیس كانون ناشنوایان ایران گفت: سازمان ها سهمیه سه درصدی استخدام معلولان را رعایت نمی كنند و این مساله موجب شده تا بسیاری از ناشنوایان بیكار باشند.