عادل عربی روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: شهرستان همدان با 13 روز بیشترین میزان آلودگی را در سال گذشته به خود اختصاص داد.
وی اضافه كرد: پس از آن شهرستان نهاوند با هفت روز هوای ناسالم برای گروه های حساس، اسدآباد چهار روز و ملایر سه روز در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان گفت: همچنین وضعیت كیفی هوا 80 روز در شهرستان همدان، 85 روز در ملایر، 86 روز در نهاوند، 69 روز در كبودرآهنگ و 89 روز در اسدآباد سالم و پاك بوده است.
عربی اظهار داشت: منشا آلودگی خارج از استان بوده و هوای آلوده از كشور عراق، مرز اردن و سوریه وارد استانهای غربی كشور از جمله همدان شده است.
وی گفت: وضعیت كنونی داخل كشور شامل خشكسالی، تغییر اقلیم، كاهش پوشش گیاهی و رطوبت هوا نیز در بروز پدیده گرد و غبار بی تاثیر نبوده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان معتقد است: احتمال اینكه كانون هایی با منشا داخلی در این استان عامل بروز گرد و غبار باشد نیز وجود دارد.
عربی ادامه داد: برنامه اقتصاد مقاومتی محیط زیست همدان شامل طرح مطالعه كانون های احتمالی گرد و غبار در دستور كار قرار گرفته است كه در این راستا قراردادی با دانشگاه ملایر منعقد شد.
وی افزود: این دانشگاه ملزم به مطالعه استان، شناسایی كانون ها و نقاط احتمالی گرد و غبار و ارائه برنامه برای پیشگیری و كنترل این كانون ها است.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان عنوان كرد: وضعیت كیفی هوای همدان توسط پنج دستگاه پایش آلودگی هوا در شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، كبودرآهنگ و اسدآباد مورد سنجش قرار می گیرد.
عربی اضافه كرد: در حال حاضر تنها یك نمایشگر كیفی هوا در میدان فلسطین شهر همدان نصب شده و وضعیت هوا را در قالب رنگ نمایش می دهد.
شاخص كیفیت هوای سالم برای گروه های حساس 100 میكروگرم بر متر مكعب و برای عموم مردم بیش از 150میكروگرم بر متر مكعب است.
7526/2087
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
همدان- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست همدان گفت: هوای این استان در سه ماهه نخست سال جاری 27 روز در شرایط و وضعیت ناسالم قرار گرفت.