شيراز-ايرنا- ايجاد زيست بوم نوآورانه، استفاده از ايده هاي نخبگان و ورود بخش خصوصي به اين عرصه دروازه ورود به شهر هوشمند است كه در آن هزينه هاي جاري مديريت شهرها كم و عملا موجب شكوفايي خلاقيت شهروندان نيز مي شود.

وجود پارك علم و فناوري فارس با بيش از 200 شركت دانش بنيان مستقر در آن و بنياد ملي نخبگان اين استان عملا موقعيتي ويژه براي هوشمندسازي مديريت شهري كلانشهر شيراز ايجاد كرده است.
بهره گيري از ايده هاي نخبگان باعث دلگرمي و همچنين خارج نشدن آنها از اين استان مي شود و هر جامعه و كشوري كه به حفظ و حتي جذب نوابغ و نخبه هاي علمي فعال در زمينه هاي گوناگون از جمله تكنولوژي مبادرت كند در حقيقت يكي از ضرورت هاي لازم براي هوشمند سازي شهرها را انجام داده است.
داشتن اينترنت پرسرعت و به روز نيز يكي از مهمترين اقدامات لازم براي هوشمندي شهرها بشمار مي رود و صحبت از شهر هوشمند بدون ايجاد زيرساخت هاي اينترنت پرسرعت با پهناي باند بالا غيرممكن خواهد بود.
مسئولان شهري شيراز نيز به دليل وجود جذابيت هاي حاصل از كاهش هزينه هاي جاري مديريت شهري با بهره از فناوري هاي نوين به دنبال ايجاد زيرساخت هاي اوليه اين موضوع و حركت در مسير هوشمندسازي اين كلانشهر هستند كه نشانه هاي آن امضاي تفاهم نامه همكاري بين شهرداري شيراز و بنياد ملي نخبگان اين استان بوده است.
حيدر اسكندرپور شهردار شيراز در نشست امضاي تفاهم نامه همكاري بين شهرداري شيراز و بنياد ملي نخبگان استان فارس اعلام كرد: با توجه به شرايط مالي شهرداري بايد براي كاهش هزينه انجام امور به سمت اداره هوشمند شهر حركت و در اين مسير از ايده هاي نخبگان استفاده كند.
وي ضمن تاكيد بر لزوم مديريت هزينه در مجموعه شهرداري شيراز افزود: با توجه به كاهش درآمدهاي شهرداري و عدم امكان افزايش آن، بايد تلاش شود مجموعه مديريت شهري را با هزينه كمتري اداره كرد و در اين مسير از ايده ها و اختراعات نخبگان بهره گرفته شود.
اسكندرپور همچنين يكشنبه در گفت و گو با ايرنا ديدگاه حاكم برمديريت شهري را ديدگاهي مبتني بر شنيدن و استفاده كردن از ايده هاي نو دانست و افزود:مديران مجموعه شهرداري بر اين باور هستند كه بايد براي خدمات رساني هر چه بهتر به شهروندان از تفكرات جديد استفاده كرد هرچند كه عملياتي شدن ايده هاي نوين نخبگان نيز به مولفه هاي بسياري بستگي دارد.

*** بوروكراسي اداري مانع به ثمر رسيدن ايده هاي نوين
شهردار شيراز با اشاره به مشكلاتي همچون بوروكراسي اداري در مسير به ثمر رسيدن ايده هاي نخبگان گفت:مشكلات نبايد باعث دلسردي و كاهش دلبستگي نخبگان نسبت به شهر و كشورشان شود، بلكه از نخبگان انتظار مي رود ايده هايشان را پيگيري كنند و قطعا جلسات هم انديشي نيز با آنها گسترش و ادامه خواهد يافت.
اسكندرپور متناسب نبودن سطح مدرك تحصيلي با ميزان دانش و مهارت هاي كاركنان و همچنين نبود تفاوت بين دانشگاه هاي تراز اول و ساير دانشگاه ها را از جمله مشكلاتي دانست كه سيستم خدمات رساني و پاسخگويي در مديريت شهري را معيوب كرده است.

**نخبگان سكاندار اداره كشور شوند
رئيس بنياد ملي نخبگان استان فارس نيز به ايرنا گفت: اگر نخبگان سكان اداره كشور را بر عهده بگيرند، شاهد تحول در مديريت كشور خواهيم بود.
حبيب شريف با اشاره به اينكه هم اكنون تعدادي از اختراعات نخبگان كه همسو با اقدامات شهرداري است به مرحله تجاري سازي رسيده گفت: بسياري از نخبگان و مخترعين در صدد حل مشكلات شهر شيراز و هموارسازي مسير ارائه خدمت توسط شهرداري هستند.
وي ضمن برشمردن تعدادي از اقدامات مجمع خيرين نخبه پرور شهر شيراز عنوان كرد: خيرين بايد در زمينه هاي نرم افزاري همانند حمايت مادي و معنوي از نخبگان نيز پيش قدم شوند تا شاهد كارآفريني، توسعه اشتغال و ... در سراسر استان و كشور باشيم.
تعدادي از نخبگان حاضر در اين نشست كه 29 تير برگزار شد، ضمن ارائه ايده ها و اختراعات خود در زمينه هاي مختلف مديريت شهري، مصرف انرژي و ... بر لزوم تشكيل اتاق فكري متشكل از مشاورين جوان براي توليد انديشه هاي نو تاكيد كردند.
9873 /1876