به گزارش ايرنا از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، محمدعلي حسنزاده افزود: اكنون 225 هزار تن كالاي متروكه و 143 هزارتن در بندر امام خميني ( ره) كالاي رسوبي وجود دارد.
وي افزود: 13 انبار و مخزن در بندرامام در اشغال كالاهاي متروكه قرار دارد و با وجود پيگيريهاي سازمان بنادر، تاكنون تعيين تكليفي در اينباره نشده و در مجموع حدود 15 درصد محوطههاي بندر امام خميني ( ره ) در اشغال كالاهاي متروكه و رسوبي است و افزايش تناژ كالاهاي متروكه بين سال گذشته و امسال روند افزايشي دارد.
به گفته وي ، لازم است به منظور جلوگيري از پرداخت دموراژ به كشتي ( خسارت معطلي كشتي ) بتوانيم كالا را سريع از كشتي تخليه و كالايي را كه براي صادرات لازم است به سرعت براي كشتي بارگيري كنيم تا كشتي بتواند به سرعت از بندر خارج شود.
عضو هيات مديره سازمان بنادر و دريانوردي اضافه كرد: اولويت در بنادر كشور حمل يكسره كالا است و براي تحقق حمل يكسره در بنادر كشور نياز است تا در بنادر ، محوطه هاي مناسبي براي نگهداري انواع كالا وجود داشته باشد كه در اكثر بنادر ايران به واسطه وجود محوطه هاي نگهداري كالا، مي توانيم به انواع كالاها خدمات بدهيم.
معاون اموربندري سازمان بنادر و دريانوردي تاكيد كرد: آنچه كه روشن است در بنادر اجازه داريم، حداكثر ضريب اشغال انبار را تا 60 درصد حفظ كنيم و بيشتر از آن مجوز نداريم.
وي گفت: براساس برنامه ريزي، مدت زمان انجام تشريفات بندري وعمليات بندري موقت براي صاحبان كالا بين پنج تا 10 روز است، زمان رسوب كالا در بازه زماني سه ماهه تعيين شده و در اين زمان نيز صاحب كالا، هزينه كالا را به اپراتورها پرداخت مي كند.
عضو هيات مديره سازمان بنادر و دريانوردي همچنين از رسوب 95 هزار TEU كالاي كانتينري و در حدود سه ميليون تن كالاهاي غيركانتينري در بندر شهيدرجايي خبر داد و گفت: حدود 121 هزار كانتينر 20 فوت در مجموع در بنادر داريم و صاحبان كالا انتظار دارند تا بتوانند آنها را ترخيص كنند.
به گزارش ايرنا ، اكنون ظرفيت بنادر ايران در شمال و جنوب به 220 ميليون تن افزايش يافته و ساليانه بيش از 160 ميليون تن كالا از طريق بنادر تجاري تخليه و بارگيري مي شود.
اقتصام**1108 ** 1559
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶
تهران - ايرنا - معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي گفت: اكنون حدود 10 تا 12 درصد محوطه هاي نگهداري كالا در بنادر كشور در اشغال كالاهاي متروكه و رسوبي است.