تهران-ایرنا- انتخابات هیات رییسه فراكسیون زنان مجلس دهم برای سال سوم در حالی روز گذشته برگزار شد كه بیشتر اعضای قبلی آن تغییر كردند و چهره های جدید با رویكرد دیگر جای آنان را گرفتند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در ادوار ده‌گانه مجلس شورای اسلامی ایران، میزان حضور نمایندگان زن در همواره متغیر بوده است در این میان، مجلس دهم با اختصاص 17 كرسی به زنان توانست ركورد بزند.
دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آماری بی‌سابقه ای از حضور زنان در عمر مجلس شورای اسلامی دارد ، در مجلس نهم شاهد حضور 9 نماینده زن، در مجلس هشتم هشت نماینده زن، در مجلس هفتم 13 نماینده زن و در مجلس ششم 13 نماینده زن بودیم.
همچنین در مجلس پنجم 14 نماینده زن، در مجلس چهارم 9 نماینده زن و در مجالس سوم، دوم و اول هر كدام چهار نماینده زن شركت داشتند.
در برخی ادوار، زنان تاثیرگذار بودند و حتی در مجلس ششم به هیات رییسه هم راه یافتند. در مجالس پنجم، ششم و هفتم به ویژه در مجلس ششم به سبب نزدیكی گرایش های سیاسی نمایندگان و طرح مباحث حقوق زنان در جامعه توانستند تا حدی در راستای وضع قوانین مربوط به نیمی از جامعه و نظارت بر اجرای آن موفق شوند.
فراكسیون زنان مجلس دهم در سال 95 به ریاست پروانه سلحشوری نماینده تهران آغاز به كار كرد، وی در دو سال گذشته ریاست این فراكسیون را بر عهده داشت، طرح های تساوی دیه زن و مرد، اختصاص سهمیه برای ورود بانوان به مجلس و تشدید مجازات اسیدپاشی از جمله طرح هایی است كه در فراكسیون زنان مجلس در این دو سال پیگیری شده است.
انتخابات هیات رییسه فراكسیون زنان برای سال سوم روز گذشته در حالی برگزار شد كه اعضای هیات رییسه این فراكسیون به صورت كامل تغییر كردند و افراد جدیدی به هیات رییسه این فراكسیون راه یافتند.
در این انتخابات كه با حضور برخی رسانه‌ها و ناظر هیات رییسه مجلس برگزار شد؛ سكینه الماسی تنها غایب جلسه 17 نفره فراكسیون زنان بود.
پس از رای گیری، اكثریت اعضای هیات رییسه این فراكسیون تغییر كردند و جای خود را به دیگر همكاران خود دادند.
در این رای گیری، فریده اولاد قباد نماینده تهران در سال سوم مجلس دهم به عنوان رییس، معصومه آقاپور نماینده شبستر و سمیه محمودی نماینده شهرضا به عنوان نواب رییس اول و دوم فراكسیون زنان مجلس انتخاب شدند.
حمیده زرآبادی نماینده قزوین نیز سخنگوی این فراكسیون شد و زهرا سعیدی نماینده مباركه و خدیجه ربیعی نماینده بروجن به عنوان دبیران اول و دوم فراكسیون زنان مجلس برای سال سوم برگزیده شدند.

**مطالبات صنفی و سیاسی زنان را پیگیری می كنیم
فریده اولاد قباد نماینده تهران در مجلس و رییس جدید فراكسیون زنان اعلام كرد كه در دوره جدید تلاش می كند علاوه بر پیگیری طرح های قبلی در حوزه زنان طرح های جدیدی را در راستای بهبود وضعیت این قشر تدوین كنند.
وی ادامه داد: 17 عضو فراكسیون زنان پیگیر مطالبات به حق زنانی هستند كه نیمی از جمعیت كشور را تشكیل می‌دهند.
وی گفت: این امید و انتظار را داریم كه بتوانیم در مجلس هم مطالبات صنفی و هم مطالبات سیاسی آنها را پیگیری كنیم. رییس جدید فراكسیون زنان اعلام كرد كه از این پس فراكسیون زنان مجلس به صورت شورایی اداره می شود.

**سلحشوری: تمام تلاش ما پیگیری حقوق مغفول مانده زنان است
پروانه سلحشوری رییس پیشین فراكسیون زنان مجلس نیز گفت: در انتخابات هیات رییسه این فراكسیون برای سال سوم نامزد نشدم تا فرصت حضور برای دیگر همكاران فراهم شود.
نماینده مردم تهران در مجلس با یادآوری این كه در دو دوره مجالس قبلی صدای زنان كمتر شنیده شد، اظهار داشت: از ابتدای حضورم در مجلس به عنوان نماینده و رییس فراكسیون زنان سعی كردم تا صدای زنان و دختران ایرانی باشم و در جهت احقاق حقوقشان تلاش كنم.
سلحشوری كه از ابتدای مجلس دهم و به مدت دو سال ریاست فراكسیون زنان مجلس را بر عهده داشت، گفت: اقدامات خوبی در این دو سال انجام شد و طرح هایی هم در راه صحن علنی مجسل است كه انشاءالله تبدیل به قانون می شود.
وی همچنین خاطرنشان كرد: راه برای احقاق حقوق مغفول مانده زنان در ایران بسیار دشوار است اما در این دو سال نشان دادیم كه می توانیم با جدیت راه رسیدن به مطالبات این قشر از جامعه را هموار ساخت.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم افزود: قطعا با تلاش و پیگیری مضاعف مسوولان و فعالان زن و همراهی زنان و دختران ایرانی، به همه حقوق بحقی كه طی سال ها مغفول مانده خواهیم رسید.

**طرح های تساوی دیه زن و مرد و افزایش سهمیه زنان در مجلس تدوین شده است
سلحشوری به اقدامات فراكسیون زنان مجلس در دو سال گذشته اشاره كرد و گفت: ما در حال آماده كردن طرحی برای تساوی دیه زن و مرد هستیم كه به زودی امضاهای این طرح جمع آوری و به هیات رییسه تقدیم می شود.
وی ادامه داد: برابری دیه زن و مرد یكی از مواردی است كه فراكسیون زنان از ابتدای تشكیل مجلس دهم به دنبال آن بوده است.
وی افزود: تدوین طرح تساوی دیه زن و مرد در اواخر سال 96 در این فراكسیون آغاز و پس از بررسی های كارشناسی آماده شد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح كرد: تمام تلاش ما این است كه رسیدگی به این طرح در مجلس دهم به پایان برسد تا بتوانیم به حل مشكلات زنان كمك بسزایی كنیم.
سلحشوری همچنین از تدوین طرحی برای اختصاص سهمیه ورود نمایندگان زن به مجلس است خبر داد و اظهارداشت: بر اساس طرحی كه هم اكنون در مجلس شورای اسلامی با همكاری مركز پژوهش ها در حال تدوین است، تلاش داریم برای ورود زنان به خانه ملت سهمیه خاصی در نظر بگیریم.
وی یادآور شد: افزایش حداقل سن ازدواج را به طور جدی پیگیری كرده و دنبال تصویب آن در مجلس هستیم.
رییس پیشین فراكسیون زنان مجلس همچنین گفت: ما در به نتیجه رسیدن مواردی در برنامه ششم توسعه دستاوردها و موفقیت های زیادی داشته ایم كه همه آنها به نتیجه رسیده اند.، درباره بحث های نظارتی در مدیریت و حضور زنان در ورزشگاه‌ها هم كه در مراحل نهایی است و به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: طرح های مهم افزایش حداقل سن ازدواج ، تابعیت، خروج زنان از كشوربدون اذن شوهر، 3 طرح مهم فراكسیون زنان در دو سال گذشته هستند كه پیگیری های زیادی در این باره شده است ولی هنوز به صحن نیامده اند و پیگیر به نتیجه رسیدن آنها هستیم

**حسینی: طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در مجلس بررسی می شود
فاطمه حسینی نماینده تهران و عضو فراكسیون زنان مجلس نیز از تدوین طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در مجلس خبر داد و گفت: این طرح به زودی در جلسه علنی مجلس بررسی می شود.
وی اظهارداشت: در این طرح با توجه به خلاء قانونی در این زمینه، تلاش بر آن است كه علاوه بر تعیین حبس های طولانی مدت با درنظر گرفتن میزان آسیب وارده به اندام و نیز در نظر گفتن اهمیت عضو مانند صورت بزه دیده، مجازات تشدید می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: قرار است راهكارهایی در زمینه «تامین هزینه های درمان بزه دیده» از طریق پیش بینی در ردیف «تامین هزینه های درمان بیماران خاص و صعب العلاج» در بودجه سالانه در نظر گرفته شود.
حسینی عنوان كرد: از سوی دیگر در این طرح، جبران خسارت معنوی بزه دیده نیز علاوه بر جبران خسارت مادی، به استناد تبصره ماده 14 قانون آیین دادرسی كیفری پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: ما تلاش داریم با تصویب این طرح مشكلات زیادی از زنان را حل كنیم.

**توجه ویژه به وضعیت زنان در مجلس دهم
فاطمه ذوالقدر دیگر عضو فراكسیون زنان مجلس با تاكید بر اهمیت جایگاه زنان در جامعه گفت: نمایندگان زن در دو سال گذشته مجلس دهم تلاش كردند كه با تصویب لوایح و طرح هایی در حوزه زنان، توجه جامعه را به موضوع زنان و حوزه های مرتبط آنان بیشتر كنند.
وی به نقش فراكسیون زنان در تصویب مواردی در حوزه زنان در مجلس اشاره كرد و افزود: در تصویب برنامه ششم توسعه موضوع زنان و خانواده در اولویت كار این فراكسیون قرار گرفت و در منشور حقوق شهروندی نیز بر این مهم صحه گذارده شد و اعتلای جامعه در گرو توجه به كانون خانواده به عنوان بنیان اصلی لحاظ شد.
وی اضافه كرد: این توجه و تأكید خاص برخاسته از تحولی بود كه در دنیای اطلاعاتی و ارتباطی رخ داده است. تحولی كه با خود فردگرایی و انزواطلبی را به همراه داشت كه آسیب های اجتماعی را پدیدار ساخت.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: وضعیت حال حاضر جامعه گویای ناهمگنی سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها با نیاز نسل حاضر بوده است و باعث شده بین هنجارها و ارزش های رسمی جامعه و مطالبات و خواست جوانان فاصله ای عمیق حادث شود.
وی اضافه كرد: نبود گفتمان بین نسلی و برنامه ریزی مدون و منطبق با نیاز جامعه با بروز اسیب ها سبب بروز ناامنی های در جامعه و خانواده می گردد كه ازیكسو افزایش آسیب های اجتماعی و از سویی دیگر كاهش امنیت اجتماعی را شاهد هستیم كه در این راستا جایگاه زنان در خانواده و جامعه می تواند نقشی موثر و مناسب را ایفا كند.
ذوالقدر یادآور شد: ضروری است در نظام تقسیم كار اجتماعی و شكل گیری سبك جدید زندگی این مهم در فرهنگ سازی خانواده و موضوع اشتغال زنان مدنظر قرار گیرد تا تعارض ها به تعادل تبدیل شود و زنان و مادران جامعه بتواند همچون گذشته نقش انسان سازی خویش و پرورش سرمایه های انسانی را به درستی ایفا كنند و تجربه تاریخی جامعه سنتی ایرانی با توجه به نقش چندگانه ای كه زنان داشته اند نشانگر آن هست كه زنان از عهده این مسئولیت توامان به خوبی برآمده اند.
سیام**9121**1336