محمود سیجانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: كار مطالعاتی اكتشافی و فرآوری دریاچه نمك قم كه علاوه بر این استان دارای حوزه مشترك با استان های اصفهان و سمنان نیز است از سال 76 به قم واگذار، و در نهایت پروانه بهره برداری برای آن در سال 84 به نام شركت دولتی تهیه و تولید مواد معدنی ایران تحت نظر سازمان توسعه و نوسازی منابع ایران صادر شده است.
وی افزود: این سازمان از آن سال طرح استحصال منیزیم و سرمایه گذاری جهت تولید مواد معدنی از شورابه ها را پیگیری كرد تا این كه در سال 92 با كشیده شدن موضوع به وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان مذكور از معدن دریاچه نمك به علت نداشتن قابلیت بهره برداری درخواست سلب صلاحیت كرد و خواست آن را از طریق مزایده واگذار كنند.
وی اضافه كرد: پس از انجام مزایده شركت هلدینگ و سرمایه گذاری كمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان سرمایه گذار و احداث كننده كارخانجات فرآوری مواد استحصال شده این معدن انتخاب شد.
وی افزود: این سرمایه گذار با ادعای این كه تمام مطالعات انجام شده برای دریاچه نمك كه سابقه اولیه آن به سال 1349 باز می گردد، دارای اشكال است، همه نتایج آن را جمع آوری، و با همكاری یك شركت كانادایی استرالیایی و یك شركت ایرانی كار تكمیلی مطالعات اكتشافی دریاچه را آغاز كرد.
سیجانی اضافه كرد: پس از پایان مراحل مطالعاتی این طرح، موضوع مكان سرمایه گذاری و احداث كارخانجات جهت فرآوری مواد و همچنین ایجاد راه دسترسی مطرح خواهد بود.
وی با بیان این كه در حال حاضر تنها راه دسترسی موجود به این دریاچه از طریق شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان است، افزود: با توجه به نزدیك بودن منطقه قمرود از توابع بخش مركزی قم به آزادراه های قم - تهران و قم - گرمسار و همچنین برخورداری آن از معافیت مالیاتی 13ساله با هدف توسعه گردشگری در مناطق محروم، راه دسترسی مستقیم به این دریاچه به طول50 كیلومتر از روستای فرج آباد قمرود ایجاد خواهد شد.
وی در تبیین ویژگی های دریاچه نمك قم افزود: این دریاچه با 2 هزار و 300 كیلومتر وسعت، در حاشیه استان های قم، اصفهان و سمنان واقع شده كه شورابه های آن حاوی كانی های با ارزش از جمله منیزیم، پتاسیم، سدیم و لیتیم است كه منیریم به عنوان یك فلز سبك در صنعت هواپیماسازی و تولید رایانه و همچنین لیتیم در ساخت باطری های لیتیمی كاربرد دارد.
قم دارای 152 معدن اعم از فعال، غیرفعال و در حال تجهیز است كه در این میان 99 معدن فعال، 52 معدن غیرفعال و یك معدن درحال تجهیز است كه عمدتا شامل مواد معدنی غیرفلزی میشود.
7403 / 1175
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
قم - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم از اتمام فاز پیش مطالعه و نخست طرح دریاچه نمك و همچنین بخشی از فاز دوم آن خبر داد و گفت: فازهای دوم و سوم این طرح تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.