به گزارش ايرنا از آتن، رشد گردشگرپذيري براي يونان كه بيش از 8 سال است با بحران مالي شديدي دست و پنجه نرم مي كند، اهميت زيادي دارد و حتي از نگاه كارشناسان اقتصادي در آمد اين صنعت برتر از ارزآوري منابع نفتي براي كشورهاي دارنده اين ذخاير است.
براساس گزارش سازمان جهانگردي و وزارت فرهنگ يونان، اين كشور در در هفت ماه سپري شده از سال 2018 با ميزباني از بيش از 32 ميليون گردشگر خارجي، ركورد جديدي را در اين صنعت ثبت كرد و در حال پيشي گرفتن از رقباي اروپايي خود است.
يونان با حدود 11 ميليون نفر جمعيت تابستان سال گذشته نيز مقصد سفر 25 ميليون گردشگر خارجي بود و امسال هم براساس پيش بيني ها و رزرو اقامت ها برآورد مي شود تابستان امسال بيش از 32 ميليون نفر براي گردشگري به اين كشور سفر كنند كه درآمدهاي ارزي زيادي براي رشد اقتصادي دارد.
براساس گزارش ها حداقل در آمد امسال يونان از صنعت گردشگري فقط در فصل تابستان به حدود 50 الي 60 ميليارد يورو مي رسد.
تحليلگران براين باورند، يونان با بيش از 300 جزيره گرچه منابع نفتي ندارد، اما صنعت گردشگري اين كشور مي تواند با توجه به آثار پرشمار باستاني، طبيعت زيبا و سواحل گسترده، از اين بخش درآمدهاي سرشاري فراتر از فروش نفت چند كشور كسب كند.
براساس گزارش ها بيش ازيك سوم كل درآمد سالانه يونان از صنعت سبز گردشگري تامين مي شود و اگر روند توسعه اي آن ادامه يابد حتي مي تواند به 50 درصد هم برسد.
** علل افزايش سفر گردشگران خارجي به يونان
از جمله دلايل افزايش سفر گردشگران خارجي به يونان را مي توان تلاش و تبليغات در خارج براي معرفي و تشويق سفر به مناطق مختلف اين كشور، ايجاد نمايندگي و دفاتر برون مرزي جلب گردشگر خارجي، جزاير گردشگر پذير، توسعه زيرساخت هاي اين صنعت و ارايه خدمات به گردشگران خارجي برشمرد.
همزمان وجود تنش ها و درگيري ها و همچنين وقايع تروريستي در كشورهاي مختلفي مانند سوريه، عراق، ليبي، يمن، مصر، لبنان و تركيه كه عمدتاً گردشگر پذير بوده اند و همچنين شدت گرفتن تظاهرات ودرگيري هاي خياباني در اسپانيا و ايتاليا رقيبان اروپايي يونان در گردشگري سبب شده شمار بيشتري از گردشگران خارجي به اين كشور سفر كنند كه شمار آنان در مدت سپري شده از سال جاري ميلادي نسبت به سال 2017 حدود هفت ميليون نفرافزايش يافته است.
روزنامه يوناني زبان كاتي مريني نيز با اشاره به تلاش ها براي افزايش گردشگر از خارج نوشت: فقط در ماه اول سال جاري (ژانويه) نسبت به مدت مشابه سال پيش از آن شمار گردشگراني كه به يونان سفر كرده اند 15 درصد بيشتر شده است.
مسئولان و دست اندركاران گردشگري يونان نيز اعلام كرده اند، با وجود اين كه سال گذشته ميلادي براي اين صنعت خوب بود، ولي با توجه به رزروهايي كه تاكنون براي سفر به اين كشور صورت گرفته، امسال بسيار بهتر است و رشد شمار گردشگران نسبت به سال گذشته نيز حداقل 10 درصد پيش بيني مي شود.
** تلاش هاي وزارت فرهنگ و سازمان گردشگري براي جلب گردشگران خارجي
يونان براي جلب گردشگران خارجي در بيشتر كشورها دفاتر ارائه اطلاعات محل هاي باستاني، سواحل و مناظر ديدني، جزاير و زير ساخت هاي مرتبط را راه اندازي كرده و توانسته ضمن بهره گيري از جو ناامن در منطقه خاورميانه و آفريقا، موفقيت هاي زيادي در افزايش ميزباني از گردشگران كسب كند.
در همين حال براي فصل تابستان با هدف جلب نظر گردشگران نيز نرخ 23 درصدي ماليات هاي مستقيم در جزاير گردشگر پذير به 13 درصد كاهش يافته تا هزينه گردشگران كمتر و سفرها هم بيشتر شود.
ساخت فرودگاه، هتل ها و كمپ هاي گردشگري، افزايش پروازها و مراكز تفريحي فراوان، خدمات رساني بيشتر سامانه حمل و نقل عمومي درون شهري و برون شهري زميني، ريلي و دريايي براي سفر به جزايره و شهرها ي مختلف، فعاليت پليس ويژه ارائه خدمات به گردشگران، پايش نرخ ها و و عرضه مستمر اطلاعات به گردشگران نقش موثري در موفقيت هاي اخير صنعت گردشگري يونان داشته است
** تنوع در شاخه هاي گردشگري
گردشگران خارجي بيشتر در فصل تابستان براي استفاده از سواحل زيبا، ديدن آثار باستاني و طبيعت به يونان سفر مي كنند، اما در چند سال اخير براي جلب بيشترگردشگران خارجي با برگزاري همايش هاي بين المللي مختلف از جمله علمي، نمايشگاه هاي هنري، برنامه هاي فرهنگي و مسابقات بين المللي ورزشي براي توسعه هرچه بيشترصنعت گردشگري حتي در فصل زمستان تلاش مي شود.
اين اقدام مسئولان و دست اندركاران صنعت گرشگري يونان باعث مي شود كه افزون بر ايجاد درآمد هنگفت، زمينه شناخت و معرفي هرچه بيشتر پيشينه فرهنگي، علمي و تاريخي اين كشور در جهان فراهم شود.
براساس بررسي ها بيشتر گردشگران خارجي كه يونان را به عنوان مقصد انتخاب مي كنند از اروپا به ويژه آلمان، انگليس، روسيه و همچنين كانادا و كشورهاي آسيايي هستند.
اروپام**462**1516
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
آتن - ايرنا - گردشگري در يونان و شكوفايي آن در چند سال گذشته سبب شده اين بخش بر خلاف ديگر فعاليت هاي اقتصادي آلوده كننده محيط زيستي به يك منبع مهم و پايدار كسب درآمد ارزي و صنعت سبز در اين كشور تاريخي تبديل شود.