تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶

بندرعباس-ایرنا- گرما در برخی شهرها و روستاهای هرمزگان تا مرز 50 درجه و رطوبت هوا به 90 درجه می رسد، در این شرایط مصرف برق در بخش های صنعتی، تجاری، كشاورزی و بیشتر از همه در بخش خانگی افزایش كم سابقه ای یافته است.

به گزارش ایرنا، گرمای بیش از حد در كنار خاموشی های پی در پی در مناطق مختلف هرمزگان، موجب نارضایتی و كلافگی مردم این استان شده است.
با وجود این كه شركت توزیع نیرویبرق هرمزگان، برنامه زمان بندی خاموشی و قطع برق در هر شهر، محله، بخش و روستاها را مشخص كرده است اما عده كمی از شهروندان از این موضوع اطلاع داشته و می گویند اگر به صورت شفاف اعلام زمان قطع برق از سوی رسانه ها و یا تبلیغات محیطی اطلاع رسانی شود، می توانند زندگی خود را به گونه ای تنظیم كنند كه در آن ساعت دستكم در خانه نمانند تا كمتر به علت گرمای هوا كلافه و عصبی شوند.
برخی خانواده ها نیز كه از برنامه زمان بندی مطلع هستند به این موضوع معترض بوده و اعلام می كنند در منزل بیمار دارند و یا این كه هوا به اندازه ای گرم است كه تحمل ماندن در خانه برایشان سخت است و در بیرون از محل زندگی با هوای گرم و دمای بالا حتی نمی توانند گام بردارند.
هفته گذشته مناطق مختلف شهر بندرعباس شاهد خاموشی های پی در پی بود كه نه تنها در زمان پیك و اوج بار یعنی ساعت 13 تا 17 عصر بوده است بلكه برخی از مناطق و محله ها حتی در ساعت صبح و پایانی شب نیز با خاموشی مواجه بودند.
یكی از شهروندان بندرعباس به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به گرمای هوا و استفاده مردم از وسایل سرمایشی، قطع برق طبیعی بوده اما بهتر است به صورت شفاف این موارد را به اطلاع مردم رساند تا برای رهایی از گرما برای خود برنامه ریزی داشته باشند.
«زبیده بهروزی پور» افزود: در این روزهای داغ تابستان و شدت گرما، قطع و وصل پی در پی برق موجب از كار افتادن وسایل سرمایشی و فاسد شدن مواد غذایی می شود.
وی كه برادرش مغازه خواروبار فروشی دارد، می گوید: برادرم از قطعی پی در پی برق گلایه مند است چرا كه موجب آب شدن مواد غذایی منجمد و یخی در یخچال و سردخانه های مغازه و هم چنین فاسد شدن دیگر مواد غذایی شده است.
«عباس غلامی» از دیگر شهروندان بندرعباس نیز گفت: كودكم كه تازه به دنیا آمده به علت ابتلا به بیماری یرقان باید در هوای خنك باشد كه به علت گرما و افزایش میزان زردی این شرایط در خانه برایمان مشكل ساز است.
او كه در دهستان «شمیل» بخش «تخت» بندرعباس زندگی می كند، افزود: مردم شرایط خشكسالی و گرما و نبود آب و خاموشی ها را درك می كنند اما از مسوولان می خواهیم تا برای رفع این مشكلات چاره بیندیشند.
«فرزانه تیزرو» زن خانه دار از دیگر شهروندان هرمزگانی كه در محله چاهستانی ها ساكن است، می گوید: دیروز به یك باره برق منزل قطع شد و به علت این كه از برنامه زمان بندی قطعی اطلاع نداشتیم این اتفاق موجب شد تا یخچال خانه آسیب جدی ببیند و غذاهای درون آن فاسد شود.
وی گفت: اگر شرایط به همین روال پیش رود با توجه به هزینه های سرسام آور وسایل سرمایشی و دیگر لوازم منزل، جبران آن بویژه برای قشر فرودست و متوسط جامعه سخت و درد آور است.
این زن خانه دار می گوید: برای در امان ماندن از شدت گرما در طول روز مجبور به دوش گرفتن پی در پی هستیم كه دود ناشی از آن نیز با توجه به بی آبی در استان به چشم خودمان می رود.
كارشناس پیش بینی اداره كل هواشناسی هرمزگان نیز اعلام كرد كه شرجی و رطوبت نسبی هوا اواخر تیرماه در مناطق ساحلی استان بین 85 تا 90 درصد بوده و در برخی از مناطق به بالای 90 درصد رسید.
«مرضیه سی سی پور» اظهار داشت: دمای هوا نیز با آغاز فصل گرما در مناطق مختلف هرمزگان به بالای 45 درجه سانتیگراد رسید.

**خاموشی های برق در هرمزگان تا نیمه شهریور ادامه دارد
مدیرعامل شركت توزیع برق هرمزگان نیز درباره قطع برق و برنامه خاموشی می گوید: زمان بندی خاموشی های برق تا نیمه شهریور آینده ادامه دارد و این برنامه به صورت سراسری بوده است.
«محمد ذاكری» افزود: شبكه برق به 10 درصد خاموشی نیاز دارد كه به علت شرایط اقلیمی و آب و هوایی هرمزگان پنج درصد آن در استان اجرا و اعمال می شود.
وی بیان كرد: توان تولید برق در استان هرمزگان حداكثر دو هزار و 300 مگاوات بوده و نیاز است سه هزار مگاوات این كسری از شبكه سراسری جبران شود.
مدیرعامل شركت توزیع برق هرمزگان گفت: تنها 10 درصد مشتركان به علت قرار گرفتن در شبكه برق مناطق حساس خاموشی كمتری دارند و هیچ تبعیضی در كار نیست.
ذاكری ادامه داد: با توجه به این موضوع تولید كننده ناچار از اعمال برنامه مدیریت بار شبكه یا همان خاموشی ها است كه در اعمال آن عدالت اقلیمی رعایت شده و بیشترین مدت زمان آن هم 1.5 ساعت است.
مدیرعامل برق هرمزگان افزود: اگر هر مشترك خانگی در ساعت اوج مصرف تنها یك كولر گازی استفاده كند نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود و مراكز حساس مانند بیمارستان ها مشمول این برنامه نمی شوند.

**یك سوم خاموشی های هرمزگان برای مشتركان خانگی است
ذاكری یادآور شد: دو سوم خاموشی ها مربوط به صنایع و شركت های بزرگ است و تنها یك سوم برای مشتركان خانگی اعمال می شود.
وی بیان كرد: پیش بینی می شد با تغییر ساعت كاری اداره های دولتی، 100 مگاوات از میزان مصرف برق كاسته شود كه تنها 50 درصد آن محقق شده است.
این مسوول افزود: برخی اداره های دولتی حتی بعد از ساعت كاری به فعالیت خود ادامه می دهند كه برای جلوگیری از فعالیت های آنان بازرسی ها ادامه دارد و تاكنون 40 بازرسی از اداره های دولتی منجر به قطع برق شده است.
ذاكری اظهار داشت: دو شركت توزیع برق هرمزگان و برق منطقه ای استان دارای مشترك هستند كه ابتدای تیرماه میزان مصرف مشتركان شركت توزیع برق این استان در ساعت اوج مصرف به دو هزار و 77 مگاوات رسید.
مدیرعامل شركت برق هرمزگان گفت: 30 درصد شبكه توزیع برق هرمزگان فرسوده است و سالانه یك درصد بر آن افزوده می شود اما این فرسودگی ها نقش چندانی در مدیریت بار شبكه ندارد.
ذاكری ادامه داد: شرایط اقلیمی و كاهش بارندگی ها باعث شده میزان تولید انرژی توسط نیروگاه های برق آبی كاسته شود و با وجود راه اندازی نیروگاه های جدید توسط وزارت نیرو، پیش بینی سالانه افزایش پنج درصدی تولید محقق نشود.
وی گفت: اگر شبكه از حالت توازن بین تولید و مصرف خارج شود نیروگاه های كشور از مدار خارج می شوند.
این مسوول بیان داشت: اگر دو هزار و 770 میلیارد ریال مطالبه های شركت توزیع هرمزگان از مشتركان دریافت شود اتفاق های خوبی رقم می خورد، یك سوم این مطالبه ها از بخش نظامی، یك سوم از بخش اداری و یك سوم دیگر از بخش خانگی و تجاری است.
مدیرعامل برق هرمزگان یاد آور شد: برنامه مدیریت بار شبكه مقطعی و با توجه به شرایط اضطراری در حال انجام بوده و بهتر است رعایت ضوابط و مقررات مدیریت بهینه انرژی هنگام ساخت و ساز ساختمان (مبحث 19 ساختمان) اجباری شود.

** افزایش چهار درصدی مصرف برق در هرمزگان
معاون بهره برداری شركت توزیع برق هرمزگان نیز گفت: در سه ماه نخست امسال، دو میلیون و 917 هزار كیلووات ساعت برق در استان مصرف شده كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد افزایش یافته است.
«حمیدرضا ساعد پناه»، بیشترین مصرف برق را مربوط به شهرستان بندرعباس دانست و افزود: از حدود 664 هزار مشترك برق در هرمزگان، 82 درصد مشتركان خانگی بوده كه این مشتركان 65 درصد مصرف انرژی برق را به خود اختصاص داده اند.
وی بیان داشت: علت افزایش برق در هرمزگان، افزایش بی سابقه دمای هوا و تعداد بالای مشتركان در استان هرمزگان است.
معاون بهره برداری شركت توزیع برق هرمزگان یادآور شد: با توجه به این كه ساعت اوج مصرف برق بین 13 تا 17 عصر است، شهروندان در این ساعت ها در مصرف برق نهایت صرفه جویی را داشته باشند.
ساعدپناه، شست و شو و كنترل به موقع وسایل سرمایشی و تنظیم آن در دمای 24 درجه، كاهش مصرف برق در ساعت های اوج (13-17) و توجه به برچسب انرژی هنگام خرید لوازم برقی را راهكاری مهم در كاهش مصرف برق عنوان كرد.

**برنامه زمان بندی قطعی برق هرمزگان از طریق رسانه ها اعلام شد
مدیر روابط عمومی شركت توزیع برق هرمزگان گفت: برنامه ریزی خاموشی و قطعی برق استان به وسیله فضای مجازی و رسانه ها به مردم اطلاع رسانی شده و به سبب این كه مردم با شبكه های اجتماعی سر و كار دارند ضرورتی به تبلیغات محیطی در سطح شهر نیست.
حسینی افزود: برنامه خاموشی ها تا نیمه شهریور اعلام شده اما در صورتی كه مشتركان در استفاده از برق صرفه جویی داشته باشند و مصرف كاهش یابد، این برنامه مرداد پایان می یابد.

**30 نیروگاه خورشیدی مددجویان كمیته امداد به شبكه برق وصل شد
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان گفت: از سال گذشته تاكنون، تجهیزات 52 نیروگاه خورشیدی خانگی ویژه مددجویان این استان آماده شده كه تاكنون 30 نیروگاه به شبكه برق وصل شده است.
«عبدالرضا خسروانی» افزود: این تعداد نیروگاه خورشیدی در شهرستان‌ های میناب، رودان، بخش رودخانه، بستك و حاجی‌ آباد راه‌اندازی شده است.
وی بیان داشت: برق تولید شده توسط نیروگاه های خورشیدی به قیمت هر كیلو وات 8 هزار ریال توسط شركت توزیع برق هرمزگان از خانواده ها خریداری و وارد شبكه برق می شود كه این طرح موجب اشتغال زایی و درآمد پایدار مددجویان كمیته امداد می شود.

** مردم و مدیران صرفه جویی برق را جدی بگیرند
فرماندار بندرعباس نیز گفت: مردم، مدیران و اداره های دولتی با توجه به محدودیت های تامین انرژی بویژه برق، صرفه جویی را جدی بگیرند.
«احمد پویافر» اخیرا در نشست شورای اداری شهرستان بندرعباس افزود: كاهش بارندگی و محدودیت های تامین برق در كشور به همراه افزایش میزان مصرف، بر ضرورت صرفه جویی افزوده است.
وی بیان داشت: این مساله سبب شده دولت با تغییر ساعت كاری اداره ها موافقت كند و مسوولان دستگاه های دولتی در شهرستان بندرعباس باید به صرفه جویی مصرف آب و برق توجه داشته باشند.
رییس شورای اداری شهرستان بندرعباس اظهار داشت: بازرسان شركت توزیع برق هرمزگان بر این كار نظارت دارند و با متخلفان برخورد خواهند كرد.
در فصل داغ تابستان كه گرمای هوا به‌ طور بی ‌سابقه‌ ای افزایش یافته و هرمزگانی ها از آن به عنوان «خرما پزان» نام می برند، تنها راهكاری كه می تواند این بحران را كاهش دهد، مدیریت بهینه در مصرف آب و برق است.
7195/7408