تهران- ایرنا- نخستین گواهینامه كیفیت امروز -سه شنبه- در آئینی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به پنج محصول شركت های دانش بنیان اعطا شد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، این آئین در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در راستای اجرایی شدن تفاهمنامه بین این معاونت و سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این آئین، اعطای گواهینامه استاندارد به شركت های دانش بنیان را در راستای بازارسازی محصولات دانش بنیان و اشتغال زایی جوانان بسیار تاثیرگذار خواند.
ستاری گواهینامه‌ها و تاییدیه‌های بین‌المللی را از مهمترین پیش‌نیازهای ورود به بازارهای جهانی و همچنین یكی از ابزارهای مهم در ترغیب مشتریان به افزایش كارایی، ایمنی و كیفیت محصولات دانستَ.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: این در حالی است كه ساختار فضای كسب و كار در كشورمان آشنایی و همخوانی مناسبی با این استانداردهای خاص به دلیل تغییرات مدام این محصولات ندارد.
وی در ادامه با اشاره به شرط و درخواست استاندارد API از سوی برخی از متقاضیان داخلی تجهیزات حوزه نفتی با وجود كلی سرمایه گذاری و زمان صرف شده از سوی این شركت ها گفت: جایی از این فرایند ایراد دارد چرا كه كسب این نوع استاندارد حتی برای شركت های اروپایی زمان بر و مستلزم كلی هزینه و در كل سخت و دشوار است.
ستاری ادامه داد: برای همین ما بحث گواهی انطباق را مطرح كردیم، چرا كه همین مسائل در حوزه های دیگری مانند خودروسازی، صنایع پتروشیمی، فولاد، آی سی تی، بیوتكنولوژی و تجهیزات پزشكی وجود دارد و این بخش ها نیازمند استانداردهای خاصی هستند و با یك سخت گیری مواجه هستند.
'حاكمیت استاندارد می تواند در بازارسازی و اشتغال جوانان بسیار موثر باشد لذا دوسال است كه بحث گواهی انطباق را مطرح كرده ایم؛ همكاری خوبی از سوی استاندارد صورت گرفته است و برای اولین بار این اتفاق در كشور می افتد.'
به گفته معاون علمی رئیس جمهوری، ایده دانش نماد از همان بدو طرح آن مورد استقبال رییس سازمان استاندارد قرار گرفت و به تفاهمنامه ای تبدیل شد كه امروز ما روی آن صحبت می كنیم.
به بیان ستاری، این اتفاق كه شركت هایی توانسته اند اولین گواهینامه دانش نماد و اولین گواهی انطباق را بگیرند گام بزرگی برای بازار شركت های دانش بنیان است، چرا كه انحصارات حداقل در بازار بزرگ داخل كشور در حوزه های مختلف شكسته خواهد شد.
«نیره پیروزبخت» رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این مراسم اعطای گواهینامه استاندارد به محصولات شركت های دانش بنیان را به منظور ساماندهی استاندارد و توسعه بازار محصولات دانش بنیان دانست كه در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و با تصویب شورای عالی استاندارد انجام می شود.
وی با اشاره به قانون جدید سازمان استاندارد كه دیماه 1396 ابلاغ شد، گفت: در این قانون بحث استانداردهای پژوهش محور مطرح شده است. این بدان معنی است كه باید از روش های قبلی خود گذر كنیم و به سمت روش های جدید كه بر مبنای پژوهش استاندارد تعریف شده اند، رو آوریم.
رییس سازمان استاندارد ایران با اشاره به اختلاف بین كشورهای توسعه یافته و كشورهای درحال توسعه در حوزه استاندارد گفت: این اختلاف به شكلی است كه در كشورهای پیشرفته یك نوآوری صورت می گیرد و بعد مرحله تولید انبوه و پس از آن استاندارد محصول تدوین می شود و بعد خیلی از این استانداردها به استاندارد بین المللی تبدیل می شود.
وی افزود: این درحالی است كه در كشورهای توسعه یافته تولید از روی استانداردهای بین المللی صورت می گیرد و تلاش می شود محصولات با كشورهای پیشرفته انطباق داشته باشند.
پیروزبخت اضافه كرد: البته این فاصله در سال های اخیر با حمایت دولت از سازمان ملی استاندارد ایران تا حدودی رفع و روش های نوین پایه گذاری شده است.
وی افزود: یكی از این بحث ها مربوط به تولید محصولات دانش بنیان است یا همان نوآوری است كه در كشورهای پیشرفته برای آن شاخص های استاندارد تعریف می شود.
وی اظهار داشت: ما در سال های اخیر با توجه به اینكه می خواستیم از نگاه سنتی گذر كنیم، روش های جدید از جمله خود اظهاری، گواهی انطباق و همچنین بحث حلال را پیگیری كرده ایم.
محصول Animal Pet مدل ( Xtrim)، دستگاه تست تنفسی اوره مدل Heliguide، منابع تغذیه ای DC قابل برنامه ریزی سه نوع محصولی بودند كه موفق به دریافت گواهینامه كیفیت (KB-COC ) شدند.
همچنین دستگاه تست رله (تست جامع رله های حفاظتی از نوع AMT۱۰۵)، دستگاه اسپاترینگ رومیزی تك كاتده و دستگاه اسپاترینگ رومیزی سه كاتده از جمله محصولات شركت های دانش بنیانی بودند كه موفق به اخذ گواهینامه كیفیت (KB-COP ) شدند.
علمی**1836**2038*2017