به گزارش ایرنا، « مجید روستا » روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس اولویت های تعیین شده امور اجرایی طرح بازآفرینی اكنون در 472 شهر آغاز شده و میزان اعتبارات مورد نیاز آن نیز مشخص شده است.
وی اضافه كرد: شركت بازافرینی شهری ، اكنون در اجرای این طرح ملی مطالعات مورد نیاز 435 شهر مصوب را انجام داده و در مجموع محدوده 2 هزار و 700 محله فرسوده در 543 شهر تعیین شده و طبق برنامه ششم توسعه ( 1400- 1396 ) دولت باید احیای بافت های فرسوده 270 محله را آغاز كند.
روستا با بیان اینكه امروز در 140 هزار هكتار بافت فرسوده شهری 19 میلیون نفر زندگی حداقلی دارند، گفت: پس از این كه برنامه ملی بازآفرینی شهری «امید» 19 بهمن سال 96 به دستور روحانی رئیس جمهوری در وزارت راه وشهرسازی كلید خورد، مقرر شد تا تمام دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی از جمله وزارتخانه های كشور، راه وشهرسازی، ورزش، تعاون، بهداشت، شهرداری ها، اوقاف، قوه قضاییه، سازمان های مردم نهاد و نهادهای توسعه گر در احیای بازافرینی شهری مشاركت كنند.
عضوهیات مدیره شركت بازآفرینی شهری یادآور شد: برخی از مدیران شهرداری ها در چارچوب احیای بافت های فرسوده شهری تصور داشتند كه در این طرح انبوه سازی در دستور كار دولت است، اما نادرست بود، و در طرح بازآفرینی شهری هیچگاه انبوه سازی مطرح نبوده، بلكه بدون دخالت دولت واحدهای مسكونی در این بافت ها توسط خود مالكان و توسعه گران ساخته می شود و اكنون در محله سیروس تهران ساخت 98 واحد مسكونی با احیای این محله آغاز شده است.
وی افزود: احیای بافت های فرسوده شهری هزینه نگهداری شهرها را 30 درصد كاهش می دهد و هرچه محلات بیشتری در شهرها احیا شوند، هزینه شهرداری ها كاهش پیدا می كند، زیرا با مقاوم سازی خانه های فرسوده معابر و زیرساخت ها نیز در محلات نوسازی می شوند.
روستا گفت: اكنون در مجموع ساخت 40 هزار واحد مسكونی در دستور كار قرار گرفته و امروز ( دوم مرداد ماه ) نوسازی 12 هزار واحد دیگر در شهر مشهد آغاز می شود كه مجموع آن به 52 هزار واحد مسكونی افزایش پیدا می كند.
به گفته وی، اكنون از 40 هزار واحد مسكونی در دست ساخت محلات هدف، 16 هزار واحد مسكونی توسط بنیاد مسكن، سازمان ملی زمین و مسكن و وزارت راه و شهرسازی آغاز شده و 24 هزار واحد آن توسط مردم توسعه گران در حال تكمیل است.
عضو هیات مدیره شركت بازآفرینی شهری در پایان مقاوم سازی، نوسازی خدمات زیر و روبناها، توسعه معابر و خدمات شهری، ارتقا كیفیت زندگی، رفع فقر و نابرابری اجتماعی را از مهم ترین اهداف احیای بافت های فرسوده شهری اعلام كرد.
به گزارش ایرنا، چهل و ششمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به بررسی نقش آموزش و پرورش در اصلاح بافت های ناكارآمد و پیشنهادهای وزیر راه و شهرسازی در این زمینه اختصاص داشت.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی پیرامون تامین مالی خرد و بانكپذیری در محدودههای هدف بازآفرینی شهری اعلام كرد: چنانچه بانك مركزی بپذیرد بدون افزایش قرضالحسنه، هزینه اجرای طرح در سراسر كشور كه 62 میلیارد تومان برآورد شده، تامین كند، بانك مسكن در این مسیر پیشتاز شود و این مساله در شورای عالی پول و اعتبار مورد بررسی قرار گیرد.
اقتصام**1108 ** 1559
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
تهران - ایرنا - عضو هیات مدیره شركت بازآفرینی شهری گفت: براساس طرح بازآفرینی شهری سال گذشته دولت در 88 شهر و 175 محله 2 هزار و 906 میلیارد ریال برای تامین خدمات رو و زیر بنایی این محلات هزینه كرد.