پراناب كومار داس كه دبیر ویژه دولت هند و مقام ارشد اداره درآمدها در وزارت اقتصاد هند است این سخن را روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در حاشیه دوازدهمین نشست بین المللی مناطق ویژه اقتصادی كه به میزبانی اتحادیه اتاق های بازرگانی هند موسوم به 'آسوچم' برگزار شد ایراد كرد.
وی تاكید كرد كه هند دارای منافع گسترده ای در توسعه بندر چابهار می باشد به همین دلیل از سال های گذشته متعهد به مشاركت در این طرح شده است.
این مقام هندی افزود: برای توسعه بندر چابهار شركت های ایرانی و هندی می توانند با یكدیگر همكاری كنند بنابراین در وهله اول باید منافع مشترك در این بندر مشخص و از آنها استفاده شود.
وی گفت هند كاملا از توسعه بندر چابهار حمایت می كند.
این مقام هندی در خصوص احیای تحریم های آمریكا علیه ایران و فشار واشنگتن بر دهلی نو برای قطع همكاری اقتصادی با ایران گفت: دولت هند از همان آغاز در خصوص تحریم های آمریكا و تحریم های سازمان ملل موضع خود را مشخص كرده است.
وی گفت تحریم های آمریكا به معنای تحریمی كه از سوی سازمان ملل وضع شود نیست بنابراین سیاست های دولت هند در این خصوص كاملا مشخص است.
«سوشما سواراج» وزیر امورخارجه هند پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا برای خروج از برجام تاكید كرد كه دهلی نو از تحریمهای یكجانبه هیچ كشوری علیه ایران تبعیت نمیكند.
وی گفت كشورش تنها تابع تحریمهای سازمان ملل متحد است.
دهلی نو هماكنون روابط اقتصادی و تجاری گستردهای با ایران دارد كه از جمله آن ها می توان به طرح توسعه بندر چابهار اشاره كرد.
رسانههای بینالمللی در ماههای گذشته از گامهای دولت هند برای تسهیل سرمایهگذاری در ایران خبر داده بودند.
هم اكنون برخی بانك های هندی از جمله «یو سی او» هم در حال كار روی مكانیسمی بر مبنای یورو برای معاملات با ایران هستند.
'نیتین گادكاری' وزیر حمل و نقل، بزرگراه ها وكشتیرانی هند پروژه چابهار را مهمترین طرح اقتصادی در دست اجرای این كشور با ایران توصیف كرده است.
وی بهمن ماه سال گذشته در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: از نظر لجستیكی پروژه چابهار بسیار مهم است و می تواند برای ایران و هند یك طرح برد-برد در نظر گرفته شود. هند از این پروژه حمایت می كند و آن را تكمیل خواهد كرد.
وی افزود: من معتقدم كه پروژه بندر چابهار هم برای سرمایه گذاری و هم برای تجارت برای فعالان اقتصادی هر دو كشور بسیار مفید است.
گادكاری تاكید كرد كه دولت هند به گسترش روابط با ایران بسیار علاقه مند است و تلاش می كند سرمایه گذاران هند را برای ورود به ایران به ویژه برای سرمایه گذاری در بندر چابهار تشویق كند.
وی اخیرا نیز ابراز امیدواری كرد كه دهلی نو بتواند به رغم همه فشارهای آمریكا، بندر چابهار را تا ابتدای سال آینده میلادی عملیاتی كند.
موافقتنامه راهبردی تاسیس این بندر بینالمللی در خرداد ماه 1395 و پس از اجرای برجام به امضای سران ایران، هند و افغانستان رسید. چابهار به عنوان منطقه راهبردی و با موقعیت عالی جغرافیایی از ظرفیت های سرمایه گذاری، تجاری، اقتصادی، ترانزیتی، گردشگری و صنعتی بالایی برخوردار است.
این بندر پس از بهره برداری، قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه های ترمینال كانتینری را برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت ونیم میلیون تن با آماده شدن پسكرانه آن تا 15 میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد.
بندر چابهار با برخورداری از مزایا و ظرفیت های بالقوه در مسیر توسعه ترانزیتی قرار دارد و این بندر اقیانوسی به عنوان پل دسترسی به كشورهای آسیای میانه و مستقل مشترك المنافع مورد توجه ترانزیتی و ترانشیپی كشورهای منطقه قرار دارد.
توافقنامه چابهار یكی از نمودهای عینی فصل جدید روابط ایران و هند بر محور توسعه است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاكستان را برای هند فراهم كند.
آساق**267**1424**1337
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۳
دهلی نو - ایرنا - یك مقام رسمی وزارت اقتصاد هند با تاكید بر اهمیت ادامه همكاری تهران و دهلی نو در زمینه تجارت و ارتباطات تاكید كرد: مشاركت در طرح توسعه بندر چابهار دارای اهمیت زیادی برای اقتصاد هند است.