پكن- ايرنا- ايران و چين به عنوان دو شريك تجاري قديمي اكنون به دنبال راه هاي تازه اي براي توسعه و شتاب در روابط اقتصادي هستند و به همين دليل در كنار حمل و نقل دريايي و هوايي، در تلاش براي گسترش حمل و نقل ريلي مي باشند.

به گزارش ايرنا، ترانزيت كالا از طريق حمل ونقل ريلي ميان چين و ايران اگرچه سابقه دو ساله دارد اما در سال جاري اين امر شدت گرفته است به طوري كه در كمتر از سه ماه گذشته، دومين قطار چيني راهي ايران شد.
در تازه ترين مورد يك قطار حامل بار اوايل اين هفته از چين راهي تهران شد اقدامي كه برغم خروج آمريكا از برجام و تلاش هاي واشنگتن براي تحريم نفتي ايران، بيانگر توسعه روابط اقتصادي پكن و تهران است.
اين قطار اوايل هفته جاري از ايستگاه قطار 'چانگشا' در استان 'خونن' در مركز چين سفرش به ايران را آغاز كرد و پيش بيني ميشود تا دو هفته ديگر به تهران برسد.
مسير ريلي چانگشا - تهران يكي از كليدي ترين و موثرترين مسيرها براي تردد قطارهاي باربري بين چين و اروپا و در مسير خطوط ريلي اين كشورها قرار دارد.
اين قطار شامل 50 كانتينر بار از اين استان به سمت ايران در حركت است و اقلامي شامل منسوجات، پوشاك و كفش، لامپ و چراغ را شامل مي شود زمان سفر اين قطار باري 16 روز به طول مي انجامد كه به مراتب از حمل بار با كشتي به ايران كه دستكم 35 روز زمان مي برد، سريعتر است.
حركت ترن هاي باربري چين به مقصد آسيا از جمله جمهوري اسلامي ايران، يكي از تدابير اين كشور براي پيشبرد همكاري هاي اقتصادي طرفين و تلاشي در راستاي اجراي برنامه راه ابريشم نوين است كه به گفته چين يكي از اصلي ترين گذرگاه هاي آن ايران است.
ديپلماسي حركت قطارهاي باربري از چين كه هر روز بر شمار آنها افزوده مي شود از جمله راهكارهايي است كه مي تواند باعث رشد تبادلات تجاري ايران و چين به عنوان دو شريك بزرگ تجاري در يك دهه گذشته شود.
حجم مبادلات تجاري دو كشور ايران و چين در سال 2017 حدود 37 ميليارد و 300 ميليون دلار بود كه به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.
حجم روابط اقتصادي دو كشور در 4 ماهه نخست سال 2018 هم 13.2 ميليارد دلار است كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 9.3 درصد افزايش يافته است.
آمارها نشان مي دهد ايران در سال 2017 روزانه حدود 630 هزار بشكه نفت به چين صادر كرده است در چهار ماهه اول 2018 نيز تقريبا سطح فروش نفت در همان سطح باقي مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
ارديبهشت ماه امسال نيز يك قطار باربري از مغولستان چين، حركت خود را به سمت تهران آغاز كرد و آنطور كه مقامات چيني گفتند در مدت 15 روز وارد پايتخت ايران شد.
قطار باربري چين كه حامل يكهزار و 150 تن دانه و بذر گل آفتابگردان بود از ايستگاه 'بايانور' در منطقه مغولستان داخلي چين به سمت ايران حركت كرد و اين مسير يكي از تازه ترين مسيرهاي انتقال كالا و تجارت بين دو كشور است.
حركت اين قطارها نشان مي دهد كه چين قصد دارد به رغم تحولاتي كه اخيرا در خصوص توافق هسته اي از جمله نقض برجام از سوي آمريكا به وجود آمده است به مناسبات تجاري گسترده خود با ايران ادامه دهد.
با وجود برخي فشارهاي آمريكا، اقدام چين در اعزام اين قطار باربري به سمت ايران نشان مي دهد كه راهبردهاي پكن به هيچ وجه با واشنگتن همسو نيست.
همزمان 'گينگ شوانگ' سخنگوي وزارت خارجه چين به ايرنا گفت: هر تحولي كه رخ دهد چين به مناسبات عادي و معمول تجاري با ايران ادامه خواهد داد.
وي افزود: همكاري هاي چين با تهران در عرصه اقتصاد و تجارت بسيار شفاف است و هيچ معاهده بين المللي را نقض نمي كند و ادامه خواهد يافت.
سخنگوي وزارت خارجه چين گفت: كشورهاي ديگر نمي توانند به بهانه مسايل و قوانين داخلي خود به صورت يكجانبه به كشورهاي ديگر فشار آورده و خواست خود را بر آنها تحميل كنند.
آساق**231**1904**1663**