سید پویا شهشهانی روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: توسعه، بهسازی و احداث كارخانه های كمپوست گیلان، بهسازی محل های دفن، كمك به طرح تفكیك از مبدا و تادیه بخشی از پیش پرداخت نیروگاه زباله سوز رشت از محل كمك های دولت بوده است.
وی درباره وضعیت مدیریت پسماند گیلان اظهار داشت: روزانه بیش از ۲ هزار تن پسماند جامد شهری در گیلان تولید می شود كه با حضور گردشگران افزایش می یابد و استان با بحران و چالش جدی مواجه شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری های تابعه گیلان بیان داشت: در سه واحد تاسیسات پردازش مكانیكی و بیولوژیكی یا ( كارخانه كمپوست) در رشت، انزلی و رودسر بیش از ۵۰۰ تن پسماند مدیریت می شوند كه هر یك نقاط قوت و ضعفی دارند كه البته به دنبال حل مشكلات آنها هستیم.
وی با بیان این كه در تالش و لنگرود هم ۲ واحد تاسیسات هریك به ظرفیت ۲۵۰ تن در روز فعال است، گفت: كارخانه ۳۰۰ تنی رشت با ۲ خط پردازش و ۲ سوله تخمیر با مساحت حدود ۱۲ هزار مترمربع توسط شهرداری رشت در دست احداث است كه منجر به افزایش ظرفیت تا ۵۰۰ تن خواهد شد.
به گفته شهشهانی، درباره تصفیه شیرابه كارخلنه كود آلی رشت نیز فرایندها بازنگری شده و در مرحله تحویل موقت بارگذاری شیرابه است، در موضوع كنترل بو نیز آزمونه هایی زده شده كه امیدواریم خروجی مطالعات منجر به انتخاب روش مطلوب برای كنترل بوی نامطبوع ناشی از فعالیت كارخانه شود.
وی ادامه داد: در بندرانزلی توسعه محل دفن ریجكت برنامه ریزی شده، تصفیه خانه شیرابه آن نیز در دست احداث است البته در رودسر با مشكلاتی مواجه هستیم كه قابل پیش بینی بود و تذكرات لازم در این رابطه داده شده اما حل برخی از مسائل از لحاظ فنی و اجتماعی، پیچیدگی هایی دارد كه در چند ماه گذشته جلسه هایی با حضور مسئولان برگزار شده و امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
شهشهانی درباره پهنه بندی مدیریت پسماند اظهار داشت: استان گیلان به هفت پهنه مدیریت پسماند تقسیم بندی شده كه در آن، شش واحد تاسیسات پردازش و سه واحد نیروگاه زباله سوز پیش بینی شده كه با احداث آنها مدیریت پسماندهای استان با شرایط مطلوبی امكان پذیر خواهد شد البته علاوه بر این یك واحد پردازش در منطقه رودبار پیش بینی شده و علاوه بر نیروگاه زباله ۶۰۰ تنی رشت، ۲ نیروگاه در شرق و غرب استان پیش بینی شده است.
وی درباره وضعیت نیروگاه زباله سوز رشت گفت: زمان زیادی در این زمینه از دست رفته كه بخشی از آن مربوط به اخذ مجوزهای لازم به طور مثال ارزیابی اثرات زیست محیطی پروژه به عنوان یك الزام قانونی در ۱۵ شهریور سال ۹۶ مصوب و ابلاغ شده و بخش دیگر منابع مالی آن بوده است. البته تاكنون ۱۰ میلیارد و نهصد میلیون تومان نقد و ۱۷ میلیارد و سیصد میلیون تومان اسناد خزانه اسلامی از سوی دولت كارسازی شده است .
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری های تابعه گیلان درباره حل این مشكل تصریح كرد: طبق قانون مدیریت پسماندها در محدوده شهرها بر عهده شهرداری هاست و به جرات می توان اذعان كرد رفت و روب شهرها و دفع اصولی و مهندسی بهداشتی آن مهمترین كار شهرداری هاست.
وی با بیان اینكه اعضای شوراهای اسلامی ناظر بر حسن اجرای وظایف شهرداری هستند، اظهار داشت: البته میراث تلخی كه طی ده ها سال در خصوص مدیریت پسماند برای استان به یادگار گذاشته شده، به تنهایی توسط شهردارها قابل مدیریت نیست.
به گفته شهشهانی، با تغییرات زیاد در مدیریت شهری، با چالش هایی مواجه بوده ایم اما هرجا شهرداری دارای طرح و برنامه و علاوه بر آن معتقد به پذیرش و حل مسئله باشد، كمك های دولتی امكان پذیر است ولی نباید انتظار داشت بار مدیریت شهری و در بطن آن مدیریت پسماندها، بر عهده حاكمیت باشد.
وی با بیان اینكه با هدایت و مدیریت استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و مدیركل دفتر امور شهری و شوراها در حال حاضر نقشه راه مشخصی تدوین شده، افزود: مطابق دستورهای صادره در كارگروه پسماند استان برای فعالیت های مثبت و سازنده مشوق های لازم و حمایت های همه جانبه در نظر گرفته می شود اما در شرایط عدم همراهی و فعالیت ناكارآمد، دستگاه های ناظر برای مدیریت پسماند ورود بدون اغماض خواهند داشت همانگونه كه در زمان حاضر پرونده هایی برای متخلفان تشكیل شده است.
وی افزود: شهرداری ها می بایست سیاست های ابلاغی كاهش تولید و تفكیك از مبدا و دفع بهداشتی پسماندها را در شهرها و تاسیسات مشترك دفع و پردازش در دستور كار خود قرار دهند.
روزانه بیش از 2 هزار تن پسماند جامد شهری در گیلان تولید می شود كه حدود 500 تن از آن با حضور گردشگران افزایش می یابد.
همچنین افزون بر سه دهه است كه جنگل های سراوان رشت محلی برای تخلیه زباله های این كلانشهر و برخی از شهرهای اطراف شده است. در زمان حاضر، حجم زیادی از زباله در منطقه سراوان در 17 كیلومتری رشت مدفون شده؛ روزانه نیز 650 تا 750 تن زباله از كلانشهر رشت و 300 تا 400 تن زباله از برخی شهرهای اطراف گیلان برای دفن به این محل انتقال داده و هر روز بر حجم زباله افزوده می شود.
7286 / 2007
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۳
رشت - ایرنا - مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری های تابعه گیلان با بیان اینكه دولت حفاظت پایدار از محیط زیست و مدیریت پسماندها را در دستور كار دارد، گفت: طی ۲ سال گذشته، حدود ۵۱ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های مختلف مدیریت پسماند استان تخصیص یافته است.