به گزارش ایرنا، اغلب روستاهای بخش مركزی مهریز به دلیل آب و هوای مناسب خصوصا دهستان های تنگچنار ، سرو و ارنان و خورمیزات به خصوص منطقه میانكوه میزبان خیل عظیم مسافران از مركز استان یزد و مناطق همجوار است كه برای گذراندن اوقات فراغت و استفاده از مناطق ییلاقی به آن مراجعه می كنند.
دهستان میانكوه با روستاهای زیبا خصوصا منشاد ، گل افشان ، دره ، گهور ، هنزا ، بنادك سادات ، ثانی آباد و ابراهیم آباد به دلیل قرار گرفتن در دره سرسبز، وجود باغ ها و درختان فراوان در طول سال و بویژه تابستان میزبان مردم یزد و پیرامون آن است.
مسافر پذیر بودن روستاهای مهریز و عرض كم جاده منتهی به میانكوه موجب بروز برخی حوادث رانندگی می شود كه به خاطر تامین آسایش مردم باید نسبت به ایمن سازی آنها اقدام های مناسب انجام شود.
در سال های اخیر به دلیل حضور انبوه مسافران بعد از مهریز به طرف میانكوه نسبت به تعریض جاده از 6 به 9 متر اقدام شد ولی پاسخگو نیست و یكی از خواسته های مردم و مسافران 2 طرفه كردن مسیر است .
جمعی از مسافران و مردم مهریز در گفت و گو با گزارشگر ایرنا با قدردانی از فعالیتهای به عمل آمده ، از مسئولان راه و شهرسازی و بخشداری مهریز ، پیگیری برای رفع معضل ، تعریض و توسعه و ایمن سازی جاده پرتردد میانكوه و كنج كوه را خواستار شدند.
به اعتقاد آنها 2 طرفه كردن مسیر و ایمن سازی آن نقش مهمی در پیشگیری از تصادف، حوادث رانندگی، تامین رفاه و آسایش مردم و مسافران دارد و باید با همت مسئولان اقدام شود.
حسین رضایی شهروند یزدی كه روزهای تعطیل را همراه اعضای خانواده در روستای منشاد سپری می كند، می گوید: تردد وسایل نقلیه و تردد خصوصا فصل تابستان و روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته موجب بروز تصادف در این مسیر می شود.
وی ادامه داد: در طول مسیر نقاط حادثه خیز زیادی وجود دارد و عرض جاده در ورودی منشاد و بنادك سادات نسبت به جاهای دیگر كم است و همین امر جان مردم و مسافران را تهدید می كند و تاكنون تعدادی از شهروندان بر اثر تصادف به رحمت ایزدی پیوسه اند.
حسینعلی دهقان متولد روستای ییلاقی گل افشان «مهریزد» و ساكن فعلی یزد كه روزهای تعطیل در این منطقه حضور می یابد، از وضعیت مسیر میانكوه و این روستا انتقاد كرد و از مسئولان پیگیری برای حل مشكل جاده را خواستار شد.
وی ادامه داد: عرض جاده میانكوه و كنج كوه به رغم تردد زیاد مسافران خیلی كم است و همن امر موجب برور حوادث ناگوار رانندگی و خسارت جانی و مالی می شود كه باید فكر اساسی برای رفع مشكل آن انجام شود.
رئیس پلیس راه استان یزد می گوید: میانكوه و كنج كوه از مناطق ییلاقی مهریز است مسییر آن از جاده های پرخطر استان است و همواره شاهد بروز تصادف در آن هستیم.
سرهنگ مسعود قانعی بدون اشاره به آمار تصادف افزود: رفت و آمد مسافران در طول هفته خصوصا روزهای پنجشنبه و جمعه در مسیر یادشده بسیار زیاد است و به خاطر عرضه كم مسیر، جان مردم را تهدید می كند.
وی اظهار داشت: برای حل مشكل قطعا باید جاده های روستایی توسط مسئولان به جاده های فرعی و اصلی تبدیل شود و با اختصاص بودجه مورد نیاز نسبت به تعریض و ساماندهی مسیر اقدام تا از خطرهای احتمالی جلوگیری شود.
بخشدار مركزی مهریز هم با تایید صحبت های رئیس پلیس راه یزد ،مردم و مسافران گفت: در سال های اخیر با همكاری دهیاران و شورای روستاهای بخش مركز به خصوص در میانكوه با همراهی اداره راه و شهرسازی نسبت به تعریض بخشی از مسیر منتهی به منشاد ، دره ، گل افشان و گهور اقدام شد.
مهدی دهقانیزاده افزود: هر هفته حدود 10 هزار نفر از یزد و برخی شهرها و مناطق مجاور برای استفاده از طبیعت روستاهای ییلاقی میانكوه به مهریز سفر می كنند كه عرض كم جاده و وضعیت مسیر روستاها برای تردد مسافران مشكل ایجاد كرده است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع از مسئولان برای پیگیری حل مشكل و تخصیص بودجه برای تعریض جاده میانكوه ، كنج كوه و روستاهای تابعه بخش مركزی همكاری را خواستار شد.
وی تصریح كرد: برای ساماندهی جاده های روستایی شامل تعریض ، بهسازی ، ساخت ابنیه فنی و نصب علام به افزون بر 50 میلیارد ریال اعتبار نیاز است كه امیدواریم با حمایت و همراهی مسئولان اقدام مناسب به عمل آید.
به گفته رئیس اداره راه و شهرسازی مهریز سال های اخیر عرض جاده میانكوه از 6 متر با پیگیری و همراهی مردم و مسئولان به 9 متر افزایش یافت و هم اكنون یك طرفه است.
عباس زارع زاده بدون اشاره به بودجه مورد نیاز افزود: جاده مهریز به روستاهای ییلاقی و میانكوه پر تردد است و قطعا در صورت اختصاص بودجه می توان با تعریض نسبت به 2 طرفه كردن آن اقدام كرد.
وی با اشاره به اینكه هنوز برای این امر اقدامی نشد، تصریح كرد: این اداره بر اساس مقررات وظایف خود را در خدمت به مردم و مسافران انجام می دهد و بدون شك باید مسئولان و مردم هم كمك و همراهی كنند.
دهستان میانكوه كه در منطقه به پیشكوه معروف است یكی از مناطق ییلاقی مهریز محسوب می شود كه 40 روستا با جمعیتی افزون بر پنج هزار نفر دارد و در 20 كیلومتری مركز شهر مهریز قرار دارد.
مهریز 50 هزار نفر جمعت دارد كه 65 درصد در شهر و بقیه در پنج دهستان میانكوه ، بهادران ، خورمیزات ، تنگچنار و ارنان زندگی می كنند.
مركز این شهرستان در 30 كیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7536/ 2047/
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳
یزد - ایرنا - جاده های روستایی و مناطق ییلاقی شهرستان مهریز به ویژه مسیر دهستان میانكوه و « كنج كوه» به دلیل تردد و رفت و آمد زیاد مسافران در طول سال به ویژه تابستان بسیار خطر آفرین است و برای تامین آسایش و پیشگیری از حوادث رانندگی به ایمن سازی اساسی نیاز دارد.