به گزارش ایرنا، تشكل 'خانه احزاب' از سال 79 فعالیت خود را به عنوان نهادی متشكل از نمایندگان احزاب دارای پروانه و مجوز فعالیت آغاز كرد.
در اساسنامه، خانه احزاب به عنوان یك نهادي مدني، غیردولتي، داراي شخصیت حقوقي مستقل، متشكل از نمایندگان احزاب و گروه هاي سیاسي پروانه دار معرفی شده است.
فعالت خانه احزاب در دولت های نهم و دهم به واسطه موجود موانعی تعطیل شد؛ اما در جریان انتخابات سال 92 و پس از آن، شمار زیادی از فعالان سیاسی دارای شناسنامه حزبی بر ضرورت احیای 'خانه احزاب' تاكید كردند.
در هر حال پس از كش و قوس های فراوان، كمیته اجرایی احیای خانه احزاب كشور در سال 92 تشكیل شد و در شهریور سال 95 ساختمان جدید خانه احزاب گشایش یافت.
همچنین 30 آذر همان سال پروانه فعالیت خانه احزاب ایران صادر شد و خانه احزاب ایران فعالیت رسمی خود را دوباره آغاز كرد و پس از آن راه اندازی دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استان ها در دستور كار قرار گرفت.
**حزب موتلفه: خانه احزاب پیگیر مطالبات مردمی باشد
دبیر حزب موتلفه اسلامی در همدان در گفت و گویی با ایرنا بیان كرد: راه اندازی خانه احزاب با وجود تجربه ناموفق آن اما زمینه خوبی برای پیگیری مسائل و مشكلات است.
محمود الفت افزود: نمایندگان احزاب و تشكل های سیاسی با حضور در خانه احزاب به همفكری و تضارب آرا در باره خدماتی كه دولت می تواند برای بهبود وضعیت مردم ارائه كند، می پردازند.
وی اضافه كرد: خانه احزاب همچنین می تواند در انعكاس درخواست ها، مطالبات و نیازهای مردمی به مسئولان پیشگام شود.
دبیر حزب موتلفه اسلامی همدان اظهار داشت: خانه احزاب همچنین بستری برای گرفتن حق و حقوق تشكل های سیاسی است اما این امر نباید آنها را از پرداختن به مطالبات مردمی غافل كند.
الفت ادامه داد: نمایندگان احزاب در این تشكل می توانند به دولت در پیشبرد كارها مشاوره بدهند و حامی و كمك حال دولت باشند.
وی با بیان اینكه خانه احزاب باید طبق اساسنامه عمل كند، گفت: یكی دیگر از مزیت هایی خانه احزاب، تبیین نقش اثر گذار احزاب در پیشبرد اهداف جامعه برای مردم است.
دبیر حزب موتلفه اسلامی همدان بیان كرد: حضور تشكل های سیاسی با نگرش ها و طرز تفكرهای متفاوت در دور یك میز و تصمیم گیری برای یك موضوع زمینه ای برای تمرین دمكراسی بشمار می رود.
الفت بیان كرد: باید قبول كنیم كه احزاب دارای تفكرهای متفاوت و رقبای یكدیگر هستند بنابراین نزدیك كردن نظرات این افراد به یكدیگر و تلاش جمعی برای رفع مشكلات، كاری ارزشمند است.
** خانه احزاب پایانی برای فترت تشكل های سیاسی
دبیر حزب اتحاد ملت استان همدان نیز بیان كرد: راه اندازی خانه احزاب پس از سالها فترت، وقفه و تعطیلی این خانه، اتفاق مباركی است.
محمدرضا افخمی به ایرنا گفت: یكی از حُسن های دولت تدبیر و امید پایان دادن به فترت احزاب و سالهایی است كه در زمینه احزاب عقب رفت داشتیم.
وی افزود: خانه احزاب می تواند محلی برای تعامل و هم فكری بین جریان های فكری مختلف باشد بنابراین راه اندازی آن مفید و موثر است.
افخمی ادامه داد: نفس راه اندازی خانه احزاب بسیار خوب بوده و موجب كاهش بگیر و ببندها و ایجاد فضای آزاد برای فعالیت های سیاسی می شود.
**خانه احزاب محلی برای شنیدن صدای واحد
مدیركل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری همدان نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: شكل گیری خانه احزاب در دولت گذشته نیز مورد توجه اما تعطیل شده بود، كه با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید مجدد راه اندازی شد.
ابوالقاسم الماسی اضافه كرد: برای حضور طیف ها و جناح های مختلف در این خانه، نشست های مختلفی برگزار شد تا اینكه در نهایت خانه احزاب كشور شكل گرفت.
مدیركل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری همدان ادامه داد: پس از آن در چند استان نیز دفتر نمایندگی خانه احزاب راه اندازی شد كه در نهایت احزاب درصد راه اندازی آن در استان ها برآمدند.
الماسی بیان كرد: خانه احزاب همدان نیز در منطقه پیشاهنگی شهر همدان دایر شده است و امروز با حضور مسئولان و متولیان گشایش می یابد.
وی افزود: احزاب سیاسی شامل اصلاح طلبان، اصولگرایان و اعتدالیون می توانند با حضور در خانه احزاب به هفكری و تعامل با یكدیگر بپردازند.
مدیركل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری همدان اضافه كرد: ابتدا در فرایندی یك نفر از بین سه جریان فكری اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدال به عنوان رئیس خانه احزاب انتخاب می شود.
الماسی ادامه داد: ریاست بر خانه احزاب مقطعی است و پس از اتمام دوره مسئولیت، باید فردی از دیگر جناح برای تصدی این مسئولیت انتخاب شود.
وی گفت: خانه احزاب محلی برای تبادل فكر، تضارب آرا، همفكری و استفاده از نقطه نظرات جریان های مختلف برای پیشبرد اهداف است.
مدیركل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری همدان افزود: هر چند اختلاف سلایق بین احزاب امری بدیهی است اما آنها در مسائلی منافع مشتركی دارند و می توانند صدای واحدی داشته باشند.
الماسی مثال زد: آنها می توانند در زمینه مسائلی كه در جامعه رخ می دهد با همفكری و تبادل نظر بیانیه ای مشترك بدهند و موضعگیری واحدی داشته باشند.
** احزاب چشم بینا و گوش شنوای مردم هستند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز در دیداری با احزاب و تشكل های سیاسی به اهمیت راه اندازی خانه احزاب پرداخته و عنوان كرد: فعالیت در تشكل های سیاسی هیچ نفع فردی و شخصی ندارد و تنها براساس عشق به وطن، نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و مردم است.
سید سعید شاهرخی با بیان اینكه احزاب چشم بینا، زبان گویا و دست توانای مردم در تحقق ایده ها و خواسته هایشان هستند، اضافه كرد: رسالت مهم احزاب نظارت و حفاظت از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان خاطرنشان كرد: دولت از نقد سازنده استقبال می كند و اگر نقدی وجود دارد باید توسط احزاب مطرح شود.
شاهرخی تصریح كرد: احزاب باید در لایه های مختلف اجتماعی نفوذ داشته باشند و با عضو گیری و برقراری ارتباط با این اقشار در مواقع مختلف، تاثیرگذاری لازم را در هدایت افكار عمومی و ساماندهی آنها داشته باشند.
وی اضافه كرد: در استان همدان به دنبال ایجاد فضای باز سیاسی هستیم تا احزاب و تشكل های قانونی و شناسنامه دارها بتوانند فعالیت آزاد داشته باشند؛ چرا كه فعالیت احزاب در جهت تقویت نظام و دولت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با تاكید بر اینكه باید برای تمامی احزاب فرصت برابر ایجاد كرد، ادامه داد: فعالیت قانونی همه آنها مورد تایید و حمایت دولت خواهد بود.
** فعالیت احزاب، مختص شب انتخابات نباشد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: این دولت به فضای باز سیاسی اعتقاد دارد بنابراین حتی زمانی كه تریبون در اختیار دارد نیز از نظر احزاب و تشكل های غیرهمسو بهره می برد.
شاهرخی ادامه داد: فضای بانشاط و باز سیاسی، همراه با قانونمندی باید در كشور ایجاد شود و فرصت برابری برای اظهارنظر همه طیف ها و تشكل های سیاسی فراهم باشد.
وی با تاكید بر اینكه نمی شود تریبون فقط در اختیار یك جناح خاص باشد، بیان كرد: باید به اندازه كافی فرصت بیان دیدگاه ها برای همه طیف ها ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: احزاب بهترین دیده بان برای نظام جمهوری اسلامی هستند، چراكه از درون اقدام به نقد مسائل می كنند.
شاهرخی اضافه كرد: احزاب هدفمند در پای صندوق های اخذ رای حاضر می شوند و بر فرایند انتخابات نظارت دارند، بنابراین می طلبد در لایه های مختلف جامعه نفوذ داشته باشند و تنها در شب انتخابات بروز و ظهور نداشته باشند.
وی ادامه داد: همه دلسوزان نظام بدانند كه راه پیشرفت نظام اسلامی، توسعه احزاب است و نباید نگاه تنگ نظرانه و محدود به احزاب داشت، چراكه این نوع نگاه تیشه زدن به ریشه است.
7526/2090
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷
همدان- ایرنا- راه اندازی خانه احزاب می تواند نوید بخش ایجاد محلی برای تمرین دموكراسی بین احزاب و تشكل های سیاسی غیرهمسو با تفكرات مختلف برای پیشبرد اهداف و سیاست های حاكمیت باشد؛ اتفاق میمونی كه امروز چهارشنبه سوم مرداد در همدان رخ می دهد.